بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌های توت ایران با استفاده از خصوصیات مورفولوژیکی
بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌های توت ایران با استفاده از خصوصیات مورفولوژیکی

مهشید فخرایی لاهیجی؛ رمضانعلی تبار؛ محمد سرسیفی؛ اسدالله فتحی؛ غلامرضا عبادوز؛ مریم حاج‌حسنی؛ علی فرهادی؛ غلامرضا خاکیزاد؛ ضرغام عزیزی؛ بصیر صمدی؛ مجیدرضا کیانی؛ عباس میر‌آخورلی؛ ناصر فرومدی؛ جواد مظفری؛ رامین رافضی

دوره 39، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 39-50

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.12332

چکیده
  هدف ازاین پژوهش ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه‌بندی ژنوتیپ‌های توت براساس صفات کمی و کیفی و تعیین فاصله ژنتیکی بین آن‌ها بود. طرح مورد استفاده، آشیان‌های بوده وارزیابی درختان توت از استان‌های مختلف ایران ...  بیشتر
تأثیر هرس تابستانه و محلول‌پاشی کلرید کلسیم قبل از برداشت بر انبارمانی میوه کیوی (رقم هایوارد)
تأثیر هرس تابستانه و محلول‌پاشی کلرید کلسیم قبل از برداشت بر انبارمانی میوه کیوی (رقم هایوارد)

زهره نظری؛ خدایار همتی؛ ولی ربیعی؛ مهدی علیزاده؛ یزدان قلی خزایی‌پول

دوره 39، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 77-90

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.12334

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر هرس تابستانه و محلول‌پاشی کلرید کلسیم و زمان انبارداری بر برخی صفات کیفی کیوی فروت، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 90- 1389 در باغی خصوصی ...  بیشتر
تأثیر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر برخی ویژگی‌های کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه سیب رقم رد اسپار
تأثیر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر برخی ویژگی‌های کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه سیب رقم رد اسپار

افسانه اله ویرن اوصالو؛ علیرضا فرخزاد؛ محمدرضا اصغری

دوره 39، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 113-125

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.12062

چکیده
  در آزمایش حاضر اثر محلول‌پاشی با غلظت‌های 0، 200 و 400 میلی‌گرم در لیتر اسید آسکوربیک، در طول فصل تابستان بر برخی خصوصیات کیفی و بهبود رنگ‌گیری میوه  سیب رقم رد اسپار مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت ...  بیشتر
اثر تاریخ کشت و غلظت محلول غذایی بر اجزای عملکرد و برخی خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی (Fragaria ananassa Duch.)، رقم کامارزا در شرایط آب و هوایی اهواز
اثر تاریخ کشت و غلظت محلول غذایی بر اجزای عملکرد و برخی خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی (Fragaria ananassa Duch.)، رقم کامارزا در شرایط آب و هوایی اهواز

صفدر پور ممبینی؛ سید محمدحسن مرتضوی؛ نوراله معلمی؛ علی‌اکبر مظفری؛ عبدالامیر معزی

دوره 38، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11829

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی اثر تاریخ کاشت و غلظت محلول غذایی هوگلند بر عملکرد و کیفیت میوه توت‌فرنگی رقم کاماروزا در دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا گردید. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل ...  بیشتر
اثر نیترات کلسیم بر فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز، تجمع اسیدهای آمینه، نیترات و یون‌ها در دانهال‌های پسته (Pistacia vera L.) بادامی زرند در شرایط تنش کلرید سدیم
اثر نیترات کلسیم بر فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز، تجمع اسیدهای آمینه، نیترات و یون‌ها در دانهال‌های پسته (Pistacia vera L.) بادامی زرند در شرایط تنش کلرید سدیم

سمیه ناصری خلاری؛ مختار حیدری؛ سیروس جعفری؛ محمدحسین دانشور

دوره 38، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11833

چکیده
  نیتروژن به ‌عنوان یک عنصر ضروری برای گیاهان در نظر گرفته می‌شود و به میزان زیاد توسط گیاهان دریافت می‌گردد. مشخص شده مصرف کودهای حاوی نیتروژن اثرات سودمندی برای پسته و سایر درختان میوه دارد ولی اسیمیلاسیون ...  بیشتر
بررسی اثر پوشش واکس و غلظت‌های مختلف پوترسین بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه نارنگی رقم ’کارا‘ در طول مدت انبارمانی
بررسی اثر پوشش واکس و غلظت‌های مختلف پوترسین بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه نارنگی رقم ’کارا‘ در طول مدت انبارمانی

