دانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Effects of intermittent warming on chilling index and some quality properties of “Kinnow” mandarin in cold storageاثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد1111144010.22055/ppd.2015.11440FAسید محمد حسنمرتضویدانشیار گروه باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهوازعبدالرضادهقاندانشآموخته کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهوازمجیدراحمیاستاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیرازنورالهمعلمیاستاد گروه باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-9701-5238Journal Article20131021Mandarin is considered as a sensitive fruit to low temperatures and its long term cold storage would result in some disorders such as pitting and reducing quality. This experiment was done to evaluate the effects of different intermittent warming (IW) treatments on quality and longevity of “Kinnow”. IW was applied at five levels (including transfer to higher temperature 24 h a week, 48h a week, 24 h in two weeks, 48 h in two weeks and control) on fruits and the quality of fruits was analyzed at three stages (i.e. 0, 45 and 90 days after cold storage). The results showed that with increasing the storage time, fruit weight loss increased significantly and IW led to more weight loss. Other quality parameters such as TSS and titratable acidity were not affected by IW but evolution of obtained data for chilling index, electrolyte and potassium leakage demonstrated that IW treatment reduced the chilling injury symptoms effectively. Among applied IW treatments in this study, the best results were obtained for fruits that were exposed to higher temperatures 24 h a week or two weeks.نارنگی از جمله میوههای حساس به دمای پایین میباشد و نگهداری طولانیمدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوستمردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی متناوب بر کیفیت و ماندگاری میوه نارنگی "کینو" انجام گردید. گرمادهی متناوب در 5 سطح (شامل انتقال به دمای بالا هر هفته به مدت 24 ساعت؛ هر هفته به مدت 48 ساعت؛ هر دو هفته به مدت 24 ساعت؛ هر دو هفته به مدت 48 ساعت و شاهد) بر روی میوهها اعمال شد و کیفیت میوهها در سه مرحله (پس از 0، 45 و 90 روز نگهداری در انبار سرد) از نظر کیفی آنالیز گردید. نتایج نشان داد که با طولانیتر شدن زمان نگهداری، کاهش وزن میوهها افزایش قابل توجهای یافت و اعمال گرمادهی سبب بیشتر شدن کاهش وزن نسبت به نمونههای شاهد گردید. خصوصیات کیفی مانند غلظت مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتر تحت تأثیر تیمار گرمادهی متناوب قرار نگرفت ولی بررسی نتایج مربوط به نشت الکترولیت، پتاسیم و شاخص سرمازدگی نشان داد که گرمادهی متناوب به نحو مؤثری خسارت سرمازدگی را کاهش داد. از میان تیمارهای گرمادهی اعمال شده در این تحقیق بهترین نتایج مربوط به میوههایی بود که هر هفته و نیز هر دو هفته به مدت 24 ساعت در معرض دمای بالا قرار میگرفتند.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11440_1b88d2d18a1aa232e12cae0d47c6e3e9.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Effect of foliar application of potassium sulfate on some quantitative and qualitative characteristics of olive (Olea europaea L.) fruit and oil under Ahvaz environmental conditionsبررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز13261144210.22055/ppd.2015.11442FAشهرهزیوداردانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسکاظمارزانیاستاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسمحمد کاظمسوریاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسنورالهمعلمیاستاد، گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-9701-5238سید منصورسید نژاداستاد گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article20140305In order to evaluate the effects of foliar application of potassium sulfate on some quantitative and qualitative characteristics of three olive (<em>Olea europaea </em>L.) cultivars, two split plot field experiments, arranged in complete block designs with three replications, were carried out through 2012–2013 in an orchard located in Ahvaz, Khuzestan province, Iran. Three olive cultivars (Mission, Coronaiki and Dezfuli) and three foliar applications of potassium sulfate (0, 1 and 2 g.L<sup>-1</sup>) were randomized in main plots and sub-plots respectively. The interaction effect between year and cultivar was significant for fruit fresh weight, dry weight of fruit pulp, stone weight , pulp: stone ratio, oil content (P≤0.01) and fresh weight of pulp (P≤0.05). Also, the interaction effect between year and foliar potassium application was significant for fruit fresh weight, dry and fresh weight of fruit pulp (P≤0.01) and stone weight (P≤0.05). The interaction between cultivar and foliar application of potassium sulfate for fruit fresh weight, dry and fresh weight of fruit pulp was significant at 1% probability level. In addition, interaction effect between year, cultivar and foliar application of potassium sulfate was significant for fruit fresh weight, dry and