%0 Journal Article %T اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد %J تولیدات گیاهی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-543X %A مرتضوی, سید محمد حسن %A دهقان, عبدالرضا %A راحمی, مجید %A معلمی, نوراله %D 2015 %\ 12/21/2015 %V 38 %N 3 %P 1-11 %! اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد %K نارنگی %K انبار سرد %K گرمادهی متناوب %K سرمازدگی %R 10.22055/ppd.2015.11440 %X نارنگی از جمله میوه‌های حساس به دمای پایین می‌باشد و نگهداری طولانی‌مدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوست‌مردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی متناوب بر کیفیت و ماندگاری میوه نارنگی "کینو" انجام گردید. گرمادهی متناوب در 5 سطح (شامل انتقال به دمای بالا هر هفته به مدت 24 ساعت؛ هر هفته به مدت 48 ساعت؛ هر دو هفته به مدت 24 ساعت؛ هر دو هفته به مدت 48 ساعت و شاهد) بر روی میوه‌ها اعمال شد و کیفیت میوه‌ها در سه مرحله (پس از 0، 45 و 90 روز نگهداری در انبار سرد) از نظر کیفی آنالیز گردید. نتایج نشان داد که با طولانی‌تر شدن زمان نگهداری، کاهش وزن میوه‌ها افزایش قابل توجه‌ای یافت و اعمال گرمادهی سبب بیشتر شدن کاهش وزن نسبت به نمونه‌های شاهد گردید. خصوصیات کیفی مانند غلظت مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتر تحت تأثیر تیمار گرمادهی متناوب قرار نگرفت ولی بررسی نتایج مربوط به نشت الکترولیت، پتاسیم و شاخص سرمازدگی نشان داد که گرمادهی متناوب به نحو مؤثری خسارت سرمازدگی را کاهش داد. از میان تیمارهای گرمادهی اعمال شده در این تحقیق بهترین نتایج مربوط به میوه‌هایی بود که هر هفته و نیز هر دو هفته به مدت 24 ساعت در معرض دمای بالا قرار ‌می‌گرفتند. %U https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11440_1b88d2d18a1aa232e12cae0d47c6e3e9.pdf