دوره 47 (1403)
دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
موضوعات = H: فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه
تعداد مقالات: 25
تأثیر پایه های رویشی و آب مغناطیسی روی صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نهال های سیب (Malus domestica) در شرایط تنش شوری
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 تیر 1403
چکیده
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی میباشد که رشد و نموگیاهان و درختان را محدود کرده و سبب تغییرات فیزیولوژیک و متابولیکی در آنها میشود. روشهای متعددی برای مقابله با تنش شوری از جمله استفاده ... بیشترارزیابی ریختشناسی برخی تودههای انجیر بر (Ficus carica L var caprificus) جنوب خراسان رضوی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 مهر 1403
چکیده
انجیر یکی از درختان میوهای است که زودتر از دیگر گیاهان اهلی شده است. طبق نظر محققان متنوع بودن جمعیت تحت گزینش حصول نتایج مطلوب در برنامههای به نژاد ی را تضممین می کند و در این راستا استفاده از ظرفیت ... بیشترتغییرات آناتومیکی اندامهای هوایی و ریشه در انگور یاقوتی تحت تأثیر شوری
دوره 45، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 169-180
چکیده
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که میتواند تغییرات آناتومیکی قابل توجهی در بافتهای داخلی اندامهای گیاهی ایجاد کند. بهمنظور مطالعه اثر شوری ناشی از کلریدسدیم بر بافتهای داخلی اندامهای ... بیشتراثر محلولپاشی روغن معدنی ولک بر خصوصیات گلدهی و بیوشیمیایی دو رقم زیتون در شرایط آب و هوایی اهواز
دوره 45، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 41-52
چکیده
برای بررسی اثر روغن ولک بر خصوصیات گلدهی و بیوشیمیایی دو رقم زیتون، آزمایشی با کرتهای خردشده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار و بر روی درختان 17 ساله زیتون در طی سال 98-1397 در باغ زیتون دانشکده ... بیشتربررسی کارآیی فسفر و شاخص مقاومت به تنش خشکی و شوری در پایههای پسته همزیستشده با قارچ مایکوریزا آربسکولار
دوره 44، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 587-600
چکیده
چکیدهتنشهای خشکی و شوری از مهمترین عوامل محدودکننده رشد و کارآیی گیاهان هستند. از اینرو پژوهشی جهت بررسی اثر تلقیح پایههای پسته با یک ایزوله از قارچ مایکوریزا آربسکولار بر ویژگیهای رشدی، ... بیشتراثر نوع محیط کشت و تنظیمکنندههایرشد بر ریزازدیادی پایهرویشی 677GF (دورگ بین هلو و بادام)
دوره 43، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 241-254
چکیده
چکیدهپایه677GF، یک پایه مناسب برای بادام و هلو است، که بهطور گسترده در سراسر دنیا استفاده میشود.در این تحقیق بهمنظور بهبود روشریزازدیادی پایه 677GF، ریزنمونههای گره بر روی محیطهای کشت MS، B5 و WPM در ... بیشتربررسی اثر اسیدسالیسیلیک بر ویژگیهای کیفی میوه سیب زرد و قرمز (Golden delicious and Red delicious) لبنانی طی دوره انبارمانی
دوره 43، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 39-52
چکیده
چکیدهیکی از عوامل مؤثر در کاهش عمر انباری میوه سیب وجود اتیلن در محیط نگهداری است که منجر به کاهش ویژگیهای کمی و کیفی آن میگردد. در سال 1394 به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری میوه سیب و حل معضلات ... بیشتراثر عصاره پوست انار، اسانس رزماری و درمنه بر عمر گلجایی گل شاخه بریده داودی (Chrysanthemum morifolium R.)
دوره 43، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 129-143
چکیده
چکیدهداودی (Chrysanthemum morifolium R.) یکی از پرطرفدارترین گلهای تولیدی در دنیا است. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره پوست سه رقم انار (شهوار دانه سفید، رباب دانه قرمز و ملس پوست سیاه یزد) هر کدام در چهار غلظت صفر، ... بیشتربررسی تغییرات ترکیبات فیتوشیمیایی میوه خرما رقم برحی طی روند نمو و رسیدن
دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 563-574
چکیده
چکیدهرقم برحی یکی از مرغوبترین ارقام خرما میباشد که میوه آن در مراحل مختلف نمو مانند خارک، رطب و خرما برداشت و مصرف دارد. در پژوهش حاضر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی میوه خرما رقم برحی در طول دوره نمو و ... بیشتربررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپهای گردو بر ویژگیهای کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15، MKG23 و MKG24
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 307-320
چکیده
چکیدهبرای تشکیل میوه، باردهی اقتصادی و انجام تلاقیهای هدفمند در گردو باید گردهدهندههایی در باغهای بذری و پیوندی مورد استفاده قرار گیرند که با ارقام اصلی همپوشانی گلدهی داشته و با توجه به محدودیت ... بیشتربررسی تنوع ژنتیکی دو ژنوتیپ برتر زیتون استان قم در مقایسه با برخی ارقام تجاری موجود در باغ فدک این استان با استفاده از صفات ریختشناسی و نشانگرهای ISSR
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 373-386
چکیده
چکیدهبه منظور بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام زیتون استان قم، دو ژنوتیپ برتر استان قم از نظر مقاومت به سرما (فدک و طوبی) به همراه پنج رقم زیتون تجاری (مانزانیلا، سویلانا، آربکین، کنسروالیا و محزم) در باغ ... بیشترتأثیر اسیدسالیسیلیک بر برخی خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی زیتون رقم "کنسروالیا" (Olea europaea cv. ‘Konservalia’) تحت شرایط تنش خشکی
دوره 42، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 15-30