fresh weight of fruit pulp, oil content of the fruit pulp (% D.W.) at 1% probability level, and other traits at 5% probability level. Thus, it can be concluded that annual variability in the growth environment had an important effect on the parameters studied in this experiment. Dezfuli cultivar had more oil content than other cultivars that could be due to genetic diversity among cultivars for using sources in enhancement oil content and also more compatibility with the environmental conditions in this area. Foliar application of potassium sulfate increased unsaturated fatty acids and decreased saturated fatty acids in Dezfuli and Coronaiki cultivars. The highest content of oleic acid and oleic acid: linoleic acid ratio (60.54 % and 8.38) was found in Coronaiki cultivar with foliar potassium application (2 g.L<sup>-1</sup>) and the lowest amount in Dezfuli cultivar with control treatment (48.90 % and 1.67). Therefore, year conditions as well as foliar application of potassium sulfate can have a positive impact on ftuit weight, percentage of olive oil and fatty acid composition.به منظور ارزیابی اثرات محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی صفات کمی و کیفی سه رقم زیتون، آزمایشی طی سال های 1391 و 1392 در باغ زیتون گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت کرتهای خرد شده با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. ارقام زیتون با 3 سطح (میشن، کرونایکی و دزفولی) و محلولپاشی سولفات پتاسیم با سطوح (صفر، 1 و 2 گرم در لیتر) به ترتیب به عنوان فاکتور اصلی و فرعی بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل بین سال و رقم بر وزن تازه میوه، وزن خشک گوشت میوه، وزن هسته، نسبت گوشت به هسته و درصد روغن در ماده تر و خشک گوشت میوه (01/0P≤) و بر وزن تر گوشت میوه (05/0P≤) معنیدار بود. همچنین اثر متقابل سال و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه، وزن تر و خشک گوشت میوه (01/0P≤) و بر وزن هسته (05/0P≤) معنیدار بود. اثر متقابل رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز بر وزن تازه میوه و وزن تر و خشک گوشت میوه (01/0P≤) معنیدار بود. به علاوه اثر متقابل سال، رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه، وزن تر و خشک گوشت میوه و درصد روغن در ماده خشک گوشت میوه در سطح 1 درصد و بر سایر شاخصها در سطح 5 درصد معنی دار بود. بدین ترتیب می توان نتیجهگیری کرد که تغییرپذیری سالیانه محیط رشد تأثیر مهمی بر شاخصهای مورد بررسی داشته است. در این پژوهش رقم دزفولی میزان روغن بیشتری نسبت به بقیه ارقام داشت که میتواند ناشی از تفاوت ژنتیکی ارقام در استفاده از منابع رشد در راستای افزایش میزان روغن و نیز سازگاری بیشتر این رقم با شرایط محیطیمحل آزمایش باشد. تیمارهای محلولپاشی سولفات پتاسیم در مورد ارقام مورد بررسی به استثناء رقم میشن باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع شدند. اسیداولئیک و نسبت اسیداولئیک به اسیدلینولئیک در رقم کرونایکی با تیمار محلولپاشی سولفات پتاسیم به میزان 2 گرم در لیتر از بیشترین میزان (54/60 درصد و 38/8) و در رقم دزفولی با تیمار شاهد از کمترین مقدار (90/48 درصد و 67/1) برخوردار بود. بنابراین علاوه بر شرایط محیطی سالیانه، محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز میتواند بر شاخص هایی نظیر وزن میوه، درصد روغن زیتون و ترکیب اسیدهای چرب اثر داشته باشد.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11442_58f0590f7fa5cc68d876d8612575b7c8.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Effects of drought stress and mycorrhizal fungi on some morphophysiological characteristics of lettuce (Lactuca sativa L.)تأثیر تنش خشکی و قارچ میکوریزا بر برخی از خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی کاهو27391144410.22055/ppd.2015.11444FAهدیهبدویدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازناصرعالم زاده انصاریدانشیار ، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-8122-2400محمدمحمودی سورستانیاستادیار، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-0298-4918فرخندهاسکندریکارشناسی ارشد، زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article20131021Arbuscular mycorrhizal fungi benefit from a symbiotic relationship with the plant, which is currently one of the strategies used to reduce stress. The experiment was factorial in a randomizing complete block with three replications. The first factor was three levels of drought stress including:D<sub>1 </sub>(%100), D<sub>2</sub> (%80), D<sub>3</sub> (%60) field capacity of soil moisture and the second factor included six level mycorrhizal: G<sub>1</sub>(<em>Glomus mosseae</em>), G<sub>2</sub>(<em>Glomus intraradices</em>), G<sub>3</sub>(<em>Glomus fasiculatum</em>), G<sub>4</sub>(mixture of three fungal species G<sub>1</sub>, G<sub>2</sub>, G<sub>3</sub>) in sterile soil, C<sub>1</sub>(Control 1 without fungus in sterile soil), C<sub>2</sub>(Contorl2, without fungus in non-sterile soil). The measured traits were fresh and dry weight of shoot, root colonization (%), electrolyte leakage (%), total chlorophyll content and proline accumulation. Results showed that the effect of drought stress on all