%0 Journal Article %T بررسی تاثیر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز بر عملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید %J تولیدات گیاهی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-543X %A طاهرخانی, آناهیتا %A گلچین, احمد %D 2013 %\ 05/22/2013 %V 36 %N 1 %P 25-38 %! بررسی تاثیر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز بر عملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید %K خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه %K هرس سبز %K انگور بیدانه سفید %R %X به منظور بررسی اثر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز برعملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات با طرح پایه­ی بلوک­ کامل تصادفی با سه تکرار در منطقهتاکستان اجرا شد. تاک­­ها 20 ساله و فاصله کشت آنها 4×2 متر بود. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (آبیاری از دو طرف،آبیاری ازجنوب"قسمت خشک"، آبیاری از شمال"قسمت تر") و سه سطح شدت هرس سبز (هرس سنگین، هرس متوسط و هرس سبک) بودند که پس از اعمال آنها میزان عملکرد و صفات کمی و کیفی انگور اندازه­گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن نشان داد که اثر تیمارPRD بر روی میزان pHو TSS آب میوه در سطح 5% معنی­دار بود ولی عملکرد تاک، میزان کشمش تولیدی و سایر شاخص های کمی تحت تأثیر قرار نگرفت. بین سطوح مختلف شدت هرس سبز از نظر عملکرد بوته، وزن شاخه­های هرس شده، وزن و قطر حبه، وزن و طول خوشه، وزن کشمش تولیدی تفاوت معنی­داری وجود داشت. اثر متقابل شدت هرس در PRD بر وزن و قطر حبه، طول و وزن خوشه، عملکرد تاک و کشمش تولیدی در سطح 1% معنی­دار بود، به این ترتیب که تیمار آبیاری از دو طرف (شاهد) با هرس متوسط و تیمار آبیاری از طرف شمال با هرس متوسط و تیمار آبیاری از طرف جنوب همراه با هرس سبک نسبت به سایر تیمارها بیشترین عملکرد را داشتند.ولی طول شاخه های اصلی و فرعی در روش آبیاری  PRD نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 8% و30% کاهش یافت. %U https://plantproduction.scu.ac.ir/article_10065_1bfc2131f872656224cfad3f1b77d2dd.pdf