دوره 47 (1403)
دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
موضوعات = H: فیزیولوژی پس از برداشت
تعداد مقالات: 51
بررسی اثر کاربرد ترکیبات طبیعی در دوره قبل و پس از برداشت بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوه سیب رقم گلدن دلیشز (Malus domestica cv. Golden Delicious)
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 مهر 1403
چکیده
سبک زندگی سالم، امروزه در سطح جهانی با تقاضای بالای مواجه شده و این تقاضا نیاز به حفظ یا ذخیره بهتر مواد خوراکی تازه مثل میوهها را بخاطر داشتن مقادیر فراوان ویتامین و مواد معدنی را افزایش داده است. از ... بیشترتأثیر محلولپاشی پیش از برداشت ترکیبات حاوی کلسیم و پتاسیم بر ماندگاری تمشک سیاه بی خار
دوره 47، شماره 4 ، دی 1403، ، صفحه 595-612
چکیده
میوههای تمشک بهدلیل نداشتن لایه محافظ یا کوتیکول به پوسیدگی حساس بوده و پس از جدا شدن از بوته بهسرعت با کاهش وزن، پلاسیده میشوند. بنابراین میوههای تمشک عمر کوتاهی دارند و نگهداری طولانی مدت میوه ... بیشتربررسی اثرات کاربرد پس از برداشت پوشش کامپوزیت نانوسلولز/کارواکرول بر ویژگیهای فیزیکوبیوشیمیایی میوه فیسالیس
دوره 46، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 569-582
چکیده
میوه های کوچک به دلیل حساسیت به عوامل بیماریزا، دچار فساد و اختلالات فیزیولوژیکی به صورت تازه مصرف میشوند. فیسالیس نیز به عنوان یک ریز میوه فرازگرا، از این قاعده مستثنی نیست. بررسیها نشان داده ... بیشتراثر محلولپاشی عناصر غذایی و پوشش میوه بر صفات کیفی و برخی بیماریهای پرتقال (تامسون ناول)
دوره 46، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 583-598
چکیده
افزایش ماندگاری پرتقال پس از برداشت با حفظ کیفیت آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و ارائه راهکارهایی جهت جلوگیری از ضایعات و افزایش ماندگاری این میوه با حفظ کیفیت آن بسیار حائز اهمیت است. بنابراین این ... بیشترحفظ کیفیت پس از برداشت و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه آلبالوی رقم مجارستانی توسط تیمار با اسید مالیک
دوره 46، شماره 2 ، شهریور 1402، ، صفحه 213-224
چکیده
در این تحقیق به بررسی اثر اسیدمالیک در طی دوره پس از برداشت در میوههای آلبالو رقم مجارستانی پرداخته شده است. میوههای آلبالو از یک باغ تجاری در شهر ماهان کرمان در سال 1401 انتخاب و بعد از تیمار با اسیدمالیک ... بیشتربررسی اثرات نیترات کلسیم و فسفیت پتاسیم بر عمر انباری و برخی صفات کیفی پرتقال تامسون ناول
دوره 45، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 181-192
چکیده
پرتقال از محصولات مهم مرکبات است که احتمال فساد و پوسیدگی آن در تمامی مراحل برداشت و پس از برداشت وجود دارد. استفاده از عناصر معدنی به خصوص کلسیم و پتاسیم میتواند اثر مهمی در افزایش کیفیت میوه و عمر انباری ... بیشترتأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت میوه زردآلو رقم شاهرودی طی مراحل مختلف برداشت
دوره 43، شماره 3 ، آبان 1399، ، صفحه 409-418
چکیده
چکیدههدف از این پژوهش ارزیابی تأثیر تیمار قبل از برداشت اسپرمیدین در مراحل مختلف رسیدگی میوه زردآلوی رقم شاهرودی با توجه به زمان های برداشت بود. میوههای زردآلو با سه تیمار اسپرمیدین (صفر، 2 و 3 میلیمولار) ... بیشتراثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمرگلجایی ارقام ‘Stanza’ و ‘Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا
دوره 43، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 171-184
چکیده
چکیدهتیمار محلولهای نگهدارنده گلهایبریده با مواد باکتریکش یکی از راههای کاهش انسداد آوندی و افزایش عمرگلجایی میباشد. در این پژوهش عصاره آبی-الکلی گیاه اسپند در غلظتهای صفر، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد ... بیشترتأثیر محلولپاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجهفرنگی رقم نیوتون
دوره 43، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 199-212