traits was significant except for fresh weight and colonization of root lettuce (P<span style="text-decoration: underline;"><</span>0.01). The lowest and highest fresh and dry weights of shoot were observed in D<sub>1</sub> and D<sub>3</sub> treatments, respectively. Application of mycorrhizal fungal inoculum on all traits was significant except for root fresh weight (P<span style="text-decoration: underline;"><</span>0.01) and (P<span style="text-decoration: underline;"><</span>0.05). Using <em>G. mosseae</em> was the most important effect in most of the growth characteristics. Interactions between mycorrhizal fungi and drought stress on contents of total chlorophyll and proline accumulation (P<span style="text-decoration: underline;"><</span>0.01) were significant. The highest and lowest total chlorophyll contents obtained were at 60% moisture, respectively, in plants inoculated with mycorrhizal fungi (<em>G. mosseae</em>) and control plants (control 1). To increase the resistance of plants to drought stress a <em>G.</em><em> mosseae</em> is recommended to be used.بهرهگیری از رابطه همزیستی گیاه با قارچهای آربوسکولار میکوریزا یکی از راهکارهای کاهش تنش خشکی بوده که اخیراً در کشاورزی به کار میرود. در این راستا یک آزمایش گلدانی بر روی گیاه کاهو به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط مزرعهای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گردید. فاکتور اول تنش خشکی شامل سه سطح رطوبتی D<sub>1</sub> (100)، D<sub>2</sub> (80) و D<sub>3</sub> (60) درصد رطوبت ظرفیت زراعی بستر کشت و فاکتور دوم قارچ میکوریزا در 6 سطح شامل: کاربرد سه گونه قارچ به نامهای (<em>Glomus mosseae</em>) G<sub>1</sub>، (<em>G. intraradices</em>) G<sub>2 </sub>، (<em>G. fasciculatum</em>) G<sub>3</sub>و ترکیب سه گونه قارچی( G<sub>1</sub>،G<sub>2</sub>، G<sub>4</sub> (G<sub>3</sub> در خاک استریل و همچنین C<sub>1</sub> (شاهد 1، عدم کاربرد قارچ در خاک غیر استریل) و C<sub>2</sub>(شاهد 2، عدم کاربرد قارچ در خاک استریل). نتایج نشان داد، اثر تنش خشکی بر تمامی صفات به جز درصد کلونیزاسیون ریشه کاهو در سطح احتمال (P<span style="text-decoration: underline;"><</span> 0.01) معنیدار بود. بیشترین و کمترین وزن تر و خشک شاخساره در تیمار100% و 60% رطوبت ظرفیت زراعی خاک مشاهده شد. کاربرد قارچ میکوریزا بر تمامی صفات دارای اثر معنی دار بود. بیشترین درصد کلونیزاسیون ریشه در کاربرد گونه قارچی G1 بدست آمد. حضور قارچ G1سبب بیشترین وزن تر و خشک شاخساره در اکثر صفات گردید. با توجه به نتایج این آزمایش، در زمان بروز تنش خشکی جهت افزایش مقاومت گیاه کاهو اهوازی میتوان گونه قارچی <em>Glomus mosseae</em>را به کار برد. https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11444_12ea6ec0d668cc5c6963f79552fbc413.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221The influence of foliar application of nano zinc chelate and zinc sulfate on morphological traits of holy basil (Ocimum sanctum)بررسی اثر محلولپاشی نانو کلات روی و سولفات روی بر خصوصیات مرفولوژیکی گیاه دارویی ریحان مقدس (Ocimum sanctum)41531144610.22055/ppd.2015.11446FAزهرهمقیمی پوردانشجوی کارشناسی ارشدگرو ه علوم باغبانی دانشکد کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازمحمدمحمودی سورستانیاستادیار گروه علوم باغبانی دانشکد کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-0298-4918ناصرعالم زاده انصاریدانشیار گروه علوم باغبانی دانشکد کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-8122-2400زهرارمضانیدانشیار گروه شیمی داوریی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهوازJournal Article20140311<span style="font-size: 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-bidi-font-family: 'B Zar'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">Holy Basil is a perennial shrub plant that belongs to Lamiaceae family. Aerial parts of this plant have been used in food, pharmaceuticals, cosmetics and perfumery industries. Leaves of this plant contain 0.5-1.5% essential oil and main oil components are eugenol, methyl eugenol, carvacrol, estragol, and eucalyptol. In order to evaluate the effect of foliar application of zinc fertilizer on morphological traits of holy basil, an experiment was conducted in research farm of <span style="background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Department of Horticultural Science</span>, Shahid Chamran University of Ahvaz based on randomized complete block design with six treatments and three replications. The treatments were nano zinc chelate (0, 0.5, 1 and 1.5 gr.lit<sup>-1</sup>) and zinc solfate (1 and 1.5 gr.lit<sup>-1</sup>) fertilizers. Foliar application of fertilizer was done at six or eight leaf stage and was repeated with an interval of 15 days until the end of the study. Morphological traits includingplant height, branches number, leaf number, leaf size (length and width), leaf area, stem diameter, main inflorescence length, inflorescence number, fresh and dry weights of leave, stem and aerial parts were measured at full bloom stage. The results showed that the effect of