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر چهار سطح مختلف اسیدسالیسیلیک (صفر،نیم،یکو دومیلیمولار) و سه سطح آبیاری (100، 66 و 33 درصد تبخیر و تعرق گیاه) بر برخی خصوصیات رشدی وبیوشیمیایی نهال زیتون رقم "کنسروالیا" بهصورت ... بیشترمقایسه برخی شاخصهای فیزیولوژیکی مؤثر در بهبود تحمل به سرمای ارقام دانهدار و بیدانه انگور در فصلهای رشد و رکود
دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 125-139
چکیده
بهترین راهکار جهت افزایش تحمل گیاهان در برابر تنشها، شناخت ویژگیهای خاص ارقام میباشد که هم برای کاشت در آب و هواهای مختلف و هم برای برنامههای اصلاحی ارقام نیاز است. به این دلیل بررسی دقیق شاخصهای ... بیشترارزیابی تحمل به شوری دانهالهای پسته با بررسی رشد، آسیبهای اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 13-28
چکیده
شور شدن زمینهای مناطق مرکزی ایران سبب محدود شدن کشت و تولید پسته در طی دهه اخیر شده است. در این پژوهش دانهالهای پسته قزوینی و اکبری و یک هیبرید بین گونهای قزوینی × آتلانتیکا تحت تیمار غلظتهای ... بیشتراثر محلول پاشی عنصر روی بر روند رشد لوله گرده در مادگی چند رقم سیب
دوره 40، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 1-14
چکیده
بیشتر ارقام سیب خودناسازگار بوده و برای تشکیل میوه نیازمند به دگر گردهافشانی میباشند. عنصر روی یکی از عوامل تأثیرگذار در جوانهزنی دانه گرده روی کلاله است و از این طریق باعث افزایش تشکیل میوه میشود. ... بیشترمطالعه اثرات گرد و غبار بر گردهافشانی و میوهنشینی نخل خرما (Phoenix dactylifera L)
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 63-74
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثرات تیمارهای ترکیبی ریزگرد، بارندگی و گردهافشانی بر درصد میوهنشینی، درصد پارتنوکارپی و ریزش میوه درختان رقم استعمران (سایر) در محیط نخلستان و نحوه فرونشست ریزگردها بر ساختار ... بیشتربررسی تأثیر پایههای مالینگ و مالینگ مرتون و فاصله کاشت بر صفات کمی و کیفی سیب رقم رد دلیشیز در منطقه مشگین شهر
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 89-98
چکیده
به منظور تعیین مناسبترین پایه رویشی پاکوتاه سیب رقم “رد دلیشیز” و نیز فاصله کاشت بهینه در شرایط آب و هوایی منطقه مشگینشهر، این تحقیق در قالب آزمایش اسپلیتپلات با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی ... بیشتراثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد
دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 1-11
چکیده
نارنگی از جمله میوههای حساس به دمای پایین میباشد و نگهداری طولانیمدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوستمردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی ... بیشتراثر پوتریسین، کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر ویژگی های کیفی و انبارمانی پس از برداشت میوه آلو رقم شابلون (Shablon)
دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 15-26
چکیده
اثر کاربرد پوتریسین، کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک در غلظتهای مختلف بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه های آلو رقم شابلون در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار بررسی شد. میوه ها در کلرید ... بیشترتغییرات فصلی مقادیر نشت الکترولیتی،کربوهیدرات های محلول و رشد مجدد قلمه های چهار رقم انگور، (V.vinifera) تحت تنش یخ زدگی
دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 49-61
چکیده
انگورها یکی از میوه های مناطق معتدله است که اغلب در اثر یخ زدگی دچار خسارت می شود. در این پژوهش به منظور بررسی پاسخ چهار رقم انگور به تنش یخ زدگی در طول فصل رکود، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ... بیشتراثر محلولپاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگیهای کیفی میوه انگور (Vitis vinifera L.) رقم بیدانه قرمز
دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 11-25
چکیده
کاربرد اتفن در سالهای اخیر به عنوان روشی موثر در افزایش کمیت و کیفیت محصول انگور شناخته شده است. در این پژوهش اثر کاربرد قبل از برداشت اتفندر 4 سطح (صفر، 150، 250 و 300 میلیگرم در لیتر) و زمان تیمار اتفن ... بیشتراثر بلوغ میوه و نوع بستهبندی بر عمر انباری میوه زردآلوی رقم قرمز شاهرود
دوره 36، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 123-133
چکیده
میوه زردآلو عمر انباری کوتاهی داشته و بلافاصله پس از برداشت به بازار عرضه میشود. سرعت فرآیند رسیدگی و شدت تنفسی زیاد میوه زردآلو در کوتاه بودن عمر انباری آن موثر هستند. برداشت میوههای زردآلو در زمان ... بیشتربررسی تاثیر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز بر عملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید
دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 25-38
چکیده
به منظور بررسی اثر خشک کردن قسمتی از منطقه ریشه و هرس سبز برعملکرد و کیفیت انگور بیدانه سفید، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات با طرح پایهی بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در منطقهتاکستان اجرا شد. تاکها ... بیشتراثر کاربرد پیش از برداشت اسید جیبرلیک بر عمر انباری و برخی شاخصهای کیفی گیلاس ( .Prunus avium L) رقم سیاه مشهد
دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 51-61
چکیده
مهمترین مشکلات پس از برداشت میوه گیلاس نرم شدگی، چروکیدگی، فساد میوه و همچنین قهوه ای شدن دم میوه میباشد. در این پژوهش، اثر اسید جیبرلیک بر عمر انباری و ویژگیهای کیفی گیلاس رقم" سیاه مشهد " مورد ... بیشترتأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و پرتوتابی فرابنفش بر کیفیت میوه توتفرنگی رقم "سلوا" (Fragaria × ananasa cv. Selva)
دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 117-127