TY - JOUR ID - 12528 TI - اثرات براسینواستروئید بر کاهش اثرات نامطلوب سرما در میوه انگور رقم ریش بابا (Vitis vinifera L. Rish baba) طی دوره انبارمانی JO - تولیدات گیاهی JA - PPD LA - fa SN - 2588-543X AU - قربانی, بهاره AU - پاک کیش, زهرا AD - دانش‌آموخته کارشناس ارشد شهید باهنر کرمان و دانشجوی دکتری، گروه باغبانی، دانشگاه ارومیه AD - دانشیار، پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 39 IS - 4 SP - 65 EP - 78 KW - آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی KW - دوره انبارمانی KW - براسینواستروئید KW - انگور DO - 10.22055/ppd.2017.12528 N2 - انگور یکی از مهم‌ترین میوه هایی است که تولید آن در کشور ما از سابقه بسیار طولانی برخوردار است. میوه انگور به علت دارا بودن پوست نازک و بافتی نرم در برابر صدمات مکانیکی و انبارداری حساس است. در این پژوهش تأثیر تیمارهای براسینواستروئید روی میوه‌های انگور رقم تجاری ریش بابا مورد مطالعه قرار گرفت، که طی آن میوه‌های انگور با غلظت‌های صفر (شاهد)، 0/75، 1/5 میلی‌گرم بر لیتر براسینواستروئید تیمار و سپس در دمای صفر تا یک درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90-85 درصد، به مدت6 هفته نگهداری شدند. نتایج نشان داد، کاربرد براسینواستروئید خسارت سرمازدگی را کاهش داد. طی دوره انبار مانی، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول میوه‌ها روند کاهشی داشته در صورتی که مقدار pH، اسیداسکوربیک و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (سوپراکسید دیسموتاز وآسکوربات پراکسیداز) این میوه‌ها روند افزایشی را نشان دادند. به‌طورکلی میوه‌های تیمار شده با 1/5 میلی‌گرم بر لیتر براسینواستروئید، بالاترین کیفیت ظاهری و کمترین خسارت سرمازدگی بودند. UR - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12528.html L1 - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12528_12260eb3f81420f030979d0ffad34b07.pdf ER -