@article { author = {Azizi, M. and Mirmostafaee, S. and Bahreini, M. and Arouee, H. and Oroojalian, F}, title = {Evaluation of the effect of organic manure and compost application on growth, development, essential oil content, and microbial load in valerian (Valeriana officinalis L.)}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {1-14}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11114}, abstract = {The utilization of organic fertilizer is an effective method in organic culture of medicinal plants. The aim of this study was to determine the effect of organic manure and compost application on growth, development, essential oil content, and microbial load in valerian. The experiment was conducted in randomized complete block design with 3 treatments and 3 replications. The treatments applied organic manure and urban compost compared with control. Morphological traits and essential oil content were recorded and compared in each treatment, and root samples were analyzed for mesophilic aerobic bacteria, total coliforms, yeasts and moulds, and E. coli according to the standard guideline. Results showed that the application of organic manure increased plant leaf area, plant height, and essential oil content significantly (p <0.05); whereas the application of compost could increase plant leaf area, fresh and dry plant weight, fresh and dry root weight, plant height, and essential oil content. Both fertilizers specially compost decreased root length significantly. The effect of treatments on essential oil content was also significant (p <0.05), both organic manure and compost could increase it in comparison to control. Results of microbial load analysis indicated that the effect of treatments on all microbial contamination was not significant; E. coli existence was not proved in any of, treatments and in other microbial contamination all treatments were in the same level. According to these results, the organic manure and compost application could increase essential oil content, and compost increased underground parts of plant weight more, thus increasing the essential oil yield. In microbial quality, organic manure and compost application did not increase product contamination significantly compare to control. So the application of this kind of fertilizers can be advisable in valerian culture. }, keywords = {Organic fertilizer-Essential oil-Microbial load-Contamination-Valerian}, title_fa = {بررسی تأثیر کاربرد کود دامی و کمپوست شهری بر میزان رشد و نمو، میزان و عملکرد اسانس و بار میکروبی سنبل الطیب (Valeriana officinalis}, abstract_fa = {استفاده از کودهای آلی یکی از روشهای موثر درکشت ارگانیک گیاهان دارویی است که نقش بسزایی درتولید گیاهان دارویی دارد. هدف ازاین پژوهشبررسی اثرکوددامی و کمپوستزبالهشهریبر میزان رشد و نمو، اسانس و بارمیکروبی سنبل الطیب بوده است. این طرح آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تیمار و در سه تکرار انجام شد، تیمارها شامل استفاده ازکوددامی و کمپوست شهری، درمقایسه با شاهد بودند. صفات مورفولوژیک، میزان اسانس و میزان آلودگی میکروبی در بوته ها بررسی و مقایسه شد. نتایج نشان داد کاربرد کوددامی سبب افزایش معنی دار سطح برگ، ارتفاع بوته و میزان اسانس گردید، در حالیکه کمپوست شهری موجب افزایش معنی دار سطح برگ، وزن تر و خشک بوته، وزن تر و خشک ریشه، ارتفاع بوته ومیزان اسانس شد. کاربرد هر دونوع کود بخصوص کمپوست شهری باعث کاهش معنی دار طول ریشه شد. در بررسی بار میکروبی، نتایج بیانگر عدم تاثیر معنی دار تیمارهای کودی برتمامی آلودگی های میکروبی ریشه درمقایسه باشاهد بود، بطوریکه درهیچ یک از تیمارها وجود باکتری اشرشیاکلیبه تایید نرسید و ازنظر سایر آلودگی های میکروبی، همه تیمارها درسطح مشابهی بودند. طبق نتایج این آزمایش کاربرد کوددامی و کمپوست شهری موجب افزایش معنی دار میزان اسانس سنبل الطیب شد و استفاده ازکمپوست شهری درافزایش وزن ریشه تاثیر معنی داری داشته و درنتیجه در افزایش عملکرد اسانس بیشتر موثر بود، و ازنظرکیفیت میکروبی، کاربرد کوددامی و کمپوست شهری موجب افزایش معنی دار آلودگی محصول درمقایسه باتیمار شاهد نشد. لذاکاربرد این نوع کود درکشت سنبل الطیب قابل توصیه است. }, keywords_fa = {کودهای ارگانیک,ماده موثره,بار میکروبی,آلودگی,سنبل الطیب}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11114.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11114_ff4e0b45663c051c33440c7feb06a220.pdf} } @article { author = {Ghasem Jokar, N. and Nadian, H. and Khalil Moghaddam, B. and Heidary, M. and Gharineh, M.H.