اصغر رمضانیان؛ فرشته خرم؛ احمد احمدپور

دوره 38، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 61-70

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11842

چکیده
  چکیده به ‌منظور بررسی اثر غلظت‌های مختلف پوترسین و پوشش واکس بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه نارنگی رقم ’کارا‘ در شرایط انبار، یک آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این ...  بیشتر
تغییرات ویژگی‌های فیزیکی و زیست‌شیمیایی برخی ارقام گلابی غرب کشور در طول دوره انبارداری
تغییرات ویژگی‌های فیزیکی و زیست‌شیمیایی برخی ارقام گلابی غرب کشور در طول دوره انبارداری

محمود کوشش صبا؛ سمیرا مرادی

دوره 38، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 81-92

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11844

چکیده
  چکیده ژنوتیپ‌ها و ارقام زیادی از گلابی در غرب کشور وجود دارند که برخی از آن‌ها دارای خصوصیات تغذیه‌ای ارزشمندی می باشند. این پژوهش با هدف مطالعه تغییرات بیوفیزیکی و زیست‌شیمیایی میوه در فرایند رسیدگی ...  بیشتر
اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد
اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد

سید محمد حسن مرتضوی؛ عبدالرضا دهقان؛ مجید راحمی؛ نوراله معلمی

دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 1-11

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11440

چکیده
  نارنگی از جمله میوه‌های حساس به دمای پایین می‌باشد و نگهداری طولانی‌مدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوست‌مردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی ...  بیشتر
بررسی پاسخ سه پایه سیب به تنش خشکی در شرایط درون شیشه‌ای
بررسی پاسخ سه پایه سیب به تنش خشکی در شرایط درون شیشه‌ای

سعید جلالی صمغ آبادی؛ رسول جلیلی مرندی

دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11454

چکیده
  کمبود آب از جمله عوامل محیطی است که تولید محصول را محدود می کند. بنابراین ارزیابی ارقام مقاوم به خشکی امری ضروری به نظر می رسد. گزارش شده است که توانایی مقاومت به خشکی پایه، می­تواند به پیوندک منتقل شود. ...  بیشتر
ارزیابی اثرات کیفیت آب و سولفات آمونیوم بر کارایی علف‌کش گلیفوسیت در کنترل علف‌های‌هرز باغ زرشک
ارزیابی اثرات کیفیت آب و سولفات آمونیوم بر کارایی علف‌کش گلیفوسیت در کنترل علف‌های‌هرز باغ زرشک

پروین یادگار خسرویه؛ سید وحید اسلامی؛ مجید جامی الاحمدی؛ اسکندر زند

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 23-34

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات کیفیت آب و ماده افزودنی (سولفات آمونیوم) بر کارایی علف­کش گلیفوسیت، آزمایشی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1390-1389 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های ...  بیشتر
تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بررسی اثر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای رقم سایر(استعمران)
تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بررسی اثر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای رقم سایر(استعمران)

حجت دیالمی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 35-45

چکیده
  به منظور تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بهره گیری از آن در ارزیابی وضعیت تغذیه نخلستان،آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی شامل 4 سطح کود پتاسیمی(0، 250، 500 و 750 گرم پتاسیم از منبع سولفات ...  بیشتر
بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام توت فرنگی ایران با استفاده از ویژگی‌های مورفولوژیک
بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام توت فرنگی ایران با استفاده از ویژگی‌های مورفولوژیک

حسینعلی اسدی قارنه؛ کاظم ارزانی؛ عبدالعلی شجاعیان؛ احمدرضا گل‌پرور؛ ناصر صباغ‌نیا

