2024-03-29T16:20:26Z
https://plantproduction.scu.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=1496
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
اثر نیترات نقره، تیمول، نانوذرات نقره سبز و کیتوزان بر عمر گلجایی گل شاخه بریدنی میخک رقم ’White Liberty‘
موسی
سلگی
مینا
تقی زاده
میخک یکی از مهمترین و پر مصرفترین گلهای شاخه بریدنی جهان میباشد. در این پژوهشاثر کیتوزان، نانوذرات نقره سبز و اسانس تیمول در سه سطح 25 ، 50 و 100 میلیگرم در لیتر در مقایسه با ترکیب متداول نیترات نقره و شاهد (ساکارز 2 درصد) بر عمر گلجایی میخک رقم "WhiteLiberty" بررسی شد. تمامی تیمارها حاوی دو درصد ساکارز بودند. گلهای شاخه بریدنی به مدت 24 ساعت در تیمارها قرار گرفتند و پس از آن با آب مقطر جایگزین شدند. آزمایش بهصورت طرح بهطور کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. صفات مورد ارزیابی شامل عمر گلجایی، وزن تر نسبی (در روزهای 2، 3، 4، 7، 9 و 10)، میزان جذب محلول (در روزهای 1، 2، 3، 4، 7، 8، 9 و 10)، نشت یونی گلبرگها (روز 11) و میزان کلروفیل برگها (در روزهای 2، 4 و 8) بود. نتایج نشان داد کهتیمارهای مختلف بر میزان عمر گلجایی میخک اثر معنیدار دارند و بهترتیب تیمارهای تیمول 25 (با 13 روز)، نانوذرات 25 (با 5/12 روز) و کیتوزان 25 (3/12 روز) دارای بیشترین عمر گلجایی در مقایسه با شاهد بودند. در ضمن تأثیر تیمارهای مختلف بر میزان وزن تر نسبی و میزان جذب آب در روزهای مورد ارزیابی معنیدار گردید اما بر میزان کلروفیل برگها معنیدار نگردید.
نانوفناوری
میخک
عمر گلجایی
2017
08
23
1
12
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13112_e0de148e14299b031df2f1c878aed943.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
برهمکنش اثرات اسید اگزالیک و زمان انبارمانی بر برخی خصوصیات کیفی آلوی رقم شابلون
حسیبن
خسروابادی
فریال
وارسته
اسماعیل
سیفی
آلو بهعنوان یک میوه فرازگرا، تولید اتیلن و سرعت تنفس بالایی در مرحله رسیدن دارد که دلیل عمر پس از برداشت کوتاه این میوه میباشد. بهمنظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک بر عمر انباری و خصوصیات کیفی میوه آلوی رقم شابلون در استان گلستان، پژوهشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو عامل غلظت اسید اگزالیک (صفر، 2، 4 و 6 میلیمولار) و دوره انبارمانی (صفر، دو، چهار و شش هفته) و در سه تکرار در سال 1393 اجرا گردید. میوهها به مدت 3 دقیقه در محلول اسید اگزالیک غوطهور و پس از حذف رطوبت سطحی در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 درصد انبار شدند. نتایج نشان داد افزایش غلظت اسید اگزالیک باعث افزایش مواد جامد محلول تا اواخر هفته چهارم انبارمانی گردید. بیشترین (۲۱/۱ درصد) و کمترین (۳۸/0 درصد) اسیدیته قابل تیتر بهترتیب در هفته دوم در تیمار 6 میلیمولار و هفته ششم در تیمار 2 میلیمولار ثبت شد. در پایان انبارمانی غلظت 6 میلیمولار سبب حفظ بیشترین ویتامین ث (۶۳/۱۱ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) شد. اثر متقابل اسید اگزالیک و زمان انبارمانی بر میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب در سطح یک و پنج درصد معنیدار بود. درصد کاهش وزندر پایان هفته ششم به میزان ۹۶/۹ درصد رسید. کمترین میزان شاخص قهوهای شدن بدون تفاوت معنیدار، در تیمارهای 2 (۱۱/۴۱ درصد) و ۴ (۸۹/۴۳ درصد) میلیمولار مشاهده شد. در کل تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک با غلظت ۴ میلیمولار میتواند بهعنوان ترکیبی طبیعی و ایمن برای حفظ کیفیت و افزایش انبارمانی آلو استفاده شود.
