علمی - پژوهشی
بررسی تأثیر کاربرد کود دامی و کمپوست شهری بر میزان رشد و نمو، میزان و عملکرد اسانس و بار میکروبی سنبل الطیب (Valeriana officinalis
بررسی تأثیر کاربرد کود دامی و کمپوست شهری بر میزان رشد و نمو، میزان و عملکرد اسانس و بار میکروبی سنبل الطیب (Valeriana officinalis

مجید عزیزی؛ سمیه میرمصطفائی؛ معصومه بحرینی؛ حسین آروئی؛ فاطمه عروجعلیان

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11114

چکیده
  استفاده از کودهای آلی یکی از روشهای موثر درکشت ارگانیک گیاهان دارویی است که نقش بسزایی درتولید گیاهان دارویی دارد. هدف ازاین پژوهشبررسی اثرکوددامی و کمپوستزبالهشهریبر میزان رشد و نمو، ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
تأثیر همزیستی میکوریزایی بر رشد و میزان پرولین در تره فرنگی (.Allium porrum L) و دو توده تره ایرانی L.) Allium ampeloprasum ssp. persicum) تحت تنش خشکی
تأثیر همزیستی میکوریزایی بر رشد و میزان پرولین در تره فرنگی (.Allium porrum L) و دو توده تره ایرانی L.) Allium ampeloprasum ssp. persicum) تحت تنش خشکی

نسترن قاسم جوکار؛ حبیب اله نادیان؛ بیژن خلیل مقدم؛ مختار حیدری؛ محمد حسین قرینه

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 15-26

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11115

چکیده
  در سال‌های اخیر استفاده از روش‌های زیستی نظیر همزیستی میکوریزایی جهت مقابله با تنش خشکی مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس در یک آزمایش گلدانی در سال 1389 و در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
تأثیر تنش فرسودگی بذر بر جوانه‌زنی و مؤلفه‌های رشد گیاهچه‌های سه رقم گلرنگ ( Carthamus tinctorius L. )
تأثیر تنش فرسودگی بذر بر جوانه‌زنی و مؤلفه‌های رشد گیاهچه‌های سه رقم گلرنگ ( Carthamus tinctorius L. )

حمیدرضا بلوچی؛ راضیه کایدنظامی؛ فهیمه باقری

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 27-40

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11116

چکیده
  به منظور بررسی اثر تنش فرسودگی بذر (آزمون پیری تسریع شده)، بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی و رشد گیاهچه، آزمون پیری بذر با آرایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در سه دمای 30، 40 و 50 درجه سانتی‌گراد و چهار دوره‌ی ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
ارزیابی رشد دانه و مشارکت مواد ذخیره‌ای ساقه در عملکرد دانه ارقام جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط تنش خشکی انتهای فصل
ارزیابی رشد دانه و مشارکت مواد ذخیره‌ای ساقه در عملکرد دانه ارقام جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط تنش خشکی انتهای فصل

منا پور عیسی؛ مجید نبی پور؛ موسی مسکرباشی

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 41-53

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11117

چکیده
  طول دوره پرشدن دانه و سرعت آن تعیین کننده وزن نهایی دانه جو می باشد. در این مطالعه به منظور بررسی اثر تنش خشکی انتهای فصل بر طول دوره مؤثر پرشدن دانه، سرعت پرشدن در مرحله خطی رشد دانه و میزان مشارکت مواد ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
بررسی اثر پاکلوبوترازول در تولید ریزغده و خصوصیات رویشی سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) در سیستم هواکشت
بررسی اثر پاکلوبوترازول در تولید ریزغده و خصوصیات رویشی سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) در سیستم هواکشت

محمد رضایی؛ احمد معینی؛ حمید دهقانی؛ زهرا موحدی

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 55-63

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11118

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر پاکلوبوترازول بر تولید ریزغده سیب‌زمینی در سیستم هواکشت، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار با استفاده از سیب‌زمینی رقم ساوالان انجام شد. فاکتورهای ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده وگرده افشانی نشده دو رقم خرماPhoenix dactylifera L.) ) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه
مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده وگرده افشانی نشده دو رقم خرماPhoenix dactylifera L.) ) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه

سمیه رستگار؛ مجید راحمی

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 65-74

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11132

چکیده
  این پژوهش در راستای مقایسه خصوصیات مختلف میوه خرمای گرده افشانی شده و نشده دو رقم شاهانی و پیارم در مراحل مختلف رشد صورت گرفت. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه های گرده افشانی شده و نشده دو رقم، طی چهار مرحله ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
بررسی اثرات میکوریز آربسکولار و اسید سالیسیلیک بر میزان عناصر غذایی دانهال‌های پسته اهلی رقم ابارقی (Pistacia vera cv. Abareqi) در شرایط تنش خشکی
بررسی اثرات میکوریز آربسکولار و اسید سالیسیلیک بر میزان عناصر غذایی دانهال‌های پسته اهلی رقم ابارقی (Pistacia vera cv. Abareqi) در شرایط تنش خشکی

محمدحسین شمشیری؛ محمدرضا حسنی؛ حمیدرضا کریمی؛ مجید اسماعیل زاده

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 75-89

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11133

چکیده
  به منظور بررسی اثرات تلفیقی قارچ میکوریز- آربسکولار و اسید سالیسیلیک بر میزان جذب و انتقال عناصر غذایی دانهال‌های پسته رقم ابارقی در شرائط تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
اثر کم‌آبیاری و کاربرد کودهای زیستی بر خصوصیات رشدی و کارایی مصرف آب بر گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis L.)
اثر کم‌آبیاری و کاربرد کودهای زیستی بر خصوصیات رشدی و کارایی مصرف آب بر گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis L.)

افشین کرمی؛ علی سپهری

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11134

چکیده
  به منظور بررسی اثر کم­آبیاری و کاربرد کودهای شیمیایی و زیستی بر خصوصیات رشدی و کارایی مصرف آب گاوزبان، آزمایشی در بهار و تابستان 1390 در کرمانشاه و به صورت کرت­های خرد شده در قالب  بلوک کامل تصادفی ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
ارزیابی تحمل گرما در ارقام گندم با استفاده از صفات فیزیولوژیکی و شاخص‌های تحمل به تنش در شرایط آب و هوایی اهواز
ارزیابی تحمل گرما در ارقام گندم با استفاده از صفات فیزیولوژیکی و شاخص‌های تحمل به تنش در شرایط آب و هوایی اهواز

مهیار امیدی؛ محمد رضا سیاهپوش؛ رضا مامقانی؛ محمد مدرسی

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 103-113

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11135

چکیده
  به­منظور ارزیابی تحمل به گرمای10رقم گندم،تحقیقی در سال زراعی 90-1389 در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با چهار تکرار در دو شرایط بدون تنشو تنشگرمادر شرایط آب و هوایی اهواز اجرا شد.در این تحقیق صفاتمحتوای ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد، عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه
بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد، عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه

محمد محمودی سورستانی؛ مهرداد اکبرزاده

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 115-129

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11136

چکیده
  نعنا دشتی (Mentha spicata) یکی از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعنا می‌باشد که به دلیل خواص دارویی ارزشمند کاربرد زیادی در صنایع غذایی، آرایشی-بهداشتی و داروسازی دارد. کمیت و کیفیت اسانس تحت تاثیر عوامل ژنتیکی، ...  بیشتر
علمی - پژوهشی
تاثیر تیمارهای پس از برداشت اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود در دوره انبارداری
تاثیر تیمارهای پس از برداشت اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود در دوره انبارداری

رسول جلیلی‌مرندی؛ زهرا شفائی عباس آباد

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1394، صفحه 131-143

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11137

چکیده
  جهت بررسی تاثیر تیمارهای اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به عنوان ترکیبات طبیعی بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود، تیمار اسید سیتریک در غلظت‌های صفر، 25/0، 5/0و 1 میلی مول در لیترو تیمار اسید ...  بیشتر