دوره 47 (1403)
دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
موضوعات = H: میوه کاری
تعداد مقالات: 42
اثر تنش خشکی بر میزان پرولین، گلایسینبتائین، کربوهیدرات ، فنل و میزان مالون-دیآلدهید ژنوتیپها و هیبریدهای بینگونهای جنس پسته (Pistacia vera L.)
دوره 46، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 507-521
چکیده
فرآیندهای به نژادی از جمله تلاقی های هدفمند در جهت افزایش میزان تحمل، می تواند راهکاری مطمئن و دائمی برای کم کردن اثرات زیان بار تنش خشکی بر گیاهان در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به اهمیت ... بیشتراثر تیمار گرمایی و تابش اشعه UV-C بر ترکیبات بیوشیمیایی، فعالیت آنزیمی و میزان پوسیدگی میوه پرتقال رقم تامسون ناول
دوره 46، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 553-567
چکیده
در این مطالعه، اثر تابش اشعه UV-C و جریان هوای گرم بر میزان پوسیدگی، کاهش وزن، ویژگیهای بیوشیمیایی و فعالیت شماری از آنزیمهای دخیل در اکسیداسیون میوه پرتقال تامسون ناول مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها ... بیشتراثر تنش شوری بر صفات ریختشناختی و فیزیکوشیمیایی انار جهت گزینش ژنوتیپها و ارقام متحمل
دوره 46، شماره 2 ، شهریور 1402، ، صفحه 199-211
چکیده
این آزمایش در سال 1399 به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. فاکتور اول ژنوتیپ و رقم انار در 15 سطح، شامل ... بیشتراثر ورمی کمپوست و نیتروکسین بر ویژگی های رویشی و زایشی تمشک سیاه
دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1401، ، صفحه 491-503
چکیده
تمشک سیاه گیاهی از جنس Rubus و از خانواده Rosaceae میباشد که امروزه بهدلیل خواص غذایی و نقش در سلامت انسانها، مورد توجه قرار گرفتهاست. یکی از روشها برای افزایش خواص آن، کاربرد کودهای زیستی و آلی مانند ... بیشترتأثیر گردهافشانی آزاد و کنترلشده بر خصوصیات میوه و دانه پسته رقم احمدآقایی
دوره 45، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 299-309
چکیده
گردهافشانی ناقص گلهای پسته یکی از مهمترین دلایل پایین بودن عملکرد آن است. بنابراین انجام آزمایشهایی جهت بهبود صفات کمی و کیفی میوه رقم پسته ضروری به نظر میرسد. به منظور بررسی تأثیر گردهافشانی ... بیشترپیشبینی اندازه نهایی میوه کیوی رقم هایوارد با استفاده از روابط ریاضی
دوره 44، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 433-446
چکیده
چکیدهوزن نهایی میوه کیوی تأثیر زیادی در بازارپسندی آن دارد و تدارک بازاریابی یک محصول صادراتی مانند میوه کیوی نیازمند برآورد دقیق میانگین اندازه میوه است. بنابراین، رشد میوه کیوی رقم هایوارد به روش ... بیشترتنوع فنوتیپی برای عملکرد میوه و برخی صفات مرتبط با آن در جمعیتهای محلی گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L.) منطقه کلیبر
دوره 43، شماره 3 ، آبان 1399، ، صفحه 387-396
چکیده
چکیدهبهمنظور بررسی تنوع فنوتیپی درون و بین 8 جمعیت محلی گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L.)، از منطقه کلیبر استان آذربایجان شرقی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392 انجام گردید. در ... بیشترتأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت میوه زردآلو رقم شاهرودی طی مراحل مختلف برداشت
دوره 43، شماره 3 ، آبان 1399، ، صفحه 409-418
چکیده
چکیدههدف از این پژوهش ارزیابی تأثیر تیمار قبل از برداشت اسپرمیدین در مراحل مختلف رسیدگی میوه زردآلوی رقم شاهرودی با توجه به زمان های برداشت بود. میوههای زردآلو با سه تیمار اسپرمیدین (صفر، 2 و 3 میلیمولار) ... بیشتربهبود خواص آنتیاکسیدانی و آنتوسیانین میوه توتفرنگی رقم آروماس با استفاده از لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم
دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 455-468
چکیده
چکیدهبه منظور بررسی تأثیر لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم بر خواص آنتیاکسیدانی و بعضی صفات کیفی میوه توتفرنگی رقم آروماس، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار، ... بیشترتعیین دز مناسب مواد جهشزای فیزیکی و شیمیایی در بافت کالوس برگ کیویفروت
دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 523-534
چکیده
چکیدهاستفاده از مواد جهشزای فیزیکی و شیمیایی باعث ایجاد واریتههای مقاوم به انواع بیماری، مقاوم به شرایط نامطلوب محیطی و حتی سبب بروز خصوصیات جدید در تولیدات کشاورزی در نقاط مختلف جهان شده است. با ... بیشتربررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 295-306
چکیده
چکیدهآنتیاکسیدانهابا آزادسازی الکترونهای منفرد و اتمهای هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکنند. مطالعات مختلف نشان دادهاند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود ... بیشتربررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپهای گردو بر ویژگیهای کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15، MKG23 و MKG24
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 307-320
چکیده
چکیدهبرای تشکیل میوه، باردهی اقتصادی و انجام تلاقیهای هدفمند در گردو باید گردهدهندههایی در باغهای بذری و پیوندی مورد استفاده قرار گیرند که با ارقام اصلی همپوشانی گلدهی داشته و با توجه به محدودیت ... بیشترارزیابی برخی ویژگیهای فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلولپاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشککردن گیاه