foliar application of zinc fertilizers on all measuredmorphological traits of holy basil was significant (</span><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'Calibri\,Italic'; mso-bidi-font-family: 'B Zar'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">p≥0.01</span><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-bidi-font-family: 'B Zar'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">). The highest and lowest values of mentioned traits were obtained in plant sprayed with 1.5 gr.lit<sup>-1 </sup>nano zinc chelate and control, respectively. Overall, given the non significant difference between 1 and 1.5 gr.lit<sup>-1 </sup>treatments, <span class="hps">to increase </span>morphological traits<span class="hps"><span style="color: #222222;"> of </span></span>holy basil, foliar application of nano zinc chelate with 1gr.lit<sup>-1</sup> is recommended</span>ریحان مقدس گیاهی بوتهای و چندساله از خانواده نعناعیان میباشد. از بخشهای هوایی این گیاه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی و عطر سازی استفاده میشود. برگهای این گیاه حاوی 5/0-5/1 درصد اسانس است و ترکیبات اصلی اسانس آن اوژنول، متیل اوژنول، کارواکرول، استراگول و اُکالیپتول میباشد. به منظور ارزیابی تاثیر محلولپاشی عنصر روی بر خصوصیات مرفولوژیکی ریحان مقدس، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل محلولپاشی با نانوکلات روی (0، 5/0، 1 و 5/1 گرم در لیتر) و سولفات روی (1 و 5/1 گرم در لیتر) بود. محلولپاشی در مرحله 6 یا 8 برگی انجام و در فواصل زمانی 15 روزه تا مرحله گلدهی کامل تکرار گردید. در مرحله تمام گل، صفات مرفولوژیکی شامل ارتفاع گیاه، تعداد شاخههای فرعی، تعداد برگ، اندازه برگ (طول و عرض)، سطح برگ، قطر ساقه، طول گلآذین اصلی، تعداد گلآذین، وزن تر و خشک برگ، ساقه و اندامهوایی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که اثر محلولپاشی کودهای روی بر تمامی صفات مرفولوژیکی اندازهگیری شده در سطح احتمال 1 درصد معنیدار گردید. بیشترین و کمترین مقدار صفات مذکور به ترتیب در تیمارهای محلولپاشی با غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو کلات روی و شاهد مشاهده شد. در مجموع با توجه به عدم تفاوت معنیدار بین تیمارهای 1 و 5/1 گرم در لیتر نانوکلات روی، جهت افزایش صفات مرفولوژیکی گیاه دارویی ریحان مقدس، محلولپاشی با غلظت 1 گرم در لیتر نانو کلات روی پیشنهاد میگردد.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11446_e7492596463885a8bb77bc1dc24dbe18.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Green synthesis of silver nanoparticles in Melia azedarach fruit extract and screening its antimicrobial activityنقره در عصاره میوه زیتون تلخ و بررسی خاصیت ضد باکتریایی آن55631145210.22055/ppd.2015.11452FAسمیهشمسکارشناس ارشد اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنرکرمان، کرمان،شهرامپورسیدیاستادیار گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان0000-0001-9710-5893Journal Article20131204<span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">Nowadays providing silver nano particles being done in various chemical ways, in which we face different major problems (e.g., instsbility of solution and the hi-tech equipments) is vitally needed. Thus, researchers have tried the green systems which have the least amount of bio dangers, and are easier to use. The silver nanoparticles were investigated by using </span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">green fruit</span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB"> extract of <em>Melia azedarach</em>. The effect of extract and silver nitrate concentration on amount of </span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">silver </span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">nanoparticles absorbance were evaluated as a factorial experiment based on a </span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">completely randomized design </span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">with three replications. </span><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman', serif;">X-ray diffraction was used to confirm the crystalline nature of the particles. The</span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-bidi-language: FA;">size and </span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">particles</span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-bidi-language: FA;"> size distribution was assessed by Transmission electron microscope.