}, title = {Influence of mycorrhizal symbiosis on growth and proline content in Leek (Allium porrum L.) and two genotypes of persian Leek (Allium ampeloprasum ssp. persicum L.) under drought stress}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {15-26}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11115}, abstract = {In recent years, biological approaches such as mycorrhizal symbiosis have been used to alleviate the detrimental effects of drought stress. In a pot experiment the responses of three leek genotypes including Carantan 2 and two Iranian leek genotypes to drought stress and mycorrhizal colonization were compared at Ramin University of Agriculture and Natural Resources in 2010. The experiment was conducted in a completely randomized design consisting of a 3×3×2 factorial combination of three soil moisture levels (the pots were watered when 40, 60 and 80 percent of available water was consumed), two mycorrhizal status (with and without mycorrhiza) and three leek genotypes (Shdegan, Esfahan and Carantan 2). The treatments were replicated four times. The results showed that drought stress significantly decreased all growth parameters including plant height, root and leaf dry weights and total root length. However, mycorrhizal colonization increased all of these parameters at all drought stress levels. Drought stress significantly decreased root length colonized and the percentage of root colonization. Despite this decline in mycorrhizal growth, the response of three leek genotypes increased as drought stress was increased. Among leek genotypes, Shadegan genotype with short root length and low proliferation had the greatest mycorrhizal growth response compared with the two others genotypes. Leaf proline accumulation increased by increasing drought stress. However, this accumulation was lower for mycorrhizal leek genotypes which could be due to the alleviation of the effect of drought stress by mycohhizal fungus. The results of this study indicated that Shdegan genotype with a weak root system had the greatest mycorrhizal dependency.}, keywords = {Leek,Drought stress,Mcorrhiza,Proline}, title_fa = {تأثیر همزیستی میکوریزایی بر رشد و میزان پرولین در تره فرنگی (.Allium porrum L) و دو توده تره ایرانی L.) Allium ampeloprasum ssp. persicum) تحت تنش خشکی}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر استفاده از روش‌های زیستی نظیر همزیستی میکوریزایی جهت مقابله با تنش خشکی مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس در یک آزمایش گلدانی در سال 1389 و در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان واکنش سه توده تره شامل تره فرنگی و دو توده تره ایرانی به سطوح خشکی و قارچ آربسکولار- میکوریزا مورد مقایسه قرار گرفت. این آزمایش با سه سطح رطوبتی خاک (آبیاری در زمانی که 40، 60 و 80 درصد آب قابل استفاده گیاه در خاک تخلیه گردید)، دو سطح میکوریزا (وجود و عدم وجود قارچ گلوموس اینترارادیسس) و سه توده تره (شادگان، اصفهان وکارنتان 2) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که تنش خشکی موجب کاهش شاخص‌های رشد نظیرارتفاع گیاه، وزن ماده خشک برگ و ریشه و طول ریشه گیاهان گردید. با این وجود، کلونیزاسیون میکوریزایی در تمام سطوح تنش خشکی باعث افزایش این شاخص ها گردید. طول ریشه کلونی‌شده و درصد کلونیزاسیون ریشه توسط تنش خشکی کاهش یافت، اما درصد پاسخ رشد میکوریزایی در شرایط تنش خشکی افزایش یافت. در بین توده‌ها، تره شادگان با داشتن ریشه‌های کم‌انشعاب و کوتاه بهکلونیزاسیون میکوریزایی بیشتر از دو توده دیگر وابسته بود. با افزایش شدت تنش خشکی، میزان پرولین برگ افزایش یافت، ولی میزان پرولین در گیاهان میکوریزایی کمتر بود که می‌تواند به دلیل کاهش تنش توسط قارچ میکوریزا در گیاه باشد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تره شادگان با سیستم ریشه‌ای ضعیف‌تر در تمام سطوح تنش خشکی دارای وابستگی میکوریزایی بیشتری در مقایسه با دو توده دیگر بود.  }, keywords_fa = {تره,تنش خشکی,میکوریزا,پرولین}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11115.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11115_3e9e1f03819a09566051c85ffaae2755.pdf} } @article { author = {Balouchi, H.R. and Kayednezami, R. and Bagheri, F.}, title = {Effect of seed deterioration stress on germination and seedling growth indices in three cultivars of Safflower (Carthamus tinctorius L.)}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {27-40}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11116}, abstract = {In order to investigate the effect of seed deterioration (accelerated aging test) on germination and seedling growth indices, an experiment was conducted. The accelerated aging test was carried out at three different temperatures (30, 40 and 50 °C) with four duration periods (24, 72, 120 and 144 hr) at 100% relative humidity on three cultivars of safflower (Soffeh, Arak2811 and PI) as a factorial experiment in completely randomized design with three replications in Agricultural Faculty of Yasouj University, in 2010. The results showed that accelerated seed aging or cultivar, temperature and duration period interactions have significant effects on germination percentage (GP) and rate (GR). Generally, by increasing temperature and time, characteristics of the seed germination and seedling growth of safflower such as length and weight of root and shoot and allometric coefficient decreased. According to the results, it seems, among the figures in long storage in hot and humid conditions, Arak-2811 had the most and Soffeh and PI, respectively, the lowest seed quality, including the percentage and rate of germination, root length and dry weight and seed vigor. Among the traits, shoot length, rootlet weight, allometric coefficient and seed vigor index were less affected by genotype and further reacted to deterioration. Consequently, it is advisable that in areas with lack proper facilities for seed storage (without temperature and humidity control) are lacking with more than 40°C for 72h and 100% relative humidity, it is better to use the Arak2811 variety with the ability to maintain the seed vigor and germination in this condition than Soffeh and PI.