%0 Journal Article %T بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره برگ پوسیده گردو بر برخی از صفات فیزیولوژیک یولاف وحشی (Avena fatua L.) %J تولیدات گیاهی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-543X %A قجاوند, الهام %A دانش شهرکی, عبدالرزاق %A تدین, علی %D 2014 %\ 12/21/2014 %V 37 %N 3 %P 13-21 %! بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره برگ پوسیده گردو بر برخی از صفات فیزیولوژیک یولاف وحشی (Avena fatua L.) %K کلید واژه‌ها: کشاورزی پایدار %K پایداری دمای گیاه %K غلظت کلروفیل %K ژوگلان %R %X به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی برگ گردو در کنترل علف­هرز یولاف وحشی، آزمایشی به ‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهر‌کرد اجرا شد. تیمارها شامل غلظت عصاره (در پنج سطح شامل صفر، 5/12، 25، 50 و 100 درصد) و نحوه مصرف عصاره (به دو صورت خاک­کاربرد و محلول­پاشی) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش به بررسی صفات سطح برگ، کلروفیل a و b، پایداری دمای گیاه و پروتئین برگ پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد غلظت 50 و 100 درصد عصاره برگ گردو منجر به کاهش سطح و کلروفیل برگ و پایداری دمای گیاه گردید، در حالی­که مقدار پروتئین برگ تیمارهای غلظت عصاره نسبت به شاهد افزایش یافت. مصرف عصاره به روش خاک­کاربرد به ویژه در زمان دو برگی نیز توانست کلروفیل و سطح برگ را به طور مؤثری کاهش دهد. با توجه به نتایج می­توان با استفاده از غلظت­های نه چندان بالای عصاره برگ گردو در کنترل این علف هرز، در راستای دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست بهره مند شد. %U https://plantproduction.scu.ac.ir/article_10960_acca2f69ae10c9d37a960dc266b37d30.pdf