TY - JOUR ID - 12164 TI - اثر پرتو فرا بنفش بر کیفیت میوه و عمر انباری دو رقم سیب JO - تولیدات گیاهی JA - PPD LA - fa SN - 2588-543X AU - جلیلی مرندی, رسول AU - ناصری, لطفعلی AU - حاجی تقی لو, رامین AU - خرسندی, علی رضا AD - دانشیار علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه AD - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه AD - کارشناس ارشد وگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 35 IS - 2 SP - 53 EP - 63 KW - تشعشع KW - گلدن دلیشس KW - عمر انباری KW - سفتی میوه KW - پوسیدگی KW - مواد جامد قابل حل DO - N2 - دو رقم سیب (گلدندلیشس و رد دلیشس) برای ارزیابی کیفیت میوه و عمر انباری، به مدت 0، 20، 40 و 60 دقیقه تحت معرض اشعه UV-C (254 نانومتر) قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی شامل سفتی، مواد جامد قابل حل، pH، اسیدهای قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک، کاهش وزن، پوسیدگی و کیفیت ظاهری بود که در شروع، اواسط و انتهای انبارداری ثبت گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. نتایج تحقیقات نشان داد که تیمار UV-C بر روی صفات مورد ارزیابی در طی انبارداری و اتمام انبارداری معنیدار بود؛ اما پوسیدگی و کیفیت ظاهری بین ارقام مورد آزمایش معنیدار نبود. همچنین اثر متقابل رقم و تیمار UV-C در صفات اندازه­گیری شده معنیدار نبود. براساس نتایج به دست آمده تیمار با پرتو UV-C به مدت 40 و 60 دقیقه در صفات مورد ارزیابی بیشترین اثر را داشت. UR - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12164.html L1 - https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12164_ee1d5ee3963cf07674910568e0358810.pdf ER -