</span><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman', serif;"> Then </span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">antibacterial</span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';"> <span class="hps">properties</span> <span class="hps">of</span> <span class="hps">synthesized</span> <span class="hps">nanoparticles</span> <span class="hps">were studied using the dick method</span>. <span class="hps">Nanoparticle</span> <span class="hps">synthesis</span> <span class="hps">relative</span> <span class="hps">monodisperse</span>, <span class="hps">hesagonal with an average</span> <span class="hps">size of</span> <span class="hps">20</span> <span class="hps">nm</span> <span class="hps">in</span> </span><em><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">Melia azedarach</span></em><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman', serif;"> green fruit extract was reported. A</span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';"> according to the results, the interaction of silver </span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB">nitrate</span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';"> and extract concentration was significant on</span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-ansi-language: EN-GB;" lang="EN-GB"> amount of synthesis absorbance</span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">. The</span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';"> <span class="hps">antibacterial activities</span> <span class="hps">of</span> <span class="hps">the synthesized</span> <span class="hps">nanoparticles</span> <span class="hps">were effective on </span><span class="st"><em>Staphylococcus</em></span></span><span class="st"><em><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">aureus </span></em></span><span class="st"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">and</span></span><em><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif'; mso-bidi-language: FA;"> Pseudomonas aerauginos</span></em><span class="st"><span style="font-family: 'Times New Roman','serif';">. </span></span><span class="hps"><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';">Given that</span></span><span style="font-size: 12.0pt; font-family: 'Times New Roman','serif';"> <span class="hps">antibiotic resistance</span> <span class="hps">is a common problem</span> <span class="hps">to</span> <span class="hps">destroy</span> <span class="hps">the bacteria,</span> <span class="hps">nanomaterials</span> <span class="hps">as</span> <span class="hps">materials</span> <span class="hps">can</span> <span class="hps">be used for</span> <span class="hps">containment</span> <span class="hps">and eradication of</span> <span class="hps">these bacteria, but</span> <span class="hps">the</span> <span class="hps">resistance of</span> <span class="hps">clinical</span> <span class="hps">isolates</span> <span class="hps">in comparison with</span> <span class="hps">standard</span> <span class="hps">strains</span> <span class="hps">should be investigated</span>.</span>امروزه تولید نانوذرات نقره به روشهای شیمیایی مختلفی انجام میگیرد که دارای معایبی از جمله عدم پایداری محلول و نیازمند تجهیزات پیشرفته برای تولید است. به همین دلیل محققان به سیستمهای سبز تولید نانوذرات، که دارای حداقل خطرات زیست محیطی بوده و روشهای تولید ساده دارند، روی آوردهاند. نانوذرات نقره به روش سنتز سبز با استفاده از عصاره میوه نارس زیتون تلخ سنتز شدند و تاثیر غلظت عصاره و نیترات نقره بر میزان جذب نانوذره نقره در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت.پراش اشعه ایکس به منظور تایید ساختارکریستالی نانوذرات استفاده شد، اندازه و توزیع اندازه ذرات توسط میکروسکوب الکترونی عبوری مورد بررسی قرار گرفت، سپس خاصیت ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش دیسک بررسی شدند. سنتز نانوذراتی به طور نسبی مونودیسپرس، شش ضلعی و با میانگین اندازه 20 نانومتر در عصاره میون نارس زیتون تلخ تایید شد، اثرمتقابل غلظت نیترات نقره و عصاره بر میزان جذب معنی دار گردید و نانوذرات سنتز شده از لحاظ خاصیت ضد باکتریایی بر علیه استافیلوکوکوس ارئوسو سودوموناس آئروژینوزا موثر بوده است. با توجه به اینکه مقاومتآنتیبیوتیکییکیاز مشکلاتیاستکهبرایازبینبردناینباکتریهامطرحاست لذانانوموادبهعنوانموادمناسببرایمهاروازبینبردناینباکتریها میتوانندمورداستفادهقرارگیرند. اما باید میزان مقاومت سویههای بالینی در مقایسه با سویههای استاندارد مورد بررسی قرار گیرد.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11452_fa7833fa2eb8c17a0f99a0a8761b04e0.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Evaluation response of three apple rootstocks to drought stress in vitroبررسی پاسخ سه پایه سیب به تنش خشکی در شرایط درون شیشهای65781145410.22055/ppd.2015.11454FAسعیدجلالی صمغ آبادیدانش آموخته کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیهرسولجلیلی مرندیدانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیهJournal Article20140114Water deficit is one of the most important environmental factors that limit crop productivity. Therefore, the need for evaluation of crop tolerance to drought has become urgent. It has been reported that drought resistance of rootstocks is conferred to scions. This study evaluated the response of three apple rootstocks Gami Almasi, MM106 and MM111 to drought stress in <em>in vitro</em> conditions. This experiment was carried out as a factorial experiment based on completely randomized design (CRD) with three replications. Water stress induced by the incorporation of 0, 1, 2 and 4 % polyethylene glycol (PEG-6000) into the Murashige and Skoog medium was applied for 6 weeks. Results showed PEG-induced drought stress reduced growth parameters (length of shoot and root, fresh weight of shoot and root), chlorophyll index and promoted other biochemical parameters (content of proline and soluble sugar and protein and Catalase and Guaiacol peroxidase enzyme activity), but had no significant effect on the shoot diameter. The lowest length of shoot and root, fresh weight of shoot and root and chlorophyll index was observed for MM106 rootstock in 4% PEG treatment and the highest proline, soluble sugars and Catalase were in Gami Almasi rootstock in 4% PEG treatment. According to the results, the Gami Almasi is a resistant rootstock to drought stress. <br /> کمبود آب از جمله عوامل محیطی است که تولید محصول را محدود می کند. بنابراین ارزیابی ارقام مقاوم به خشکی امری ضروری به نظر می رسد. گزارش شده است که توانایی مقاومت به خشکی پایه، میتواند به پیوندک منتقل شود. در این تحقیق پاسخ سه پایه سیب به نام های گمی آلماسی، MM106 و MM111 به تنش خشکی در شرایط درون شیشه ای مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. تنش خشکی در غلظت های صفر، 1، 2 و 4 درصد پلیاتیلنگلیکول (PEG-6000) در محیط کشت پایه موراشیک و اسکوگ به مدت 6 هفته اعمال شد. نتایج نشان داد تنش خشکی ایجاد شده به وسیله پلیاتیلنگلیکول، باعث کاهش عوامل رشدی (طول شاخساره و ریشه، وزن تر شاخساره و ریشه)، شاخص کلروفیل و افزایش دیگر عوامل بیوشیمیایی (محتوای پرولین، قندهای محلول، پروتئین و میزان آنزیمهای کاتالاز و گایاکول پراکسیداز) شد اما تاثیری روی قطر ساقه نداشت. کمترین میزان طول شاخساره و ریشه، وزن تر شاخساره و ریشه و شاخص کلروفیل در پایه MM106 در تیمار 4 درصد پلی اتیلنگلیکول مشاهده شد و بیشترین میزان پرولین، قندهای محلول و آنزیم کاتالاز در پایه سیب گمی در تیمار 4 درصد پلی اتیلن گلیکول بدست آمد. بر طبق نتایج میتوان پایه گمی آلماسی را در ردیف پایههای مقاوم به خشکی دانست.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11454_c59e13b193ecc022c21837b846e31790.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221The effect of potassium on cadmium distribution and accumulation in differen t organs of durum wheatتأثیر پتاسیم بر توزیع و انباشت کادمیوم در اندام های مختلف دو رقم گندم دوروم79921145510.22055/ppd.2015.11455FAسارهلرکیدانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشکدهکشاورزی دانشگاه شهید چمران اهوازافراسیابراهنماستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز0000-0002-7483-7263امیرآینه بنداستاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article20140914Understanding of the mechanisms affecting root uptake, transport and grain deposition of cadmium can successfully improve the success of breeding programs aiming to produce low cadmium accumulating genotypes. To determine the role of potassium in cadmium uptake by roots, transport to shoot and accumulation in the grain of two durum wheat (Behrang and Yavarous), a pot experiment was carried out, using a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications in different treatments: control, 20 mg Cd kg<sup>-1 </sup>soil (CdCl<sub>2</sub>), 20 mg Cd kg<sup>-1 </sup>soil with two levels of 300 and 450 mg K kg<sup>-1 </sup>soil as potassium sulphate, and two levels 30 and 45 mg K kg<sup>-1</sup> soil as nano chelate potassium 27%. Cadmium decreased differentially the concentration of potassium in roots, leaves and grains in both cultivars, but cadmium concentrations were increased. The highest and lowest cadmium concentration was found in roots and grains, respectively. Potassium application in combination with cadmium through competition led to the decrease of cadmium concentrations compared to cadmium treatments in roots, leaves and grains of both cultivars, but increased potassium concentrations. According to the findings in this study, potassium plays an important role in grain quality improvement by increasing potassium concentrations and decreasing cadmium concentrations.
درک ساز و کارهای مؤثر بر جذب، انتقال و انباشت کادمیوم در دانه میتواند موفقیت برنامههای بهنژادی را با هدف ایجاد ژنوتیپهای دارای انباشت پایین کادمیوم بهبود ببخشد. به منظور بررسی نقش پتاسیم در جذب کادمیوم به وسیلة ریشه، انتقال به اندام هوایی و انباشت آن در دانة دو رقم گندم دوروم (بهرنگ و یاواروس)، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایۀ بلوک کامل تصادفی در سه تکرار تحت سطوح تیماری مختلف (شاهد، 20 میلیگرم کادمیوم بر کیلوگرم خاک (از نوع کلرید کادمیوم)، 20 میلیگرم کادمیوم بر کیلوگرم خاک به همراه دو سطح 300 و450 میلیگرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک از منبع سولفات پتاسیم و دو سطح 30 و 45 میلیگرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک از منبع نانوکلات پتاسیم 27 درصد اجرا گردید. کادمیوم به طور متفاوتی سبب کاهش غلظت پتاسیم ریشه، برگ و دانه در هر دو رقم گردید، ولی غلظت کادمیوم اندام مذکور را افزایش داد. بالاترین غلظت کادمیوم در ریشه و کمترین آن در دانه مشاهده شد. کاربرد پتاسیم همراه با کادمیوم از طریق رقابت منجر به کاهش غلظت کادمیوم در مقایسه با تیمار کادمیوم در ریشه، برگ و دانه در هر دو رقم گردید ولی غلظت پتاسیم را افزایش داد. براساس یافتههای این پژوهش، پتاسیم نقش بسیار مهمی در بهبودکیفیت دانه از طریق افزایش غلظت پتاسیم و کاهش غلظت کادمیوم دانهها داشت.