TY - JOUR ID - 12177 TI - تأثیر کاربرد پس از برداشت کیتوسان بر رشد قارچی و کیفیت انگور ریش‌بابای قرمز در طی انبارمانی JO - تولیدات گیاهی JA - PPD LA - fa SN - 2588-543X AU - حاجی‌تقی‌لو, رامین AU - اصغری, محمدرضا AU - جلیلی‌مرندی, رسول AU - همتی, سیاوش AD - کارشناس ارشد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه AD - استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه AD - دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه AD - کارشناس ارشد پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 35 IS - 3 SP - 91 EP - 101 KW - انگور ریش‌بابا KW - کیتوسان KW - پس از برداشت KW - ویتامین ث KW - پوسیدگی KW - عطر و طعم DO - N2 - تحقیق حاضر به منظور مشاهده روند تغییرات بعضی ویژگی­های کیفی در طول مدت انبارداری انگور رقم ریش بابای قرمز انجام گرفت. خوشه‌های انگور با کیتوسان در سه غلظت صفر، 5/0 و 1درصد تیمار و در سردخانه با دمای 5/0± ٠ درجه سانتی‌گراد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. صفات کیفی میوه، شامل میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)، اسید اسکوربیک، آلودگی قارچی، قهوهای شدن ساقه، قهوهای شدن حبه، میزان ریزش حبه و عطر و طعم در ابتدای انبارداری، 2 و 4 ماه پس از نگهداری اندازه‌گیری شدند. در دومین ماه انبارداری میزان اسید اسکوربیک در تیمار کیتوسان 5/0 درصد در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود. همچنین در این تیمار، کم ترین میزان قهوه­ای شدن حبه و نیز کم ترین میزان ریزش حبه مشاهده شد. در پایان آزمایش (4 ماه) در تیمار کیتوسان 5/0 درصد کم ترین میزان قهوهای شدن ساقه در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده گردید. میزان عطر و طعم در کیتوسان 5/0 درصد در دومین ماه آزمایش و در کیتوسان 1 درصد در دومین و چهارمین ماه آزمایش نسبت به شاهد نتایج بهتری را نشان داد. میزان مواد جامد محلول و آلودگی در این آزمایش نتایج معنی­ داری را نشان ندادند. بر اساس نتایج به دست آمده کیتوسان در غلظت 5/0 درصد در حفظ کیفیت و نیز حفظ خصوصیات خوراکی میوه‌های انگور رقم ریش‌بابای قرمز نتایج مطلوبی داشته است. UR - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12177.html L1 - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12177_b89af6810b7b6eb1ee19e82e4bf832f2.pdf ER -