دوره 47 (1403)
دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
موضوعات = H: میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری
تعداد مقالات: 17
اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم و سیلیسیم بر برخی خصوصیات میوه انار رقم ملس ساوه
دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1403، ، صفحه 309-321
چکیده
تولید انار در ایران، به عنوان یکی از مهمترین کشورهای تولید کننده انار دنیا، با چالشهایی روبرو میباشد. ترک-خوردگی میوه انار یکی از مهمترین این چالشها میباشد که باعث کاهش بسیار زیاد در کیفیت میوههای ... بیشتربررسی میزان عناصر غذایی اندامهای زایشی بر میوهنشینی درختان کشت بافتی و حاصل از پاجوش خرمای رقم برحی
دوره 46، شماره 2 ، شهریور 1402، ، صفحه 307-318
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی روند تغییرات عناصر غذایی بر میوهنشینی نخلهای خرمای کشت بافتی و پاجوشی رقم برحی در نخلستان ستاد پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری در شهرستان اهواز (سال 1400) انجام شد. در اوایل ... بیشترمقایسه خصوصیات زایشی و فیزیکوشیمیایی میوه چهار رقم خرمای قصب، زاهدی، پیارم و مجول در استان کرمان
دوره 45، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 193-204
چکیده
در سالهای اخیر سطح زیر کشت ارقام برتر خرمای خشک و نیمهخشک، توسعه زیادی داشته است. برداشت، انبارداری و حملونقل با هزینههای کمتر، موجب رغبت کشاورزان به کشت و کار این ارقام شده است. آزمایشی در قالب ... بیشتربررسی بهبود میوهنشینی نهالهای کشت بافتی خرمای رقم برحی با استفاده از محلولپاشی عناصر غذایی
دوره 45، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 205-214
چکیده
عناصر غذایی بور و پتاسیم در میوهنشینی و نمو میوه نقش مهمی ایفا میکنند و باعث افزایش عملکرد و بهبود کیفیت درختان میوه میشوند. این پژوهش بهمنظور بررسی اثرهای محلولپاشی عناصر بور و پتاسیم بر بهبود ... بیشترFoliar Application of Potassium Nitrate and Silicate Can Improve the Fruit Quality of Pomegranate cv. ‘Malase Yazdi’
دوره 43، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 527-534
چکیده
ABSTRACTIntroduction:Pomegranate is an ancient fruit plant, that nowadays there is an increasing worldwide demand for this fruit owing to its superior pharmacological and therapeutic properties. Foliar nutrient applications could potentially be used in commercial pomegranate production, to improve fruit quality. Therefore, the current study was conducted to investigate ... بیشتربهبود ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوه مرکبات در مدت انبارداری با محلولپاشی قبل از برداشت میوهها با کلراید کلسیم
دوره 42، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 1-12
چکیده
محلولپاشی قبل از برداشت درختان با کلراید کلسیم یکی از شیوههای کارا و بیخطر برای حفظ و بهبود کیفیت میوهها در مدت انبارداری است. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی تأثیر محلولپاشی میوههای مرکبات ... بیشتراثر تنش آبی بر برخی ویژگیهای رشدی و فیزیولوژیکی ژنوتیپهای برتر زیتون (Olea europaea L.) در شرایط گلدان
دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 15-28
چکیده
چکیدهاین پژوهش به منظور بررسی اثر تنش آبی بر ویژگیهای رشدی و فیزیولوژیکی هفت ژنوتیپ بومی برتر زیتون در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو واقع در استان کرمانشاه در سال زراعی 94-93 اجرا گردید. ژنوتیپهای ... بیشتربررسی سازگاری تعدادی از ژنوتیپهای زیتون در شرایط آب و هوایی طارم زنجان
دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 73-82
چکیده