آلو
اسید اگزالیک
شاخص قهوهای شدن
کیفیت پس از برداشت
2017
08
23
15
24
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13113_4aaae3c0fb538b374067f66a6db17385.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
تأثیر اتیلن و 1-متیلسیکلوپروپن بر عمر انبارمانی میوه انار رقم ’ملس یوسفخانی‘
اورنگ
خادمی
سیدمحمد
حسینی ملا
داریوش
طالعی
عرفان
سپهوند
انار بهعنوان یک میوه نافرازگرا طبقهبندی شده است و بنابراین غیرحساس به اتیلن محسوب میگردد. منتهی در برخی از میوههای نافرازگزا اتیلن منجر به تسریع فرایند پیری میگردد. در این پژوهش بهمنظور مشخص نمودن حساسیت میوه انار به اتیلن تأثیر تیمارهای اتیلن و 1-متیلسیکلوپروپن روی ماندگاری میوه انار در طی انبار سرد، بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، بررسی گردید. برای این منظور میوه انار رقم ’ملس یوسفخانی‘ با تیمارهای شاهد، اتیلن دو میکرولیتر بر لیتر به مدت 48 ساعت، 1-متیلسیکلوپروپن یک و دو میکرولیتربر لیتر به مدت 24 ساعت و تلفیق تیمارهای اتیلن و 1-متیلسیکلوپروپن تیمار و در دمای چهار درجه سانتیگراد انبارو در زمانهای یک، دو و سه ماه پس از انبارداری بررسی شد. نتایج نشان داد که میوههای تیمار شده با اتیلن دارای کاهش وزن بیشتر و درجه بازارپسندی میوه و آریل، نشت یونی، مقدار فنل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کمتری در مقایسه با میوههای تیمار شده با 1-متیلسیکلوپروپن حتی در حضور اتیلن (تیمار تلفیقی) بودند. میوههای تیمار شده با اتیلن دارای شاخص بازارپسندی میوه و آریل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کمتری در مقایسه با شاهد نیز بودند. از این رو میتوان نتیجه گرفت انار میوهای حساس به اتیلن بوده و پیری آن با حضور اتیلن تسریع میشود. منتهی در بیشتر شاخصهای مورد بررسی نمونههای شاهد دارای کیفیت کمتری در مقایسه با نمونههای تیمار شده با 1-متیلسیکلوپروپن بودند، بنابراین به نظر میرسد حساسیت میوه انار به اتیلن بالا بوده و همان مقدار اندک اتیلن درونی موجب تسریع پیری آن میشود.
نافرازگرا
بازارپسندی
سرمازدگی
آنتیاکسیدان
کاهش
2017
08
23
25
36
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13114_4630dc4ef78d4d0a5658fd0abb53e2fd.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
تأثیر زوال بذر بر صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذر کتان روغنی (Linum usitatssimum L.) رقم نورمن
حمیدرضا
بلوچی
رسول
استادیان بیدگلی
زوال یک پدیده طبیعی است که در همه بذرها رخ میدهد و منجر به کاهش تدریجی توان زیستی بذر در طی انبارداری میگردد. سرعت زوال به وضعیت فیزیولوژیکی و ساختار ژنتیکی بذرها و شرایط انبارداری بستگی دارد. بهمنظور بررسی اثر زوال بر شاخصهای جوانهزنی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت در کتان روغنی (رقم نورمن)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1394 در آزمایشگاه بذر دانشگاه یاسوج انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل نگهداری بذور در بستههای آلومینیومی دربسته به مدت 6 ماه در 4 سطح دمایی 15، 25، 35 و 45 درجه سانتیگراد و رطوبت 5، 9، 13 و 17 درصد بود. نتایج نشان داد که با افزایش دما و رطوبت بذر، کلیه صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی به جز هدایت الکتریکی، کاهش یافتند. کاهش جوانهزنی با کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتیاکسیدانتی در حفاظت بذرها در مقابل گونههای فعال اکسیژن میباشد و باعث افزایش پراکسیداسیون چربیها، تخریب غشاهای سلولی و نشت الکترولیتها از بذر شده است که همبستگی قوی و منفی بین نشت الکترولیتها و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت نشانگر این مسئله است. همچنین بذور کتان با محتوای روغن و پروتئین محلول بالا درصد جوانهزنی بیشتری داشتند اما زوالپذیری بیشتری نیز نشان دادند و باید به شرایط محیط انبارداری آنها بسیار دقت نمود. بهطورکلی، نتایج بهدست آمده از پژوهش حاضر بیانگر این است که بهترین شرایط نگهداری بذر کتان دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 5 درصد میباشد.