}, keywords = {Safflower,Seed deterioration,Germination,Seed vigor,Storage condition}, title_fa = {تأثیر تنش فرسودگی بذر بر جوانه‌زنی و مؤلفه‌های رشد گیاهچه‌های سه رقم گلرنگ ( Carthamus tinctorius L. )}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر تنش فرسودگی بذر (آزمون پیری تسریع شده)، بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی و رشد گیاهچه، آزمون پیری بذر با آرایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در سه دمای 30، 40 و 50 درجه سانتی‌گراد و چهار دوره‌ی 24، 72، 120 و 144 ساعته، در رطوبت نسبی 100 درصد روی سه رقم گلرنگ (صفه، اراک 2811، PI) با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج در سال 1389 اجرا گردید. نتایج نشان داد که برهم‌کنش رقم، دما و زمان فرسودگی، بر درصد و سرعت جوانه‌زنی اثر معنی‌داری داشت. در کل با افزایش دما و زمان زوال بذر میزان صفات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه‌ای از جمله طول و وزن خشک ساقه‌چه و ریشه‌چه و ضریب آلومتریک ارقام گلرنگ کاهش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می‌رسد، بین ارقام مورد مطالعه در شرایط انبار داری طولانی و آب و هوای گرم و مرطوب، رقم اراک2811 بیشترین و صفه و PI به ترتیب کمترین کیفیت بذر، از جمله درصد و سرعت جوانه‌زنی، طول و وزن خشک ساقه‌چه و بنیه بذر را دارا می‌باشند. در بین صفات مورد بررسی، طول ساقه‌چه، وزن ریشه‌چه، ضریب آلومتری و بنیه بذر کمتر تحت تأثیر ژنوتیپ قرار داشتند و بیشتر به شرایط فرسودگی واکنش نشان دادند. در نتیجه در مناطق یا انبارهای فاقد امکانات مناسب انبارداری بذر (بدون کنترل دما و رطوبت) با دمای بالاتر از 40 درجه برای مدت زمان‌های بیش از 72 ساعت و رطوبت اشباع بهتر است از رقم اراک 2811 که قابلیت حفظ بنیه و جوانه‌زنی بذر بیشتری را در این شرایط دارد، بجای ارقام صفه و PI استفاده نمود.}, keywords_fa = {گلرنگ,فرسودگی بذر,جوانه‌زنی,بنیه‌ی بذر,شرایط انبار}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11116.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11116_0ed833582954126224eba15451444f7a.pdf} } @article { author = {Pureisa, M. and Nabipour, M. and Meskarbashee, M.}, title = {Investigating of grain growth and contribution of stem reserves in grain yield of barley (Hordeum vulgare L.) cultivars under terminal drought conditions.}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {41-53}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11117}, abstract = {The duration of grain filling period and the rate of this period determines final grain weight in barley. In this study, in order to investigate the effect of final drought stress on rate and duration of grain filling and contribution of stem reserves in main spike yield, a trial was conducted as split-plot design with three replicates (blocks) at Shahid Chamran University in the duration of 2010-2011. The main plot consisted of two irrigation treatments (well-watered and droughted treatment after anthesis) and the split-plot consisted of nine barley cultivars. The results showed that drought had no significant effect on the effective duration of grain filling but reduced the rate of this period by 20%. There was a significant difference between cultivars considering duration of grain filling but they did not show any difference in the rate of grain filling period. Final grain yield ranged between 251 to 536 (g/m2). 25 percent decrease of grain yield by entering drought conditions is almost due and 19 percent decrease in grain weight, because other yield components did not show any significant changes. The yield of main spike showed 24 percent decrease by entering drought conditions. The contribution of stem reserves in the yield of main spike increased by 33% under drought conditions and did not show any significant correlations with maximum weight and length of stem in none of moisture treatments.}, keywords = {Barley,Drought,Stem reserves,Rate and duration of grain filling,Yield}, title_fa = {ارزیابی رشد دانه و مشارکت مواد ذخیره‌ای ساقه در عملکرد دانه ارقام جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط تنش خشکی انتهای فصل}, abstract_fa = {طول دوره پرشدن دانه و سرعت آن تعیین کننده وزن نهایی دانه جو می باشد. در این مطالعه به منظور بررسی اثر تنش خشکی انتهای فصل بر طول دوره مؤثر پرشدن دانه، سرعت پرشدن در مرحله خطی رشد دانه و میزان مشارکت مواد ذخیره‌ای ساقه در عملکرد سنبله اصلی، آزمایشی بصورت کرت‌‌‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه آزمایشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال زراعی 90-1389 اجرا گردید. کرت‌های اصلی شامل آبیاری کامل و تنش خشکی پس از گرده‌افشانی و کرت‌های فرعی شامل 9 رقم جو بودند. نتایج نشان داد که خشکی اثر معنی‌‌داری بر طول دوره مؤثر پرشدن دانه نداشت اما سرعت پرشدن دانه را در مرحله خطی 20 درصد کاهش داد. ارقام از لحاظ طول دوره پرشدن دانه تفاوت معنی‌داری نشان دادند اما از لحاظ سرعت دوره این تفاوت دیده نشد. عملکرد نهایی دانه دامنه‌ای در حدود 348 تا 468 گرم در مترمربع داشت. کاهش 25 درصدی عملکرد با ورود به شرایط تنش بیشتر به دلیل کاهش 19 درصدی وزن دانه بود زیرا دیگر اجزای عملکرد کاهش معنی‌داری نداشتند. عملکرد دانه سنبله اصلی با ورود به شرایط تنش خشکی کاهشی 24 درصدی نشان داد. میزان مشارکت مواد ذخیره‌ای ساقه در عملکرد سنبله اصلی با ورود به شرایط تنش 33 درصد افزایش یافت. مشارکت ذخایر ساقه در عملکرد سنبله اصلی با طول ساقه و وزن حداکثر ساقه در هیچ یک از سطوح رطوبتی همبستگی معنی‌داری نشان نداد}, keywords_fa = {جو,خشکی,ذخایر ساقه,سرعت و دوره پرشدن دانه,عملکرد دانه}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11117.