چکیده
چکیدهگوجهفرنگی یکی از سبزیهای مورد علاقه و پرمصرف در جهان است که میوه آنسرشارازمواد معدنی، ویتامینهاوترکیباتضداکسایشیمیباشد، اما این محصول با خاستگاه گرمسیری به دمای پایین حساس است که محدودیت ... بیشتربررسی اثر اسیدسالیسیلیک بر ویژگیهای کیفی میوه سیب زرد و قرمز (Golden delicious and Red delicious) لبنانی طی دوره انبارمانی
دوره 43، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 39-52
چکیده
چکیدهیکی از عوامل مؤثر در کاهش عمر انباری میوه سیب وجود اتیلن در محیط نگهداری است که منجر به کاهش ویژگیهای کمی و کیفی آن میگردد. در سال 1394 به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری میوه سیب و حل معضلات ... بیشترتأثیر تغذیه سیلیسیومی بر رشد و باردهی توتفرنگی رقم کاماروسا درکشت هیدروپونیک در شرایط فضای باز
دوره 43، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 93-106
چکیده
چکیدهتوتفرنگی از ریزمیوههای مهم میباشد که اهمیت تجاری بالایی دارد. در این آزمایش که در سال 1395 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، بهصورت فاکتوریل با دو فاکتور بستر کاشت و تغذیه سیلیسیومی ... بیشتراثرات ژل آلوئهورا و زمان انبارمانی بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی آریلهای تازه انار با حداقل فرآوری
دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 495-508
چکیده
چکیدهاثر روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی بر کیفیت پس از برداشت میوه انار بررسی شده است ولی اطلاعات محدودی در مورد کیفیت پس از برداشت آریلهای تازه انار بهعنوان یک محصول آماده مصرف وجود دارد. در آزمایش ... بیشتربررسی تغییرات ترکیبات فیتوشیمیایی میوه خرما رقم برحی طی روند نمو و رسیدن
دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 563-574
چکیده
چکیدهرقم برحی یکی از مرغوبترین ارقام خرما میباشد که میوه آن در مراحل مختلف نمو مانند خارک، رطب و خرما برداشت و مصرف دارد. در پژوهش حاضر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی میوه خرما رقم برحی در طول دوره نمو و ... بیشترارزیابی تجمع نیترات و نیتریت در سبزیهای تولیدشده در مناطق مختلف اهواز
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 333-344
چکیده
چکیدهسبزیها نقش مهمی در سلامتی جامعه دارند. یکی از مشکلات موجود در سبزیها مقدار بالای نیترات آنها در فصل سرد است.جهت شناخت مقدار نیترات و نیتریت سبزیهای تولیدی در اهواز آزمایشیدر قالب طرح کرتهای ... بیشترارزیابی برخی ویژگیهای فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلولپاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشککردن گیاه
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 345-358
چکیده
چکیدهتغذیه گیاه و فرایندهای پس از برداشت از عوامل مؤثر در افزایش ویژگیهای کیفی و محتوای متابولیتهای ثانویه در گیاهان میباشند. بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی با نانوذره روی (صفر، 3 و 6 میلیگرم ... بیشترارتباط شاخصهای رنگ با ویژگیهای شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 359-372
چکیده
چکیدهرنگ سطحمیوهیکیازعواملمهمدر ارزیابیکیفیو ویژگیهای ظاهری در میوه محسوبمیشود، که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است.مطالعهای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در ... بیشتراثر پرتودهی با نور فرابنفش C بر کاهش سرمازدگی میوه خرمالو رقم کاشان طی انبارمانی
دوره 42، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 181-194
چکیده
چکیدهدر این مطالعه اثر پرتودهی نور فرابنفش C در شدت صفر (بهعنوان شاهد)، 5 دقیقه پرتودهی از فاصله 15 و 30 سانتیمتری بهترتیب با شدت 2/3 و 8/0 کیلوژول بر مترمربع و 10 دقیقه پرتودهی از فاصله 15 و 30 سانتیمتری ... بیشتراثر محلولپاشی برگی برخی نمکهای کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill.)
دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 25-36
چکیده
خراسان جنوبی با دارا بودن 90 درصد سطح زیر کشت عناب بهعنوان مهمترین تولیدکننده عناب در کشور مطرح است. میوه تازه عناب در دمای اتاق بهسرعت چروکیده و نرم میشود و پس از پنج تا هفت روز افت کیفیت قابل توجهی ... بیشترمقایسه اثر کلروپروفام و عصاره نعناع فلفلی بر جلوگیری از جوانهزنی سیبزمینی در انبار
دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 51-62
چکیده
جوانهزنی عامل حدود نیمی از ضایعات انباری سیبزمینیها است. گرچه کاربرد ترکیباتی مانند کلروپروفام در کنترل جوانهزنی امکانپذیر است اما افت کیفی محصول و اقبال روزافزون به تولید و مصرف فراوردههای ... بیشتراثر اسانسهای گیاهی مرزه، آویشن، لیموترش و 8- هیدروکسیکینولینسیترات بر عمرگلجایی گل بریدنی سوسن دورگه (Longiflorum × Asiatic hybrids) رقم ’سبدازل‘ تحت شرایط انبارداری خشک و مرطوب
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 41-54
چکیده
سوسن یکی از مهمترین گلهای بریدنی تجاری میباشد و به علت انسداد آوندی عمرگلجایی کوتاهی دارد. از طرفی استفاده از مواد شیمیایی جهت افزایش عمر پس از برداشت، اثرات منفی بر محیطزیست و سلامتی انسان در ... بیشتربررسی روش کشت و محلولپاشی نانو ذرات کلسیم برکیفیت و کمیت گل گلایول رقم ماگما (Gladiolus hybrida cv. Magma)
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 55-66
چکیده
به منظور معرفی بهترین روش کشت و محلولپاشی نانو ذرات کلسیم بر کیفیت و عملکرد گل گلایول، تحقیقی در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1394 انجام شد.نانو کودها به دلیل وجود نانو ... بیشترتأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی و آنتیاکسیدانی گیلاس رقم تک دانه مشهد
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 67-78
چکیده
به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوههای گیلاس رقم «تک دانه مشهد» تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 20 میلیمولار) روی میوه اعمال و میوهها در دو زمان، 15 و 30 روز ... بیشترخصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی چندپایه تجاری پسته در شرایط کنترلشده دمایی
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 79-90
چکیده
به منظور بررسی اثر دماهای مختلف محیط بر روی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی سه پایه پستهسرخسی (Sarakhsivera cv.Pistacia)، بادامی زرند (P. vera cv. Badamie-Zarand) و قزوینی (P. vera cv. Ghazvini) آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً ... بیشترتأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجهفرنگی در سیستم آبکشت
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 91-102
چکیده
کیفیت آب و مرحله بلوغ میوه تأثیر زیادی بر کیفیت میوه گوجهفرنگی دارد. بدین منظور برای بررسی تأثیر شوری و مرحله رسیدگی میوه بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و عمر ماندگاری میوه گوجهفرنگی در سیستم آبکشت، آزمایشی ... بیشترشناسایی تودههای مقاوم یولافوحشی زمستانه (Avena ludoviciana Dur) به علفکشهای بازدارنده ACCaseدر مزارع گندم شهرستان گنبدکاووس و تهیه نقشه پراکنش آنها
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 103-116