آنتیاکسیدانت
جوانهزنی
زوال
هدایتالکتریکی
2017
08
23
37
52
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13116_dbe0055dbea396ff8c0c051331e7f5ce.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
تأثیر اسانسهای رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار
عاطفه
گلستانی
سمیه
رستگار
بیماریهای پس از برداشت یکی از دلایل مهم ضایعات انباری میوه انبه میباشد. شیوع بیماریها میتواند کیفیت میوه را تحت تأثیر قرار دهد و عمر ماندگاری محصولات باغبانی را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر اسانسهای گیاهان دارویی رزماری و درمنه بر کنترل پوسیدگی ناشی از قارچ آسپرژیلوس (Aspergillus niger) بهعنوان یکی از بیماریهای مهم میوه انبه میباشد. میوهها پس از مایهکوبی با قارچ مورد نظر با غلظتهای (500، 1000 ماکرولیتر در لیتر) اسانس رزماری و درمنه اسپری شدند و در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سپس درصد پوسیدگی، سفتی میوه،کاهش وزن، ویتامین ث و شاخصهای رنگ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای استفاده شده تأثیر معنیداری (در سطح پنج درصد) در جلوگیری از پوسیدگی میوه انبه در مدت انبارمانی داشتهاند. در پایان آزمایش تیمارهای اسانس رزماری (500 ماکرولیتر در لیتر) و بعد از آن درمنه (1000 ماکرولیتر در لیتر) بهترتیب با درصد پوسیدگی 12 و 3/13 درصد کمترین پوسیدگی را نشان دادند. اسانسهای گیاهی تأثیر مثبتی بر کیفیت میوه نشان دادند. بهطوریکه اسانسهای استفاده شده سفتی بیشتری نسبت به شاهد نشان دادند. بیشترین سفتی بافت میوه ( kg/cm27/3) در غلظتهای مختلف رزماری مشاهده شد. میوههای تیمار شده دارای میزان آسکوربیک اسید بیشتری نسبت به شاهد بودند. نتایج این پژوهش امکان استفاده از اسانسهای گیاهی بهعنوان قارچکش برای کنترل پوسیدگی پس از برداشت میوه انبه را نشان میدهد.
انبه
پوسیدگی
اسانس
انبارمانی
کیفیت میوه
2017
08
23
53
62
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13118_0f5ae6173d9b1b14e30cddf884df6b52.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
مطالعه اثرات گرد و غبار بر گردهافشانی و میوهنشینی نخل خرما (Phoenix dactylifera L)
عزیز
تراهی
کاظم
ارزانی
این تحقیق به منظور بررسی اثرات تیمارهای ترکیبی ریزگرد، بارندگی و گردهافشانی بر درصد میوهنشینی، درصد پارتنوکارپی و ریزش میوه درختان رقم استعمران (سایر) در محیط نخلستان و نحوه فرونشست ریزگردها بر ساختار گل و کلاله در محیط شبیهسازی شده در آزمایشگاه در دو سال متوالی 1393 و 1394 به اجرا درآمد. پس از اعمال تیمارها، درصد میوهنشینی، درصد پارتنوکارپی، درصد ریزش و نحوه فرونشست غبار و گرده بر گل و کلاله مطالعه گردید. نتایج نشان داد که تیمارها اثرات بسیار معنیدار بر صفات مطالعه شده داشته است. بیشترین درصد میوهنشینی در تیمار گردهافشانی و کمترین آن در تیمار عدم گردهافشانی به دست آمده است. در سایر تیمارها علیرغم وجود گردهافشانی، وجود یک یا دو فاکتور دیگر و ترتیب اعمال آنها تاثیرات متفاوتی بر تشکیل میوه داشته است. تیمارهای ترکیبی که شامل ریزگردها بودهاند باعث کاهش معنیدار میوهنشینی و افزایش ریزش گشتهاند. بیشترین درصد تشکیل میوههای پارتنوکارپ در تیمار عدم گردهافشانی با اختلاف معنیدار نسبت به سایر تیمارها و کمترین آن در تیمار غبار+بارندگی+گردهافشانی حاصل شده است. بیشترین میزان ریزش در تیمار غبار+بارندگی+گردهافشانی و کمترین آن در تیمار گردهافشانی به دست آمده است. نتایج شبیهسازی عملیات در محیط آزمایشگاه نیز با مشاهدات نخلستان مطابقت داشت و تشکیل لایه عایق توسط ریزگردها بر سطح کلاله و ممانعت از دستیابی بسیاری از گردهها به سطح کلاله کاملا مشهود بود. نتایج این پژوهش، اثرات نامطلوب ریزگردها بر کاهش درصد میوهنشینی و لزوم تکرار گردهافشانی در صورت وزش ریزگردها در فصل گردهافشانی را نشان داد.
