نوع مقاله : علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

2 استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

3 دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

انار میوه‌ای نافرازگراست و برای داشتن بهترین عطر و طعم باید در مرحله رسیدگی کامل برداشت شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر زمان برداشت و اندازه میوه برای تعیین بهترین تاریخ برداشت و دستیابی به انار با کیفیت خوب در منطقه قلعه‌تل باغمک (استان خوزستان) انجام گردید. در این آزمایش، در سه مرحله (15 مهرماه، 1 آبان‌ماه و 15 آبان‌ماه) میوه‌های انار برداشت و به سه اندازه بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم شدند. نتایج حاصله نشان داد زمان برداشت و اندازه میوه بر وزن میوه، حجم میوه، میزان آنتوسیانین، میزان ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، نسبت مواد جامد محلول به اسیدتیه قابل تیتر، میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای مواد فنولی میوه انار رقم رباب نی‌ریز اثر معنی‌داری داشت. میزان مواد جامد محلول در برداشت سوم، 16/16 درصد بود و بین میوه‌های متوسط و کوچک تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت مواد جامد محلول به اسید در برداشت سوم به‌ترتیب 1/04 و 16/2 درصد بود. در مجموع نتایج به‌دست آمده بیانگر این است که میوه‌های متوسط برداشت سوم (اواسط آبان‌ماه) کیفیت بهتری نسبت به میوه‌های سایر برداشت‌ها داشتند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Effects of Harvesting Time and Fruit Size on Physical and Biochemical Properties of Pomegranate Fruit cv. ‘Rabab Neiriz’ in Ghalletol-Baghmalak

نویسندگان [English]

  • Fatemh rashno nuzhad 1
  • norola moallemi 2
  • seyad mohamad hasan Mortazavi 3

2 Professor of Department of Horticulture, College of Agriculture, Shahid Chamran university

3 Associate Professor of Department of Horticulture, College of Agriculture, Shahid Chamran university

چکیده [English]

Background and Objectives
Pomegranate (Punica granatum) is a nonclimacteric fruit rcent respectively. In general, the results of the present study confirmed that the medium fruit size at the third harvesting time has a better quality as compared to other sizes and harvesting times.
 
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • pomegranate
  • Size
  • Vitamin C
  • Yield
  • Quality
  1. Bagi, F., Abdosi, V., and Alighasemi, A. (2010). Study of morphological and biochemical characteristics of the fruits of some Iranian local pomegranate cultivars under Isfahan climatic conditions. Journal of Horticultural Science and Technology, 11(4): 277-294. [In Farsi]
  2. Barakat, M.Z., Shehab, S.K., Darwish, N., and El-Zoheiry, E. 1973. A new titrimetric method for the determination of vitamin C. Analytical Biochemistry, 53(1): 245-251.
  3. Behzadi Shahre Babaki, H. 1998. Distriution and diversity of pomegranate in Iran. Publish Agricultural Education Karaj. 265 p. [In Farsi]
  4. Benzie, I.F. and Strain, J.J. (1996). The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of “antioxidant power”: the FRAP assay. Analytical Biochemistry, 239(1): 70-76.
  5. Biglari, F., AlKarkhi, A.F., and Easa, A.M. (2008). Antioxidant activity and phenolic content of various date palms (Phoenix dactylifera) fruits from Iran. Food Chemistry, 107(4): 1636-1641.
  6. Fawole, O.A. and Opara, U.L. (2013). Effects of maturity status on biochemical content, polyphenol composition and antioxidant capacity of pomegranate fruit arils (cv.‘Bhagwa’). South African Journal of Botany, 85: 23-31.
  7. Gozlekci, S. and Kaynak, L. (2000). Physical and chemical changes during
    fruit development and flowering in pomegranate (Punica granatum) cultivar Hicaznar grown in Antalya region. Options Mediterraneennes. Serie A, Seminaires
    Mediterraneens, 42: 79-85.
  8. Guo, C., Yang, J., Wei, J., Li, Y., Xu, J., and Jiang, Y. (2003). Antioxidant activities of peel, pulp and seed fractions of common fruits as determined by FRAP assay. Nutrition Research, 23(12): 1719-1726.
  9. Kulkarni, A.P. and Aradhya, S.M. (2005). Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chemistry, 93(2): 319-324.
  10. Lako, J., Trenerry, V.C., Wahlqvist, M., Wattanapenpaiboon, N., Sotheeswaran, S., and Premier, R. (2007). Phytochemical flavonols, carotenoids and the antioxidant properties of a wide selection of Fijian fruit, vegetables and other readily available foods. Food Chemistry, 101(4): 1727-1741.
  11. Mahmoodi Tabar, S., Tehranifar, A., Davarynejad, G.H., Nemati, S.H., and Zabihi, M.R. 2009. Aril Paleness, New physiological disorder in pomegranate fruit (Punica granatum): Physical and chemical changes during exposure of fruit disorder. Horticultural Environmental, 50(4): 300-307.
  12. Mirdehghan, S.H. and Rahemi, M. 2006. Changes in physic-chimical attributes of pomegranate during fruit growth and development. Indian Journal of Horticulture. 63(2): 122-125.
  13. Mirzaee, S. 2014. Sugar and anthocyanin characterization of four Iranian pomegranate (Punica granatum) varieties using HPLC System. Journal of Blodlverslty and Envlronmental Sclences (JBES), 4: 248-253.
  14. Mohseni, E. 2010. Pomegranate production guide. Publish Agricultural Education, 156-157. [In Farsi]
  15. Palou, L., Crisosto, C.H., and Garner, D. (2007). Combination of postharvest antifungal chemical treatments and controlled atmosphere storage to control gray mold and improve storability of ‘Wonderful’ pomegranates. Postharvest Biology and Technology, 43(1): 133-142.
  16. Paymard, F., Hydari, M., Daneshvar, M., and Moallemi, N. 2014. Effects of harvesting time on physical and biochemical properties of (Punica granatum .L) in Khuzestan. Journal of Horticultural Science, 28(1): 71-79. [In Farsi]
  17. Sarkosh, A., Zamani, Z., Fatahimoghadam, R., Ebadi, E., Saei, E., Tabatabayi, S., and Akrami, S. 2006. Study of morphological and biochemical characteristics of some pomegranate genotype fruit. Journal of Horticultural Science and Technology, 10(4): 1-13. [In Farsi]
  18. Shwartz, E., Glazer, I., Bar-Ya’akov, I., Matityahu, I., Bar-Ilan, I., Holland, D., and Amir, R. (2009).Changes in chemical constituents during the maturation and ripening of two commercially important pomegranate accessions. Food Chemistry, 115(3): 965-973.
  19. Tatari, M., Ghazvini, R., Ghasemnezhad, M., Mosavi, S., and Tabatabayi, S. 2011. Morphological and biochemical characteristics of fruit in some pomegranate cultivars in climatical conditions of saveh. Journal Seed and Plant, 27(1): 69-87. [In Farsi]
  20. Weerakkody, P., Jobling, J., Infante, M.M.V., and Rogers, G. 2010. The effect of maturity, sunburn and the application of sunscreens on the internal and external qualities of pomegranate fruit grown in Australia. Scientia horticulture, 124(1): 57-61.
  21. Zareii, M. and Azizi, M. 2010. Study of physical and chemical properties of pomegranate cultivar six in ripening stage. Journal of Horticultural Science, 24(2): 175-183. [In Farsi]