مرضیه جزایری مقدس؛ یونس مستوفی؛ روح انگیز نادری؛ سپیده کلاته جاری
دوره 34، شماره 2 ، اسفند 1390، ، صفحه 57-72
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثرات پیش تیمار اسید جیبرلیک (GA3) و اسید جیبرلیک به اضافه ی بنزیل آدنین (BA + GA3) بر کیفیت دو رقم از گل های شاخه بریده ی سوسن (ناوونا و سب دازل) انجام شد. گل های سوسن زمانی که اولین غنچه ...
بیشتر
این پژوهش به منظور بررسی اثرات پیش تیمار اسید جیبرلیک (GA3) و اسید جیبرلیک به اضافه ی بنزیل آدنین (BA + GA3) بر کیفیت دو رقم از گل های شاخه بریده ی سوسن (ناوونا و سب دازل) انجام شد. گل های سوسن زمانی که اولین غنچه رنگ گرفته بود برداشت شدند. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. گل ها تحت 10 تیمار شامل: یک تیمار آب مقطر (شاهد)، سه تیمار از اسید جیبرلیک، پنج تیمار از اسید جیبرلیک + بنزیل آدنین و یک تیمار نانو ذرات نقره به اضافه ی ساکارز قرار داده شدند. گل ها به مدت 24 ساعت تیمار شده و پس از آن تا انتهای آزمایش در محلول نگه دارنده شامل نانو ذرات نقره با غلظت 2 میلی گرم در لیتر به اضافه ساکارز 3 درصد نگه داری شدند. بر اساس نتایج این پژوهش تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک+ 20 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین در هر دو رقم ناوونا و سب دازل بیش ترین تأثیر را در افزایش طول عمر گل آذین و وزن تر نسبی گل ها و محتوای آب گل ایجاد نمود. همچنین در رقم ناوونا تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک +20میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین در افزایش میزان جذب محلول و حفظ شاخص ثبات غشا و تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیکدر حفظ میزان کلروفیل برگ ها بیش ترین تأثیر را داشتند و در رقم سب دازل تیمار 100میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک+ 10میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین در افزایش میزان جذب محلول و در نهایت تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک در حفظ شاخص ثبات غشا و میزان کلروفیل برگ ها مؤثرترین تیمارها بودند.