به منظور بررسی سازگاری برخی از ژنوتیپهای بومی زیتون آزمایشی با 8 ژنوتیپ در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم زنجان از سال 1386 لغایت 1390 بهاجرا درآمد. درختان زیتون با فاصله ... بیشترویژگیهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و بیوشیمیایی چهار رقم انجیر خوراکی و دو رقم برانجیر در پاسخ به تنش خشکی
دوره 40، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 101-112
چکیده
اثر تنش خشکی روی برخی از ویژگیهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شش رقم انجیر (سبز، سیاه، سیاه درشت، شاهانجیر، برانجیر ویل و برانجیر پوزدمبالی) طی دو سال مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهش بهصورت ... بیشترمطالعه اثرات گرد و غبار بر گردهافشانی و میوهنشینی نخل خرما (Phoenix dactylifera L)
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 63-74
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثرات تیمارهای ترکیبی ریزگرد، بارندگی و گردهافشانی بر درصد میوهنشینی، درصد پارتنوکارپی و ریزش میوه درختان رقم استعمران (سایر) در محیط نخلستان و نحوه فرونشست ریزگردها بر ساختار ... بیشترنقش پوششدهی خوشه و ترکیبات ضد تعرق بر کنترل عارضه خشکیدگی خوشهی خرمای رقم مضافتی
دوره 39، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 47-64
چکیده
عارضه خشکیدگی خوشه خرما ازمشکلات بزرگ تولیدکنندگان خرما در ایران میباشد. این عارضه موجب خشکیدگی میوه در مرحله تبدیل خلال به رطب میگردد. با توجه به این که بروز عارضه اغلب با افزایش ناگهانی دمای محیط ... بیشترارزیابی برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار هندی (Ziziphus mauritiana) در استان هرمزگان
دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 105-111
چکیده
میوه کنار((Ziziphus mauritiana یکی از محصولات مهم مناطق خشک و نیمه خشک در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد. بررسی تنوع مورفولوژیکی میوه امکان انتخاب ژنوتیپهای برتر را برای توسعه کشت و کار برای کشاورزان ... بیشترمقایسه ژنوتیپهای برتر کُنار گونههای Ziziphus spina-christi و Ziziphus mauritiana مستقر در باغ گیاهشناسی فدک دزفول با توجه به خصوصیات میوه و هسته
دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 113-123
چکیده
ژنوتیپهای کُنار مستقر در باغ گیاه شناسی فدک دزفول همگی متعلق به جنس Ziziphus از خانواده Rhamnaceae و گونههای Z. spina-christi ، Z. mauritiana و یا هیبریدهای بین آنها بوده و میوه آنها مورد توجه می باشد. با توجه به ... بیشترتعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بررسی اثر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای رقم سایر(استعمران)
دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 35-45
چکیده
به منظور تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بهره گیری از آن در ارزیابی وضعیت تغذیه نخلستان،آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی شامل 4 سطح کود پتاسیمی(0، 250، 500 و 750 گرم پتاسیم از منبع سولفات ... بیشتراثر اسید جیبرلیک و بنزیلآدنین بر صفات کمی و کیفی خرمای رقم استعمران در اهواز
دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 105-114
چکیده
بهمنظور مطالعه اثر تنظیمکنندههای رشد گیاهی بر صفات کمی و کیفی خرمای رقم استعمران (سایر)، آزمایشی بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گردید. عوامل آزمایشی ... بیشتراثر اسید سالیسیلیک و طول دوره انبار داری بر خصوصیات کیفی میوه انبه (Mangifera indica L.)
دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 27-36
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف اسید سالیسیلیک (0، 1000، 1500 و 2000 میلی گرم در لیتر) و دوره انبارداری (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات کیفی میوه انبه (مواد جامد محلول، چگالی، اسیدیته، pH و مواد فنلی پوست و گوشت ... بیشتربررسی تاثیر نوع دانه گرده بر تشکیل میوه وکیفیت آن در انبه (Mangifera indica)
دوره 36، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 1-12