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11455_c4c63b8169b7670c68435de11acc779a.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Evaluation of growth and yield of savory (Satureja hortensis) under organic and biological fertilizers toward organic productionبررسی رشد و عملکرد گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) تحت تأثیر کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک در راستای تولید ارگانیک931031145610.22055/ppd.2015.11456FAمعینناییجیدانشجوی کارشناسی ارشد، علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرسمحمد کاظمسوریاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرسJournal Article20140207Abstract
Savory is one of the most important vegetables with high medicinal values whose growth is influenced by environmental factors including mineral nutrition. This study was done based on completely randomized design with 4 replications, under greenhouse conditions in order to evaluate the effect of organic and biological fertilizers on some morphologic and physiologic traits in savory during 2013. Treatments were control (without fertilizer application), NPK fertilizer, Vermicompost at 20 and 40 % of pot volume, manure at 20 and 40 % of pot volume, and phosphate biofertilizer (Barvar 2). The results showed that plant height, leaf area, number of leaves, fresh weight, stem diameter, P and N concentration in shoots were significantly influenced by treatments, but shoot dry weight and K concentration were not affected. The highest plant height, leaf number, leaf area, fresh and dry weight and N concentration were obtained in vermicompost 20% treatment. The highest stem diameter was in manure 20% treatment, while the highest chlorophyll index and P concentration were obtained in biophosphate and 20% vermicompost treatments.<span lang="FA" dir="RTL">مرزه یکی از مهمترین سبزیها با ارزش دارویی فراوان می باشد که رشد و عملکرد آن تحت تأثیر عوامل محیطی از جمله تغذیه قرار میگیرد. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر رشد و عملکرد گیاه مرزه در کشت گلدانی و تحت شرایط گلخانهای انجام شد. در این پژوهش تیمارها شامل: شاهد (بدون کاربرد کود)، کود شیمیایی </span><span>NPK</span><span lang="FA" dir="RTL">، ورمی کمپوست (در دو سطح 20 و 40 درصد حجم گلدان)، کود دامی (در دوسطح 20 و 40 درصد حجم گلدان)، و تلقیح بذر با کود بیوفسفات بارور2 در قالب طرح کاملاً تصادفی و با 4 تکرار بودند. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته، سطح برگ، تعداد برگ، قطر ساقه، وزن تر و غلظت نیتروژن و فسفر اندام هوایی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت، ولی وزن خشک اندام هوایی و غلظت پتاسیم برگ ها تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. بطوری که بیشترین ارتفاع بوته، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر، وزن خشک و غلظت نیتروژن در تیمار جایگزینی 20% ورمی کمپوست بدست آمد. بیشترین قطر ساقه در تیمار کود دامی 20%، و بیشترین شاخص کلروفیل و غلظت فسفر در اندام هوایی نیز در تیمار کود بیوفسفات و 20% ورمیکمپوست مشاهده شد.</span>https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11456_4f70cc5a85df8892523a6b50dd7d3970.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Evaluation of some quantity and quality properties of 11 Ziziphus genotypes fruit of Hormozgan provinceارزیابی برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار هندی (Ziziphus mauritiana) در استان هرمزگان1051111145810.22055/ppd.2015.11458FAسمیهرستگاراستادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگانحامدحسن زاده خانکهدانیمحقق، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مینابJournal Article20140718Abstract
Savory is one of the most important vegetables with high medicinal values whose growth is influenced by environmental factors including mineral nutrition. This study was done based on completely randomized design with 4 replications, under greenhouse conditions in order to evaluate the effect of organic and biological fertilizers on some morphologic and physiologic traits in savory during 2013. Treatments were control (without fertilizer application), NPK fertilizer, Vermicompost at 20 and 40 % of pot volume, manure at 20 and 40 % of pot volume, and phosphate biofertilizer (Barvar 2). The results showed that plant height, leaf area, number of leaves, fresh weight, stem diameter, P and N concentration in shoots were significantly influenced by treatments, but shoot dry weight and K concentration were not affected. The highest plant height, leaf number, leaf area, fresh and dry weight and N concentration were obtained in vermicompost 20% treatment. The highest stem diameter was in manure 20% treatment, while the highest chlorophyll index and P concentration were obtained in biophosphate and 20% vermicompost treatments.