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 345-358
چکیده
چکیدهتغذیه گیاه و فرایندهای پس از برداشت از عوامل مؤثر در افزایش ویژگیهای کیفی و محتوای متابولیتهای ثانویه در گیاهان میباشند. بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی با نانوذره روی (صفر، 3 و 6 میلیگرم ... بیشترارتباط شاخصهای رنگ با ویژگیهای شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید
دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 359-372
چکیده
چکیدهرنگ سطحمیوهیکیازعواملمهمدر ارزیابیکیفیو ویژگیهای ظاهری در میوه محسوبمیشود، که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است.مطالعهای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در ... بیشترارزیابی تحمل به شوری دانهالهای پسته با بررسی رشد، آسیبهای اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 13-28
چکیده
شور شدن زمینهای مناطق مرکزی ایران سبب محدود شدن کشت و تولید پسته در طی دهه اخیر شده است. در این پژوهش دانهالهای پسته قزوینی و اکبری و یک هیبرید بین گونهای قزوینی × آتلانتیکا تحت تیمار غلظتهای ... بیشترتأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی و آنتیاکسیدانی گیلاس رقم تک دانه مشهد
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 67-78
چکیده
به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوههای گیلاس رقم «تک دانه مشهد» تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 20 میلیمولار) روی میوه اعمال و میوهها در دو زمان، 15 و 30 روز ... بیشترخصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی چندپایه تجاری پسته در شرایط کنترلشده دمایی
دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 79-90
چکیده
به منظور بررسی اثر دماهای مختلف محیط بر روی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی سه پایه پستهسرخسی (Sarakhsivera cv.Pistacia)، بادامی زرند (P. vera cv. Badamie-Zarand) و قزوینی (P. vera cv. Ghazvini) آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً ... بیشترارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوهی نارنگیهای جدید نوشین (Citrus reticulata cv. Noushin) و شاهین (Citrus reticulata cv. Shahin) طی زمانهای مختلف برداشت
دوره 40، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 77-90
چکیده
در این پژوهش شاخصهای کیفی رسیدن میوه دو رقم جدید نوشین و شاهین (حاصل از دورگگیری نارنگی و پرتقال) روی پایه نارنج طی دو سال (1394-1393) در پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری (رامسر) بررسی گردید. از ... بیشتربرهمکنش اثرات اسید اگزالیک و زمان انبارمانی بر برخی خصوصیات کیفی آلوی رقم شابلون
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 15-24
چکیده
آلو بهعنوان یک میوه فرازگرا، تولید اتیلن و سرعت تنفس بالایی در مرحله رسیدن دارد که دلیل عمر پس از برداشت کوتاه این میوه میباشد. بهمنظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک بر عمر انباری و خصوصیات ... بیشترتأثیر اتیلن و 1-متیلسیکلوپروپن بر عمر انبارمانی میوه انار رقم ’ملس یوسفخانی‘
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 25-36
چکیده
انار بهعنوان یک میوه نافرازگرا طبقهبندی شده است و بنابراین غیرحساس به اتیلن محسوب میگردد. منتهی در برخی از میوههای نافرازگزا اتیلن منجر به تسریع فرایند پیری میگردد. در این پژوهش بهمنظور مشخص ... بیشترتأثیر اسانسهای رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 53-62
چکیده
بیماریهای پس از برداشت یکی از دلایل مهم ضایعات انباری میوه انبه میباشد. شیوع بیماریها میتواند کیفیت میوه را تحت تأثیر قرار دهد و عمر ماندگاری محصولات باغبانی را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی ... بیشتربررسی تأثیر پایههای مالینگ و مالینگ مرتون و فاصله کاشت بر صفات کمی و کیفی سیب رقم رد دلیشیز در منطقه مشگین شهر
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 89-98
چکیده
به منظور تعیین مناسبترین پایه رویشی پاکوتاه سیب رقم “رد دلیشیز” و نیز فاصله کاشت بهینه در شرایط آب و هوایی منطقه مشگینشهر، این تحقیق در قالب آزمایش اسپلیتپلات با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی ... بیشتراثر دمای انبار و نوع بسته بندی بر ماندگاری میوه تمشک سیاه وحشی تابستانه
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 99-112
چکیده
تمشک سیاه به علت فسادپذیری سریع و عمر کوتاه پس از برداشت، امکان نگهداری به مدت طولانی را ندارد. جهت ارزیابی شرایط بهینه نگهداری تمشک، سه سطح دمای نگهداری (صفر، 4 و 25 درجه سلسیوس) و دو نوع بستهبندی (ظروف ... بیشتراثر نیترات پتاسیم و اسید فنیل فتالامیک بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توت فرنگی رقم گاویوتا
دوره 39، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 43-52
چکیده
بهمنظور بررسی اثر نیترات پتاسیم و اسید فنیل فتالامیک بر رشد رویشی و زایشی توتفرنگی رقم گاویوتا پژوهشی بهصورت آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. محلولپاشی نیترات پتاسیم ... بیشتراثر زمان برداشت و اندازه میوه بر ویژگیهای فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار (Punica granatum) رقم رباب نیریز در قلعهتل باغملک
دوره 39، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 27-38