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11117_5b31c673f6b12f57a941eb4d4f0329f9.pdf} } @article { author = {Rezaei, M. and Moieni, A. and Dehghani, H. and Movagedi, Z.}, title = {Effect of paclobutrazol on mini-tuber production and vegetative characteristics of potato (Solanum tuberosum L.) in the aeroponic system}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {55-63}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11118}, abstract = {In the present research, the effect of paclobutrazol was investigated on mini-tuber production in potato (cultivar Savalan), in the aeroponic system in a factorial experiment based on a randomized complete blocks design with three replications. The first factor was paclobutrazol with 3 levels (0, 50 and 100 mg / l) and the second factor was time of treatment application in 2 levels (30 and 50 days after transplanting plants to the aeroponic system). Results showed that the interaction effect between paclobutrazol concentration and  treatment application time was significant in the number of mini-tubers, mini-tuber fresh and dry weights, plant height and internodes distance traits. Mean comparison for the treatment combination showed that the use of 50 mg/l paclobutrazol in 50 days after transplanting plants to the aeroponic system produced the highest number of mini-tuber (6.9), fresh weight (65 g), dry weight of mini-tuber (11 g), dry weight of root (3.2 g) and stem diameter (9.03 mm). Also, results showed that the use of 50 mg / l of Paclobutrazol during the early stage of mini-tuberization produced the highest number of mini-tuber / plant and mini-tuber yield in m2.}, keywords = {Potato,Aeroponic,Paclobutrazol,Mini-tuber,Savalan}, title_fa = {بررسی اثر پاکلوبوترازول در تولید ریزغده و خصوصیات رویشی سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) در سیستم هواکشت}, abstract_fa = {به منظور بررسی تأثیر پاکلوبوترازول بر تولید ریزغده سیب‌زمینی در سیستم هواکشت، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار با استفاده از سیب‌زمینی رقم ساوالان انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل غلظت‌های مختلف پاکلوبوترازول (0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و زمان محلول پاشی اندام‌های هوایی (30 و 50 روز پس از انتقال گیاهان به سیستم هواکشت) بود. نتایج نشان داد که اثر متقابل پاکلوبوترازول در زمان اعمال تیمار برای متغیرهای تعداد، وزن تر و خشک ریزغده، ارتفاع گیاه و فاصله میانگره‌ای معنی‌دار بود. مقایسه میانگین ترکیب‌های تیماری مورد بررسی نشان داد که استفاده از 50 میلی‌گرم در لیتر پاکلوبوترازول، 50 روز پس از انتقال گیاهان به سیستم هواکشت، بیشترین تعداد ریز غده (9/6)، وزن تر (65 گرم) و وزن خشک ریزغده (11 گرم)، وزن خشک ریشه (2/3 گرم) و قطر ساقه (03/9 میلی‌متر) را تولید نمود. بطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از 50 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول،در زمان شروع ریزغده‌زایی گیاهان در سیستم هواکشت، باعث تولید بیشترین تعداد ریزغده در گیاه و نیز بالاترین عملکرد ریزغده در واحد سطح شده است.}, keywords_fa = {سیب‌زمینی,هواکشت,پاکلوبوترازول,ریزغده و ساوالان}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11118.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11118_19d9d88c5ac3d3b55b1e8d0b9ac8317f.pdf} } @article { author = {Rastegar, S. and Rahemi, M.}, title = {Comparision of physicochemical characterristic of pollinated and unpollinated Piarom and Shahani Date Palm during fruit growth and development}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {65-74}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11132}, abstract = {This research compared different characteristics of pollinated and unpollinated fruit of ٬Shahani٫ and ٬Piarom٫ date palms during fruit development. Physical and chemical characteristics of the pollinated and unpollinated fruits of two cultivars were studied during Kimri, Khalal, Rutab and Tamar stages. The results of variance analysis indicated that, in pollinated fruit, length and diameter increased strongly from Kimri to Khalal stages (17 to 37 mm in ٬Piarom٫ and 14 to 19 mm in ٬Shahani٫). The fruit weight reached a maximum at the immature yellow (Khalal) stage during fruit development. Moisture pencentage decreased continually especially in the Tamar stage and rech to 22 and 20 in ٬Shahani٫ and ٬Piarom٫ respectively. Total soluble solids (TSS) increased progressively during fruit development. The concentration of flavonoid and phenol contents and ash percentage was highest at early stages and then gradually decreased during fruit development to lower concentrations during ripening. Unpollinated fruit did not changed in mineral, ash and fruit weight during fruit ripening. Although TSS increased during fruit development, it was not significant in comparison with pollinated fruit. In general, the fruit of two cultivars, show sigmoid curve. Compored to Unpollinated fruit, pollinated fruit has more phenol and flavonoid but their other characters were lower.