نخل خرما
ریزگردها
میوهنشینی
پارتنوکارپی
ریزش
2017
08
23
63
74
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13120_eb9c0c9be64673de801a0873ea01f51e.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
اثر باکتری های محرک رشد گیاه بر خصوصیات اکوفیزیولوژیک دو رقم گندم تحت شرایط دیم
محمدحسین
انصاری
داوود
هاشم آبادی
محراب
یادگاری
به منظور ارزیابی تاثیر باکتریهای محرک رشد گیاه برخصوصیات اکوفیزیولوژیک دو رقم گندم تحت شرایط دیم آزمایشی به صورت فاکتوریل با سه تکرار در شهرستان گرمی مغان به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایش شامل دو رقم گندم (آتیلا و زاگرس) و شش سطح باکتری محرک رشد (سودوموناس پوتیدا سویه R168، سودوموناس پوتیدا سویه R159، سودوموناس پوتیدا سویه R112، آزوسپریلوم لیپوفروم سویه 21 و ازتوباکتر کروکوکوم سویه 5 و یک تیمار شاهد بدون تلقیح با باکتری ) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار کلروفیل و قند برگ در رقم زاگرس به تریب از باکتری سودوموناس سویه R159 و ازتوباکتر به دست آمد اما در رقم آتیلا باکتری سودوموناس سویه R112 بیشترین مقدار کلروفیل و قند برگ را نشان داد. بیشترین پایداری غشاء نیز از باکتری سودوموناس سویه R112 و بیشترین مقدار پروتئین کربونیله از تیمار شاهد به دست آمد. باکتری سودوموناس سویه R112 در رقم زاگرس نسبت به سایر باکتریها با تولید دانه ۳۱۳۰ کیلوگرم در هکتار از برتری برخوردار بود و بیشترین وزن هزار دانه را نیز نشان داد ولی در رقم آتیلا اگرچه تیمارهای باکتریایی نسبت به تیمار عدم تلقیح عملکرد دانه بیشتری داشتند اما بین باکتری آزوسپریلوم با سویه های R112 و R159 اختلاف معنیدار وجود نداشت. در مجموع رقم زاگرس نسبت به رقم آتیلا واکنش بهتری به تلقیح باکتریایی نشان داد و برای منطقه دیم گرمی کشت رقم زاگرس همراه با تلقیح با باکتری سودوموناس سویه R112 برای حصول حداکثر عملکرد دانه قابل توصیه است.
"ارقام گندم"
" باکتری"
"کلروفیل"
" قند"
" پروتئین کربونیله"
"عملکرد دانه"
2017
08
23
75
88
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13121_7d968423d8697d0ee9957fef49b4c3a0.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
بررسی تأثیر پایههای مالینگ و مالینگ مرتون و فاصله کاشت بر صفات کمی و کیفی سیب رقم رد دلیشیز در منطقه مشگین شهر
حسین
کربلایی خیاوی
عادل
پیرایش
به منظور تعیین مناسبترین پایه رویشی پاکوتاه سیب رقم “رد دلیشیز” و نیز فاصله کاشت بهینه در شرایط آب و هوایی منطقه مشگینشهر، این تحقیق در قالب آزمایش اسپلیتپلات با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و در مدت دو سال اجرا گردید. دو فاصله کاشت 2×4 متر و 3×4 متر به عنوان کرت اصلی و سه پایه MM106، M9و M26 به عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شدند. تجزیه واریانس دادههای صفات نشان داد بین سالها از لحاظ صفات عملکرد و تراکم گل، بین فاصلههای کاشت از لحاظ صفات عملکرد، اندازه میوه، تراکم گل و مواد جامد محلول، بین پایهها از لحاظ صفات عملکرد، اندازه میوه، تراکم گل و ماده خشک، بین اثرمتقابل فاصله کاشت × پایه و اثرمتقابل سال × فاصله کاشت × پایه از لحاظ صفت عملکرد اختلاف معنیدار در سطح احتمال 5 و 1 درصد مشاهده گردید. سیب رقم “رد دلیشیز” بر روی پایه M9 در فاصله کاشت 2×4 متر با 367/9 تن در هکتار دارای بیشترین مقدار عملکرد بود و در گروه a قرار گرفت. بررسی میانگین اثر پایه بر روی میوه نشان داد که سیب “رد دلیشیز” روی M9 بزرگترین میوه را تولید نمود و بیشترین تراکم را داشت. اندازه میوه، تراکم گل یک درخت و درصد مواد جامد محلول در فاصله کاشت 3×4 متر بزرگتر از فاصله کاشت 2×4 متر بود. در این پژوهش در تیمارهای مورد بررسی بیماری آتشک سیب مشاهده نگردید.
