نوع مقاله : علمی - پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2 استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
3 دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
انار میوهای نافرازگراست و برای داشتن بهترین عطر و طعم باید در مرحله رسیدگی کامل برداشت شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر زمان برداشت و اندازه میوه برای تعیین بهترین تاریخ برداشت و دستیابی به انار با کیفیت خوب در منطقه قلعهتل باغمک (استان خوزستان) انجام گردید. در این آزمایش، در سه مرحله (15 مهرماه، 1 آبانماه و 15 آبانماه) میوههای انار برداشت و به سه اندازه بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم شدند. نتایج حاصله نشان داد زمان برداشت و اندازه میوه بر وزن میوه، حجم میوه، میزان آنتوسیانین، میزان ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، نسبت مواد جامد محلول به اسیدتیه قابل تیتر، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای مواد فنولی میوه انار رقم رباب نیریز اثر معنیداری داشت. میزان مواد جامد محلول در برداشت سوم، 16/16 درصد بود و بین میوههای متوسط و کوچک تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت مواد جامد محلول به اسید در برداشت سوم بهترتیب 1/04 و 16/2 درصد بود. در مجموع نتایج بهدست آمده بیانگر این است که میوههای متوسط برداشت سوم (اواسط آبانماه) کیفیت بهتری نسبت به میوههای سایر برداشتها داشتند.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Effects of Harvesting Time and Fruit Size on Physical and Biochemical Properties of Pomegranate Fruit cv. ‘Rabab Neiriz’ in Ghalletol-Baghmalak
نویسندگان [English]
- Fatemh rashno nuzhad 1
- norola moallemi 2
- seyad mohamad hasan Mortazavi 3
1
2 Professor of Department of Horticulture, College of Agriculture, Shahid Chamran university
3 Associate Professor of Department of Horticulture, College of Agriculture, Shahid Chamran university
چکیده [English]
Background and Objectives
Pomegranate (Punica granatum) is a nonclimacteric fruit rcent respectively. In general, the results of the present study confirmed that the medium fruit size at the third harvesting time has a better quality as compared to other sizes and harvesting times.
کلیدواژهها [English]
- pomegranate
- Size
- Vitamin C
- Yield
- Quality
- Bagi, F., Abdosi, V., and Alighasemi, A. (2010). Study of morphological and biochemical characteristics of the fruits of some Iranian local pomegranate cultivars under Isfahan climatic conditions. Journal of Horticultural Science and Technology, 11(4): 277-294. [In Farsi]
- Barakat, M.Z., Shehab, S.K., Darwish, N., and El-Zoheiry, E. 1973. A new titrimetric method for the determination of vitamin C. Analytical Biochemistry, 53(1): 245-251.
- Behzadi Shahre Babaki, H. 1998. Distriution and diversity of pomegranate in Iran. Publish Agricultural Education Karaj. 265 p. [In Farsi]
- Benzie, I.F. and Strain, J.J. (1996). The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of “antioxidant power”: the FRAP assay. Analytical Biochemistry, 239(1): 70-76.
- Biglari, F., AlKarkhi, A.F., and Easa, A.M. (2008). Antioxidant activity and phenolic content of various date palms (Phoenix dactylifera) fruits from Iran. Food Chemistry, 107(4): 1636-1641.
- Fawole, O.A. and Opara, U.L. (2013). Effects of maturity status on biochemical content, polyphenol composition and antioxidant capacity of pomegranate fruit arils (cv.‘Bhagwa’). South African Journal of Botany, 85: 23-31.
- Gozlekci, S. and Kaynak, L. (2000). Physical and chemical changes during
fruit development and flowering in pomegranate (Punica granatum) cultivar Hicaznar grown in Antalya region. Options Mediterraneennes. Serie A, Seminaires
Mediterraneens, 42: 79-85. - Guo, C., Yang, J., Wei, J., Li, Y., Xu, J., and Jiang, Y. (2003). Antioxidant activities of peel, pulp and seed fractions of common fruits as determined by FRAP assay. Nutrition Research, 23(12): 1719-1726.
- Kulkarni, A.P. and Aradhya, S.M. (2005). Chemical changes and antioxidant activity in pomegranate arils during fruit development. Food Chemistry, 93(2): 319-324.
- Lako, J., Trenerry, V.C., Wahlqvist, M., Wattanapenpaiboon, N., Sotheeswaran, S., and Premier, R. (2007). Phytochemical flavonols, carotenoids and the antioxidant properties of a wide selection of Fijian fruit, vegetables and other readily available foods. Food Chemistry, 101(4): 1727-1741.
- Mahmoodi Tabar, S., Tehranifar, A., Davarynejad, G.H., Nemati, S.H., and Zabihi, M.R. 2009. Aril Paleness, New physiological disorder in pomegranate fruit (Punica granatum): Physical and chemical changes during exposure of fruit disorder. Horticultural Environmental, 50(4): 300-307.
- Mirdehghan, S.H. and Rahemi, M. 2006. Changes in physic-chimical attributes of pomegranate during fruit growth and development. Indian Journal of Horticulture. 63(2): 122-125.
- Mirzaee, S. 2014. Sugar and anthocyanin characterization of four Iranian pomegranate (Punica granatum) varieties using HPLC System. Journal of Blodlverslty and Envlronmental Sclences (JBES), 4: 248-253.
- Mohseni, E. 2010. Pomegranate production guide. Publish Agricultural Education, 156-157. [In Farsi]
- Palou, L., Crisosto, C.H., and Garner, D. (2007). Combination of postharvest antifungal chemical treatments and controlled atmosphere storage to control gray mold and improve storability of ‘Wonderful’ pomegranates. Postharvest Biology and Technology, 43(1): 133-142.
- Paymard, F., Hydari, M., Daneshvar, M., and Moallemi, N. 2014. Effects of harvesting time on physical and biochemical properties of (Punica granatum .L) in Khuzestan. Journal of Horticultural Science, 28(1): 71-79. [In Farsi]
- Sarkosh, A., Zamani, Z., Fatahimoghadam, R., Ebadi, E., Saei, E., Tabatabayi, S., and Akrami, S. 2006. Study of morphological and biochemical characteristics of some pomegranate genotype fruit. Journal of Horticultural Science and Technology, 10(4): 1-13. [In Farsi]
- Shwartz, E., Glazer, I., Bar-Ya’akov, I., Matityahu, I., Bar-Ilan, I., Holland, D., and Amir, R. (2009).Changes in chemical constituents during the maturation and ripening of two commercially important pomegranate accessions. Food Chemistry, 115(3): 965-973.
- Tatari, M., Ghazvini, R., Ghasemnezhad, M., Mosavi, S., and Tabatabayi, S. 2011. Morphological and biochemical characteristics of fruit in some pomegranate cultivars in climatical conditions of saveh. Journal Seed and Plant, 27(1): 69-87. [In Farsi]
- Weerakkody, P., Jobling, J., Infante, M.M.V., and Rogers, G. 2010. The effect of maturity, sunburn and the application of sunscreens on the internal and external qualities of pomegranate fruit grown in Australia. Scientia horticulture, 124(1): 57-61.
- Zareii, M. and Azizi, M. 2010. Study of physical and chemical properties of pomegranate cultivar six in ripening stage. Journal of Horticultural Science, 24(2): 175-183. [In Farsi]