}, keywords = {Date palm,Parthenocarpy,Ripening,chemical composition}, title_fa = {مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده وگرده افشانی نشده دو رقم خرماPhoenix dactylifera L.) ) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه}, abstract_fa = {این پژوهش در راستای مقایسه خصوصیات مختلف میوه خرمای گرده افشانی شده و نشده دو رقم شاهانی و پیارم در مراحل مختلف رشد صورت گرفت. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه های گرده افشانی شده و نشده دو رقم، طی چهار مرحله کیمری، خلال، رطب و تمار مورد مطالعه قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده، در میوه های گرده افشانی شده طول و قطر میوه از مرحله کیمری به مرحله خلال افزایش قابل توجهی نشان داد (در پیارم طول میوه از17 به 46 میلی متر و در شاهانی از14 به 43 میلی متر). وزن میوه طی رشد و نمو، در مرحله خلال به حداکثر میزان خود رسید (در پیارم به 10 و در شاهانی به 7 گرم). درصد رطوبت به طور پیوسته کاهش یافت به طوری که در مرحله تمار در شاهانی به 22 و در پیارم به 20 درصد رسید. کل مواد جامد محلول طی رشد و نمو میوه افزایش نشان داد. میزان فنول و فلاونوئید ها و درصد خاکستر ابتدا بالا بود اما در مراحل آخر به تدریج کاهش یافت. در میوه های گرده افشانی نشده تغییر قابل توجهی در میزان عناصر سدیم و پتاسیم، خاکستر و وزن میوه طی مراحل مختلف مشاهده نگردید. اگر چه همزمان با رشد میوه، ماده خشک و درصد مواد جامد محلول افزایش یافت اما در مقایسه با میوه های گرده افشانی نشده ناچیز بود. به طور کلی میوه در هر دو رقم منحنی رشد سیگموئیدی نشان داد. میوه های پارتنوکارپ در مقایسه با میوه های گرده افشانی شده میزان فنل کل و فلاونوئید بیشتری داشتند درحالیکه در سایر صفات مقدارکمتری نشان دادند.}, keywords_fa = {خرما,پارتنوکارپی,رسیدگی,ترکیبات شیمیایی}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11132.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11132_05c10a8ebc17441f58831e8272f98039.pdf} } @article { author = {Shamshiri, M.H and Hasani, M.R. and Karimi, H.R. and Esmaail Zadeh, M.}, title = {Effect of arbuscular mycorrhizae and salicylic acid on nutrient elements content of abareqi pistachio seedling under drought stress}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {75-89}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11133}, abstract = {To investigate the combined effects of arbuscular mycorrhizae fungus and salicylic acid on nutrient uptake and distribution of Abareqi Pistachio seedlings under drought stress, an experiment was conducted using a completely randomized design with two mycorrhizae treatments (with or without mycorrhiza), three salicylic acid levels (0, 0.5, 1mM) and four drought stress levels (irrigation with 1, 3, 6 and 10 days intervals). The results indicated that drought strees increased total and shoot K, Fe, Zn, Cu and shoot Mn significantly but it decreased root K and Mn and shoot P. Mycorrhizal application increased total and shoot K, P, Fe, Zn and Cu but reduced root Fe and root and shoot Mn. Salicylic acid application increased total and shoot k but reduced root K, Cu and Mn and total and root Fe and Zn. Mycorrhizal symbiosis had the main role in elements uptake and distribution of K and P while salicylic acid application had a little effect on elements absorption and movement. The maximum amount of shoot K was obtained with mycorrhizae and salicylic acid at 1mM concentration. With respect to the role of K and P in drought resistance, it could be concluded that the use of mycorrhiza alone and in combination with salicylic acid, in part, played a positive role in drought tolerance of Abareqi pistachio seedlings.}, keywords = {Drought stress,Mycorrhizae,Nutrient elements,Pistachio,Salicylic acid}, title_fa = {بررسی اثرات میکوریز آربسکولار و اسید سالیسیلیک بر میزان عناصر غذایی دانهال‌های پسته اهلی رقم ابارقی (Pistacia vera cv. Abareqi) در شرایط تنش خشکی}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثرات تلفیقی قارچ میکوریز- آربسکولار و اسید سالیسیلیک بر میزان جذب و انتقال عناصر غذایی دانهال‌های پسته رقم ابارقی در شرائط تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی اجرا گردید که دارای سه فاکتور میکوریز در دو سطح (با و بدون میکوریز)، اسید سالیسیلیک در سه سطح ( 0، 5/0 و 1 میلی مولار) و تنش خشکی در چهار سطح (دور آبیاری یک روز، سه روز، شش روز و ده روز در میان) بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی میزان پتاسیم کل و اندام هوایی، آهن، روی و مس کل و اندام هوایی و منگنز اندام هوایی را افزایش معنی‌داری داد ولی پتاسیم و منگنز ریشه و فسفر اندام هوایی را کاهش داد. کاربرد میکوریز میزان پتاسیم کل و اندام هوایی، فسفر، آهن، روی و مس کل و اندام هوایی را افزایش ولی آهن ریشه و منگنز اندام هوایی و ریشه را کاهش داد. کاربرد اسید سالیسیلیک پتاسیم کل و اندام هوایی را افزایش ولی پتاسیم، مس و منگنز ریشه، آهن و روی کل و ریشه را کاهش داد. همزیستی میکوریزی بیشترین نقش را در جذب و انتقال عناصر به ویژه فسفر و پتاسیم ایفا نمود در حالی که کاربرد اسید سالیسیلیک به تنهایی تاثیر چندانی بر جذب و انتقال عناصر نداشت. کاربرد اسید سالیسیلیک یک میلی مولار به همراه میکوریز بالاترین میزان پتاسیم اندام هوایی را نشان داد. با توجه به نقش پتاسیم و فسفر در ایجاد مقاومت به تنش خشکی می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که کاربرد میکوریز به تنهایی و تا حدی در تلفیق با اسید سالیسیلیک توانست در ایجاد مقاومت دانهال‌های پسته رقم ابارقی نسبت به خشکی، نقش مثبتی ایفا ‌نماید.   }, keywords_fa = {اسید سالیسیلیک,پسته,تنش خشکی,عناصر غذایی,میکوریز آربسکولار}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11133.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11133_6524c7fbc03a6b4160a5cda77c77387e.pdf} } @article { author = {A. Karami, A. Karami and Sepehri, A.}, title = {Effects of deficit irrigation and application of biofertilizers on the growing characteristics and water use efficiency on borage (Borago officinalis L.)}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {91-102}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11134}, abstract = {In order to study the effects of deficit irrigation and application of biofertilizers on the growing characteristics and water use efficiency (WUE) of Borago officinalis L. a field experiment was conducted in Kermanshah, Iran, in 2011. The experiment was carried out as split plot design with 3 replications. Deficit irrigation was the main factor with four levels, deficit irrigation in vegetative stage, reproductive­ stage, vegetative + reproductive stages and without deficit irrigation (control), which was applied by interrupting irrigation in the specific stages. Fertilizers incloded three levels, 100% chemical fertilizer, 50% of chemical fertilizer + biofertilizers, 25% chemical fertilizer + biofertilizers. Results indicated that treatments had significant effects on total dry weight, seed, oil percentage, harvest index and water use efficiency. Deficit irrigation on vegetative and reproductive level in comparison with full irrigation decreased 10% and 39% WUE of total dry weight and 13% and 21% WUE for grain. Among the fertilizer treatments, application of 50% of chemical fertilizer + Nitroxin and Biophosphate biofertilizers improved the mentioned criteria in the deficit irrigation condition. And the highest value of seed yield (108/1 kg/ha) was achieved by using 50% of chemical fertilizer + biofertilizers in no deficit irrigation. This treatment (50% + biofertilizers) in no deficit irrigation condition enhanced 26% total dry weight in comparison with utilizing 100% chemical fertilizers,}, keywords = {Medicinal plant,Harvest index,Water use efficiency}, title_fa = {اثر کم‌آبیاری و کاربرد کودهای زیستی بر خصوصیات رشدی و کارایی مصرف آب بر گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis L.)}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر کم­آبیاری و کاربرد کودهای شیمیایی و زیستی بر خصوصیات رشدی و کارایی مصرف آب گاوزبان، آزمایشی در بهار و تابستان 1390 در کرمانشاه و به صورت کرت­های خرد شده در قالب  بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. کم­آبیاری به عنوان عامل اصلی در 4 سطح: کم آبیاری در مرحله رویشی، کم­آبیاری زایشی، کم­آبیاری رویشی + زایشی و بدون کم­آبیاری (شاهد) بود که با اعمال قطع آبیاری در مرحله رشدی مورد نظر انجام گرفت. تیمارهای کودی شامل 3 سطح: مصرف 100 درصد کودهای شیمیایی، مصرف50 درصدکودهای شیمیایی+ زیستی و مصرف 25 درصدکودهای شیمیایی+ زیستی بود. نتایج تحقیق نشان داد که کم­آبیاری و تیمارهای کودی اثر معنی­داری روی وزن خشک کل، عملکرد دانه، درصد روغن، شاخص برداشت و کارایی مصرف آب داشتند. کم آبیاری در مرحله رویشی و زایشی به ترتیب 10 و 39 درصد کارایی مصرف آب برای وزن خشک کل و 13 و 21 درصد کارایی مصرف آب دانه را نسبت به آبیاری کامل کاهش داد. در بین تیمارهای کودی مصرف 50 درصد از کودهای شیمیایی به همراه کودهای زیستی نیتروکسین و بیوفسفات  در شرایط کم آبیاری موجب بهبود شاخص­های مذکور گردید و بیشترین عملکرد دانه ­(1/180کیلوگرم در هکتار) در شرایط بدون کم­آبیاری و با مصرف 50 درصد کودهای شیمیایی+ زیستی حاصل شد. تیمار تلفیقی50 درصد کودهای شیمیایی + زیستی نسبت به مصرف کامل کودهای شیمیایی در شرایط بدون کم آبیاری وزن خشک کل را حدود 26 درصد بهبود بخشید.}, keywords_fa = {گیاهان دارویی,‌ شاخص برداشت,کارایی مصرف آب}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11134.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11134_76b662ceed6efddc33fdd5db04311ab5.pdf} } @article { author = {Omidi, M. and Siahpoosh, M.R. and Mamghani, R. and Modarresi, M.}, title = {Heat tolerance evaluating of wheat cultivars using physiological characteristics and stress tolerance indices in Ahvaz climatic conditions}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {103-113}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11135}, abstract = {In order to evaluate the heat tolerance of 11 wheat cultivars, an experiment was conducted during 2010-2011 under two conditions, normal (normal sowing) and heat stress (late sowing), in a randomized complete block design with four replications, in Ahvaz climatic conditions. Traits including chlorophyll content, stomatal conductance and cell membrane thermostability were estimated and also STI, HM, MP, GMP, SSI, TOL, YI and YSI indices were calculated based on grain yield in this research. Stress intensity (SI) equal to 0.59 which is indicative of a relatively severe stress