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 93-106

چکیده
  توت فرنگی یکی از مهم‌ترین میوه‌های ریز جهان و ایران به شمار می‌آید. برای انجام برنامه‌های به‌نژادی این گیاه در ایران، شناسایی ارقام برتر با توجه به ویژگی‌های آن‌ها مورد نیاز است. به منظور ارزیابی ...  بیشتر
تغییرات فصلی مقادیر نشت الکترولیتی،کربوهیدرات های محلول و رشد مجدد قلمه های چهار رقم انگور، (V.vinifera) تحت تنش یخ زدگی
تغییرات فصلی مقادیر نشت الکترولیتی،کربوهیدرات های محلول و رشد مجدد قلمه های چهار رقم انگور، (V.vinifera) تحت تنش یخ زدگی

حسین عراقی؛ علی تهرانی فر؛ بهرام عابدی؛ محمود شور

دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 49-61

چکیده
  انگورها یکی از میوه های مناطق معتدله است که اغلب در اثر یخ زدگی دچار خسارت می شود. در این پژوهش به منظور بررسی پاسخ چهار رقم انگور به تنش یخ زدگی در طول فصل رکود، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ...  بیشتر
اثر نوع ریزنمونه و نوع هورمون اکسین بر روی تولید کالوس های جنین زا و القاء جنین زایی سوماتیکی در پایه 26.M سیب
اثر نوع ریزنمونه و نوع هورمون اکسین بر روی تولید کالوس های جنین زا و القاء جنین زایی سوماتیکی در پایه 26.M سیب

سیاوش همتی؛ مهدی محسنی آذر؛ خدیجه آقایی؛ محمدرضا دیلمقانی؛ مریم معنوی فرد

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 1-10

چکیده
  جنین زایی سوماتیکی یک روش جایگزین مناسب برای اصلاح ژنتیکی ارقام مهم تجاری و یکی از تکنیک های موثر برای تکثیر گیاهان میباشد. در این پژوهش اثرفاکتورهای مختلف بر روی تشکیل کالوسهای جنین زا از ریزنمونه های ...  بیشتر
اثر محلول‌پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی‌های کیفی میوه انگور (Vitis vinifera L.) رقم بی‌دانه قرمز
اثر محلول‌پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی‌های کیفی میوه انگور (Vitis vinifera L.) رقم بی‌دانه قرمز

ربابه ابراهیمی؛ رسول جلیلی مرندی؛ حامد دولتی‌بانه؛ محسن اسمعیلی؛ رامین حاجی‌تقی‌لو

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 11-25

چکیده
  کاربرد اتفن در سال­های اخیر به عنوان روشی موثر در افزایش کمیت و کیفیت محصول انگور شناخته شده است. در این پ‍ژوهش اثر کاربرد قبل از برداشت اتفندر 4 سطح (صفر، 150، 250 و 300 میلی­گرم در لیتر) و زمان تیمار اتفن ...  بیشتر
اثر اسید سالیسیلیک و طول دوره انبار داری بر خصوصیات کیفی میوه انبه (Mangifera indica L.)
اثر اسید سالیسیلیک و طول دوره انبار داری بر خصوصیات کیفی میوه انبه (Mangifera indica L.)

عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی؛ نوازاله مرادی؛ ابراهیم رضازاده؛ مختار حیدری

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 27-36

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف اسید سالیسیلیک (0، 1000، 1500 و 2000 میلی گرم در لیتر) و دوره انبارداری (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات کیفی میوه انبه (مواد جامد محلول، چگالی، اسیدیته، pH و مواد فنلی پوست و گوشت ...  بیشتر
تاثیر دماهای مختلف بر جوانه‌زنی و رشد لوله گرده چند رقم بادام با زمان‌های گل‌دهی متفاوت
تاثیر دماهای مختلف بر جوانه‌زنی و رشد لوله گرده چند رقم بادام با زمان‌های گل‌دهی متفاوت

صفیه موسوی نژاد؛ جعفر حاجی لو؛ حمید رهنمون

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 49-58

چکیده
  در این پژوهش تاثیر دماهای مختلف ( 5، 10، 15 و 20 درجه سانتی­گراد) بر دینامیک رشد لوله گرده در شرایط درون شیشه­ای و گرده­افشانی کنترل شده در ارقام نک­پلوس­اولترا، سهند، فرانیس و ژنوتیپ K100 بادام مورد ...  بیشتر