%0 Journal Article %T بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی وکیفی بذر دو رقم نخود دیم %J تولیدات گیاهی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-543X %A داشادی, مختار %A پزشکپور, پیام %D 2018 %\ 11/22/2018 %V 41 %N 3 %P 13-24 %! بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی وکیفی بذر دو رقم نخود دیم %K سوپر فسفات تریپل %K سولفات روی %K شرایط دیم %R 10.22055/ppd.2018.18556.1359 %X نخود (L.Cicer arietinum) به مقدار زیادی فسفر نیاز دارد، از سوی دیگر افزایش یکی از دو عنصر فسفر و روی باعث کاهش دیگری در گیاه می‌گردد. به منظور بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی و کیفی بذر دو رقم نخود دیم آزمایشی به‌صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه فاکتور شامل دو رقم نخود (آرمان و (ILC482 به‌عنوان کرت اصلی وکرت‌های فرعی شامل فسفر در سه سطحP2، P1 وP3 به‌ترتیب با 32، 46 و 60 کیلوگرم p2o5 در هکتار از منبع سوپرفسفات تریپل و سه سطح رویZn2، Zn1وZn3 به‌ترتیب با صفر، 5/2 و 5 کیلوگرم در هکتار  Znاز منبع سولفات روی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد در سال 1383 اجرا گردید. نتایج نشان داد که رقم آرمان با عملکرد دانه وعملکرد بیولوژیک به‌ترتیب 2606 و 4341 کیلوگرم در هکتار با رقم ILC482 با میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک به‌ترتیب 1662و2779 کیلوگرم در هکتار تفاوت معنی‌دار داشت. فسفر اثر معنی‌داری بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک،تعداد دانه در غلاف و تعداد شاخه اصلی داشت، بیشترین میزان در هر مورد از مصرف 60 کیلوگرم در هکتار P2O5 به‌دست آمد. روی اثر معنی‌داری بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک، تعداد دانه در غلاف، تعداد غلاف در بوته و تعداد شاخه اصلی داشت، بیشترین میزان در هر مورد از مصرف 5 کیلوگرم در هکتار روی به‌دست آمد. بیشترین میزان پروتئین دانه از مصرف 60 کیلوگرم در هکتار P2O5 و 5 کیلوگرم در هکتار روی به‌دست آمد. %U https://plantproduction.scu.ac.ir/article_13994_897e4e727591cdebb4721c4b9adf7fd5.pdf