اندازه میوه
پایه های رویشی
فاصله کاشت
مالینگ
مالینگ مرتون
2017
08
23
89
98
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13122_892a6f08cad793e3e1b362e81d40f822.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
اثر دمای انبار و نوع بسته بندی بر ماندگاری میوه تمشک سیاه وحشی تابستانه
مهدی
حدادی نژاد
کامران
قاسمی
امیرعلی
محمدی
تمشک سیاه به علت فسادپذیری سریع و عمر کوتاه پس از برداشت، امکان نگهداری به مدت طولانی را ندارد. جهت ارزیابی شرایط بهینه نگهداری تمشک، سه سطح دمای نگهداری (صفر، 4 و 25 درجه سلسیوس) و دو نوع بستهبندی (ظروف تجدیدپذیر و پلاستیک تجدیدناپذیر) طی چهارده روز مقایسه شدند. صفات مختلف کیفی در قالب کیفیت ظاهری، کیفیت خوراکی و ارزش غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد وزن میوه ها طی مدت نگهداری در ظروف و دمای مختلف کاهش یافت. با گذشت زمان علاوه بر وزن، رنگ، عطر، طعم و بازارپسندی میوه نیز کاهش یافت. کیفیت ظاهری میوهها در دمای صفر درجه سلسیوس در ظرف پلاستیکی بهتر از ظرف تجدیدپذیر بود و مواد جامد محلول در ظرف تجدیدپذیر به طور معنیداری بیشتر از ظرف پلاستیکی بود. بیشترین میزان فنل کل (به مقدار 33/62 گرم گالیک اسید در گرم آب میوه) در روز سوم، دمای چهار درجه سلسیوس و در ظرف پلاستیکی ثبت شد. دمای صفر درجه سانتیگراد، در هر دو ظرف، نسبت به دو دمای دیگر، میزان کاهش فلاونوئید کمتری را نشان داده است. میزان آنتوسیانین در طول آزمایش روند کاهشی نشان داد بطوریکه در دمای صفر درجه سانتیگراد از 99/224 در روز نخست به 89/57 و 73/90 میلیگرم سیانیدین در لیتر آب میوه به ترتیب در ظروف تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در روز چهاردهم رسید اثر مثبت دمای صفر درجه در نگهداری تمشک سیاه کاملا معنیدار بوده است.
عمر انباری
کیفیت خوراکی
فعالیت پاداکسایشی
آنتوسیانین
2017
08
23
99
112
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13123_f407143f1e6b687d3847e329a4efe72f.pdf
تولیدات گیاهی
2588-543X
2588-543X
1396
40
2
کاهش اثر گرد و خاک بر خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم بیدانه سفید در اثر شتشو با دیاکتیل
محمود
بهروزی
حمید
نوری
سعید
بازگیر
محمدعلی
نجاتیان
داود
اخضری
بهمنظور ارزیابی اثر گرد و خاک بر انگور رقم بیدانه سفید، آزمایشی بهصورت بلوکهای کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات انگور ملایر در سال 1394-1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تیمار گرد و خاک به صورت مصنوعی، تیمار راهکار (شتشو با محلول آب و ماده دیاکتیل) و شاهد بودند. در این پژوهش، کلروفیل a و b، کاروتنوئید، صفات رویشی از قبیل طول شاخه، طول دمبرگ، طول برگ، سطح برگ، فاصله میانگره و صفات زایشی از قبیل تشکیل میوه، تعداد خوشه در بوته و حبه در خوشه، طول خوشه و قند حبه اندازهگیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که گرد و خاک باعث کاهش رنگدانههای برگ شد. از بین صفات رویشی طول دمبرگ، فاصله میانگره و سطح تکبرگ در تیمار گرد و خاک تغییر و نسبت به تیمارهای آزمایش کوتاه و اختلاف بین تیمارها معنیدار بود. اختلاف طول شاخه سال جاری تیمارها در مرحله دوم (اوایل گلدهی) معنیدار و طویلترین شاخهها در تیمار راهکار مشاهده شد. تشکیل میوه، تعداد خوشه در بوته و حبه در خوشة بوتههای با تیمار گردوخاک کاهش یافت (تا 7 درصد). همچنین میزان قند حبه و تعداد خوشه انگور در تیمار گردوخاک بهشدت کاهش یافت و با دیگر تیمارهای آزمایش اختلاف معنیدار داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که محلول آب و ماده دیاکتیل خسارت ناشی از گردوخاک را کاهش داده است.
خسارت گردوخاک
انگور
راهکار
ملایر
2017
08
23
113
125
https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13124_c41946a225ddda56d5d86b0ad8d5aec4.pdf