TY - JOUR ID - 12248 TI - تعیین تاریخ تشکیل سوخ و آنالیز رشد برخی از توده های بومی پیاز در شرایط اقلیمی کرج JO - تولیدات گیاهی JA - PPD LA - fa SN - 2588-543X AU - دارابی, عبدالستار AU - خدادادی, محسن AD - استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - استادیار پژوهش مؤسسه‌ی تحقیقات اصلاح و تهیه ی نهال و بذر کرج Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 34 IS - 2 SP - 1 EP - 14 KW - : آنالیز رشد پیاز KW - تشکیل سوخ KW - سرعت رشد محصول KW - عملکرد DO - N2 - آزمایشی به منظور تعیین تاریخ تشکیل سوخ، آنالیز رشد و مقایسه عملکرد توده‌های بومی پیاز سفید بهبهان، قولی‌قصه زنجان، کمره‌ای خمین، درچه اصفهان و سفید قم در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به مدت یک سال (86- 1385) در مزرعه ی تحقیقاتی مؤسسه ی تحقیقات اصلاح و تهیه ی نهال و بذر کرج اجرا گردید. بذور در اواسط اسفند ماه 1385درخزانه ی کشت و در اواخر اردیبهشت ماه 1386 به زمین اصلی منتقل شدند. تشکیل سوخ در این توده‌ها از21 خرداد با طول روز 14 ساعت و 32 دقیقه تا 1 مرداد با طول روز 14 ساعت و 11 دقیقه صورت گرفت. مطابق با نتایج آنالیز رشد در کلیه ی ی توده‌ها مرحله ی رشد سریع برگ 75 روز بعد از جوانه‌زدن بذر (دوره ی رشد کند) آغاز شد. در کلیه ی توده‌ها به جز سفید قم، بعد از تشکیل سوخ رشد پهنک برای مدتی ادامه داشت وتقریبا همزمان با رشد سوخ، رشد پهنک متوقف شد. همچنین حداکثر سرعت رشد محصول و سوخ ، شاخص سطح برگ و عملکرد به این توده تعلق داشت. همبستگی مثبت و معنی‌داری در سطح 1% بین سرعت رشد نسبی و سرعت آسیمیلاسیون خالص در توده‌ها مشاهده شد. در این آزمایش کم ترین محصول به توده سفید بهبهان اختصاص یافت. بر اساس نتایج این تحقیق توده ی سفید قم مناسب‌ترین توده برای کاشت در شرایط اقلیمی کرج می‌باشد. UR - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12248.html L1 - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12248_e5afab9eeb7bc44d65db9235840f28c7.pdf ER -