میوه کنار(<em>(Ziziphus mauritiana </em> یکی از محصولات مهم مناطق خشک و نیمه خشک در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد. بررسی تنوع مورفولوژیکی میوه امکان انتخاب ژنوتیپهای برتر را برای توسعه کشت و کار برای کشاورزان و اصلاح کنندگان فراهم میکند. مطالعه حاضر، به منظور ارزیابی تنوع و تعیین برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار در استان هرمزگان طی سالهای 1391-1392 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر خصوصیات مختلف مانند اندازه میوه،pH آب میوه، وزن میوه، وزن و اندازه هسته، درصد گوشت، ویتامین ث و مواد جامد محلول تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند. در مجموع نتایج این بررسی تنوع بالایی در صفات وزن میوه و وزن گوشت در بین 11 ژنوتیپ کنار نشان داد. ژنوتیپهای کد XI و II به ترتیب بیشترین و کمترین وزن میوه را داشتند. میوههای ژنوتیپهای XI و I نسبت به دیگر ژنوتیپها سفتی بالاتری داشتند. همچنین تنوع زیادی در میزان ویتامین ث در بین ژنوتیپهای مورد بررسی مشاهده گردید. بطوریکهژنوتیپهای I و XIIدارای بالاترین میزان ویتامین ث (103 میلی گرم در 100 گرم وزن تازه) در بین سایر ژنوتیپ ها بودندhttps://plantproduction.scu.ac.ir/article_11458_a53bbfd9fa3b5a0c89599616b3246221.pdfدانشگاه شهید چمران اهوازتولیدات گیاهی2588-543X38320151221Comparison of elite genotypes of Ziziphus spina-christi and Ziziphus mauritiana located in Fadak Botanic Garden of Dezful in regand to fruit and stone traitsمقایسه ژنوتیپهای برتر کُنار گونههای Ziziphus spina-christi و Ziziphus mauritiana مستقر در باغ گیاهشناسی فدک دزفول با توجه به خصوصیات میوه و هسته1131231145910.22055/ppd.2015.11459FAفرزادصباغ زادهدانشجوی دکترای تخصصی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفولعبدالرحمنمریدکارشناس ارشد، مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفولJournal Article20140802All of established jujubes genotypes in Fadak Botanic Garden of Dezful belong to <em>Ziziphus </em>spp<em>., and</em> the Rhamnaceae family. Their species are <em>Ziziphus spina-christi </em>and <em>Ziziphus mauritiana</em> or hybrids between them, and they are considered as fruit trees. Because of the differences between fruit traits of mentioned genotypes, fruit and stone morphological traits were examined in this study. For this purpose, 14 morphological traits were measured in fruit and seed genotypes. Cluster analysis included genotypes in five clusters with 2 main genotypes of <em>Ziziphus mauritiana</em> situated in cluster III and 3 stoneless genotypes situated in cluster II. The results of fruit length, diameter, volume, and weight showed significant superiority in "Ghaffari" genotype with 39.4 mm, 23.9 mm, 10.977 cm<sup>3</sup> and 11.817 g, respectively. In relation to fruit shape (fruit length /diameter ratio) and pulp percentage, "Bakhtiari" genotype showed significant superiority, with 1.806 and %95.92, respectively. Thus, significant superiority in mentioned traits, which show that the fruits are large, belonged to <em>Z. mauritiana</em> genotypes. Except for acidity that made "Arvand Hybrid" genotype superior, in other traits, significant superiority belonged to <em>Z. spina-christi</em> genotypes. However, some of hybrid genotypes showed superior quantitative and qualitative traits of parents by acceptable extent. Of course, some hybrid genotypes have inherited good qualitative and quantitative characteristics of both species parents, which can bring to them as fruit trees with good market.ژنوتیپهای کُنار مستقر در باغ گیاه شناسی فدک دزفول همگی متعلق به جنس <em>Ziziphus</em> از خانواده Rhamnaceae و گونههای <em>Z. spina-christi</em> ، <em>Z. mauritiana</em> و یا هیبریدهای بین آنها بوده و میوه آنها مورد توجه می باشد. با توجه به اینکه خصوصیات ظاهری میوه ژنوتیپهای مذکور با هم تفاوت دارد، لذابه منظور مقایسه، بررسی صفات ریخت شناسی میوه و هسته آنها در دستور کار پژوهش حاضر قرار گرفت. بدین منظور تعداد 14 صفت ریختشناسی در میوه و هسته ژنوتیپها اندازهگیری شد. تجزیه خوشهای، ژنوتیپها را در پنج خوشه قرار داد که دو ژنوتیپ اصلی از گونه <em> Z. mauritiana</em> در خوشه سوم و سه ژنوتیپ بیهسته از گونه <em>Z. spina-christi</em> در خوشه دوم جای گرفتند. نتایج صفات طول، قطر، حجم و وزن میوه بیانگر برتری معنی دار ژنوتیپ «موریتانی غفاری» بهترتیب با 4/39 میلیمتر ، 9/23 میلیمتر ، 977/10 سانتیمتر مکعب و 817/11 گرم بود. در صفات نسبت طول به قطر میوه و درصد گوشت میوه برتری معنیدار با ژنوتیپ «موریتانی بختیاری» با 806/1 و 92/95 درصد بود. بدین ترتیب در صفات اشاره شده که بیانگر درشتی میوه می باشند، برتری معنیدار به ژنوتیپهایگونه <em> Z. mauritiana</em> تعلق داشت. این در حالی است که بهجز صفت اسیدیته که با برتری ژنوتیپ «هیبرید اروند» بود، در سایر صفات، برتری معنیدار متعلق به ژنوتیپهای گونه <em>Z. </em><em>spina-christi</em> بود. البته بعضی ژنوتیپهای هیبرید صفات مناسب کمی و کیفی دو گونه را به ارث برده اند، که این موضوع می تواند آن ها را به عنوان درخت میوه با بازار پسندی خوب مطرح کند.https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11459_4542d7fde01411f42bffdeebf0ef3e9d.pdf