%0 Journal Article %T تأثیر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر برخی ویژگی‌های کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه سیب رقم رد اسپار %J تولیدات گیاهی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-543X %A اله ویرن اوصالو, افسانه %A فرخزاد, علیرضا %A اصغری, محمدرضا %D 2016 %\ 12/20/2016 %V 39 %N 3 %P 113-125 %! تأثیر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر برخی ویژگی‌های کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه سیب رقم رد اسپار %K آنزیم %K ترکیبات آنتی‌اکسیدانی %K کیفیت %K میوه سیب %R 10.22055/ppd.2016.12062 %X در آزمایش حاضر اثر محلول‌پاشی با غلظت‌های 0، 200 و 400 میلی‌گرم در لیتر اسید آسکوربیک، در طول فصل تابستان بر برخی خصوصیات کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه  سیب رقم رد اسپار مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 4 تکرار (هر تکرار شامل یک درخت) انجام شد. نتایج نشان داد محلول‌پاشی با غلظت 200 میلی‌گرم در لیتر اسید آسکوربیک به‌طور معنی‌داری میزان مواد جامد محلول کل میوه و آنتوسیانین را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، ویتامین ث، آنتی‌اکسیدان کل، فلاونوئیدهای کل و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) با افزایش غلظت اسید آسکوربیک افزایش معنی‌داری داشت ولی pH آب میوه به‌طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد. نتایج نشان داد محلول‌پاشی با اسید آسکوربیک احتمالاٌ به دلیل افزایش میزان مواد جامد محلول به‌عنوان سوبسترای اصلی در مسیر ساخت آنتوسیانین و افزایش میزان فعالیت آنزیم PAL به‌عنوان کلیدی‌ترین آنزیم درگیر در مسیر ساخت فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین، باعث بهبود خصوصیات کیفی و رنگ‌گیری میوه سیب رقم رد اسپار می‌گردد. %U https://plantproduction.scu.ac.ir/article_12062_4b43713c4a15c1ce26c75af1aac8f1bb.pdf