was estimated in this experiment. The results showed a significant difference among genotypes for all traits. The stomatal conductance of heat tolerant cultivars increased significantly under heat stress. This showed the importance of this trait in acclimation of cultivars to heat stress. This trait has the potential to be used for screening the genotypes against heat. The highest quantity for stomatal conductance, 0.59 molm-2s-1 was recorded for Kauz as a tolerant cultivar. Although cultivars showed significant difference for cell membrane thermostability, this trait was not detected as a suitable trait for evaluating the heat tolerance of cultivars. No significant differences were observed for chlorophyll content under normal and heat stress conditions. The average of yield under normal and heat stress was detected as 6381 and 3769kg ha-1 respectively. STI, HM, MP and GMP indices were selected as the best indices based on the correlation with grain yield under normal and heat stress conditions. Results showed that Kauz and Chamran were tolerant cultivars to heat stress and had high performance under normal and heat stress conditions. In contrast, Montana, Niknejad, M6 and Durum-ch-89 cultivars were susceptible to heat stress and had low performance under both normal and heat stress conditions.}, keywords = {Chlorophyll content,Membrane stability,Stomatal conductance,Tolerant index}, title_fa = {ارزیابی تحمل گرما در ارقام گندم با استفاده از صفات فیزیولوژیکی و شاخص‌های تحمل به تنش در شرایط آب و هوایی اهواز}, abstract_fa = {به­منظور ارزیابی تحمل به گرمای10رقم گندم،تحقیقی در سال زراعی 90-1389 در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با چهار تکرار در دو شرایط بدون تنشو تنشگرمادر شرایط آب و هوایی اهواز اجرا شد.در این تحقیق صفاتمحتوای کلروفیل، هدایت روزنه‌ای و پایداری غشای سلولی مورد بررسی قرار گرفتندو هم‏چنین شاخص‌های STI،HM ،MP ، GMP، SSI،TOL ، YI و YSI بر اساس عملکرد دانه محاسبه شدند.نتایج نشان داد که تنش اعمال شده، یک تنش نسبتا شدید با شدتی معادل 58/0 در شرایط مزرعه‌ای بوده است.تفاوت بین ارقام برای تمام صفات معنی‏دار بود. با توجه به افزایش معنی‌دار هدایت روزنه‌ای در شرایط تنش گرمایی و بالا بودن مقادیر این صفت در ارقام متحمل می‌توان از آن بعنوان ابزاری مناسب در غربالگری ارقام متحمل به گرما استفاده کرد. بطوری‌که رقم متحمل کاز با 59/0 مول بر متر مربع بر ثانیه در شرایط تنش، بالاترین میزان تبادل گازی را به خود اختصاص داد.علیرغم وجود تفاوت معنی دار در بین ارقام برای پایداری غشای سلولی، این صفت در ارزیابی تحمل به گرمادر مرحله باروری در شرایط تنش نسبتا شدید مناسب تشخیص داده نشد. علاوه بر این تفاوت معنی‌داری از نظر محتوای کلروفیل بین دو شرایط بدون تنش و تنش مشاهده نگردید. میانگین عملکرد ارقام تحت شرایط بدون تنش و تنش گرما به‏ترتیب برابر با 6361 و 3678کیلوگرم در هکتار بدست آمد. برآورد شاخص‌های مبتنی بر عملکرد نشان داد که شاخص‏های STI،HM ،MP  و GMP،‏ شاخص‌های برتر در ارزیابی تحمل گرما می‌باشند. ارقام کاز و چمران ارقام متحمل به گرما و در مقابل ارقام مانتنا، نیک‏نژاد، M6 و Durum-ch-89حساس به گرما تشخیص داده شدند.}, keywords_fa = {پایداری غشا,شاخص تحمل,محتوای کلروفیل,هدایت روزنه‌ای}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11135.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11135_8a13691364c37aca5d17c3926cbd535a.pdf} } @article { author = {Mahmodi Sorestani, M. and Akbarzadeh, M.}, title = {The effect of harvest time on essential oil content, yield and composition of spearmint (Mentha spicata L.) in the Hamidiyeh region}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {115-129}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11136}, abstract = {Spearmint (Mentha spicata L.) is one of the most important mint family that has numerous applications in food, cosmetical, and pharmaceutical industries due to its valuable medicinal properties. The essential oil content and composition are affected by genotype, climatic, edafic condition and agricultural practices. In this research, the effect of harvest time on plant fresh and leaf dry weights, essential oil content, yield and composition as randomized complete block design with twelve treatments and three replications was studied. Result showed that harvest time had a significant effect on plant fresh and leaf dry weights, essential oil content and yield. The highest plant fresh (2507.3 gr.m-1) and leaf dry (452.2 gr.m-1) weights recorded in July had no significant difference with that of June. Plants also showed the highest amount of essential oil content (2.75%) and yield (6.99 gr.m-1) in September and July, respectively. The main essential oil components were carvone, limonene, careen, α-pinene, myrecene, β-borbonene, cisdihydrocarvone, dihydrocarveol, dihydrocarvyl acetate, Pulgone and trans caryophylene. The highest (57.46%) and lowest (16.83%) amounts of carvone were observed in October and February, respectively. The highest (32.62%) and lowest (2.19%) amounts of limonene were observed in September and March, respectively. The maximum amount of careen (2.87%) was obtained in November. Cis dihydrocarvone, dihidrocarveol and dihydrocarvyl acetate were increased during winter. Overall, in regard to essential oil yield and carvone content, the best time to harvest is from June to September.  }, keywords = {Carvone,limonene,Active substance,Medicinal plants,Leaf dry weight}, title_fa = {بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد، عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه}, abstract_fa = {نعنا دشتی (Mentha spicata) یکی از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعنا می‌باشد که به دلیل خواص دارویی ارزشمند کاربرد زیادی در صنایع غذایی، آرایشی-بهداشتی و داروسازی دارد. کمیت و کیفیت اسانس تحت تاثیر عوامل ژنتیکی، اقلیمی، خاکی و عملیات به‌زراعی قرار می‌گیرد. در این تحقیق تاثیر زمان برداشت بر وزن تر گیاه و وزن خشک برگ، درصد، عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی کشت شده در منطقه حمیدیه در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دوازده تیمار زمان برداشت (ماه‌های سال)  و سه تکرار بررسی گردید. زمان برداشت گیاه اثر معنی‌داری بر وزن تر گیاه و خشک برگ، درصد و عملکرد اسانس داشت. بیشترین وزن تر گیاه (3/2507 گرم در متر مربع) و وزن خشک برگ (2/452 گرم در متر مربع) در ماه تیر ثبت شد که با ماه خرداد اختلاف معنی‌داری نداشت. همچنین بیشترین درصد (75/2%) و عملکرد اسانس (99/6 گرم در متر مربع) به ترتیب در ماه‌های شهریور و تیر مشاهده شدند. کارون، لیمونن، کارن، آلفاپینن، میرسن، بتابوربونن، سیس دی هیدروکار’ون، دی هیدروکاروئول، دی هیدروکارویل استات، پولگون و ترانس کاریوفیلن اجزای اصلی اسانس بودند. بیشترین (46/57%) و کمترین (83/16%) مقدار کار’ون به ترتیب در ماه‌های مهر و بهمن و بیشترین (62/32%) و کمترین (19/2%) مقدار لیمونن به ترتیب در ماه‌های شهریور و اسفند ثبت گردید. حداکثر مقدار کار’ون (87/2%) در ماه آبان بدست آمد. مقدار ترکیبات سیس دی هیدروکار’ون، دی هیدروکاروئول و دی هیدروکارویل استات طی ماه‌های زمستان افزایش یافتند. در مجموع، با توجه به بیشترین عملکرد اسانس و درصد کار’ون اسانس، بهترین زمان برداشت، خرداد تا شهریور می‌باشد.  }, keywords_fa = {کار’ون,لیمونن,مواد موثره,گیاهان دارویی,وزن خشک برگ}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11136.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11136_e0acbd3468b79e32b84a4b489d960c1b.pdf} } @article { author = {Jalili Marandi, R. and Shafaei, Z.}, title = {ٍEffect of postharvest treatments of citric acid and salicylic acid on quality attributes of pear cv. sardrod fruit during storage}, journal = {Plant Productions}, volume = {38}, number = {1}, pages = {131-143}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-543X}, eissn = {2588-5979}, doi = {10.22055/ppd.2015.11137}, abstract = {In order to investigate the effects of citric acid and salicylic acid as natural compositions on storage life and quality attributes of pear cv .Sardrod fruits, citric acid at 0, 0.25, 0.5 and 1 mmol L- 1 and salicylic acid at 0, 1 and 2 mmol L-1 and different combinations of these treatments, a factorial experiment was conducted in based on completely randomized design. After treatment, fruits were stored at 0 ±0.5 °C for 90 days. The amount of ascorbic acid, total acidity, total phenolics, total antioxidant capacity and fruit firmness was measured in all treatments. The results showed that treated fruits with citric acid (1 mmol L-1)  and salicylic acid (2 mmol L-1) had a significant effect on total phenolics, total antioxidant, total acidity and ascorbic acid. Citric acid and salicylic acid prevented fruit softening during storage. The results indicated that the use of citric acid and salicylic acid can be introduced as an effective and successful strategy in postharvest technology of the Pear cv. Sardrud fruit.}, keywords = {Total antioxidant capacity,Total phenolics,Ascorbic acid,Postharvest treatments}, title_fa = {تاثیر تیمارهای پس از برداشت اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود در دوره انبارداری}, abstract_fa = {جهت بررسی تاثیر تیمارهای اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به عنوان ترکیبات طبیعی بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود، تیمار اسید سیتریک در غلظت‌های صفر، 25/0، 5/0و 1 میلی مول در لیترو تیمار اسید سالیسیلیک در سه سطح صفر، 1 و 2 میلی­مول در لیتر و همچنین ترکیبات مختلف این تیمارها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد. میوه ها پس از تیمار به مدت 90 روز در انبار سرد5/0±0 درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. در همه تیمارها، میزان اسید آسکوربیک، اسیدهای آلی کل، محتوای فنل کل، محتوای آنتی­اکسیدان کل و سفتی بافت میوه اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که میوه­های تیمار شده با اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به ترتیب در غلظت­های 1و 2 میلی­مول در لیتر تاثیر معنی­داری روی محتوای فنل کل، آنتی­اکسیدان کل،اسیدهای آلی کل و اسید آسکوربیک داشتند. اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک از نرم شدن میوه­ها طی دوره نگهداری جلوگیری کردند. نتایج نشان داد که استفاده از اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک می­تواند راهبردی موثر درتکنولوژی پس از برداشت میوه گلابی رقم سردرود باشد.}, keywords_fa = {ظرفیت آنتی اکسیدان کل,فنل کل,اسید آسکوربیک,تیمارهای پس از برداشت}, url = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11137.html}, eprint = {https://plantproduction.scu.ac.ir/article_11137_4eb85cef14df87b6132e8f05747a46c9.pdf} }