تأثیر کود سبز تحت شرایط مختلف خاک‌ورزی بر خصوصیات علف‌های‌هرز و عملکرد ذرت (Zea mays L.)
تأثیر کود سبز تحت شرایط مختلف خاک‌ورزی بر خصوصیات علف‌های‌هرز و عملکرد ذرت (Zea mays L.)

محمد سرخه؛ فائزه زعفریان؛ محمد حسین قرینه

دوره 43، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 281-294

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.27385.1665

چکیده
  چکیدهبه ‌منظور بررسی تأثیر تیمارهای مختلف کود سبز و انواع سامانه‌های خاک‌ورزی در راستای نیل به اهداف کشاورزی پایدار، آزمایشی شامل تیمارهای مختلف خاک‌ورزی (خاک‌ورزی رایج و کم‌خاک‌ورزی) به‌عنوان ...  بیشتر
بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی وکیفی بذر دو رقم نخود دیم
بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی وکیفی بذر دو رقم نخود دیم

مختار داشادی؛ پیام پزشکپور

دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22055/ppd.2018.18556.1359

چکیده
  نخود (L.Cicer arietinum) به مقدار زیادی فسفر نیاز دارد، از سوی دیگر افزایش یکی از دو عنصر فسفر و روی باعث کاهش دیگری در گیاه می‌گردد. به منظور بررسی سطوح فسفر و روی برخصوصیات کمی و کیفی بذر دو رقم نخود دیم آزمایشی ...  بیشتر
تأثیر میکوریزا، کود فسفات زیستی و کود دامی بر مقادیر رنگیزه‌های فتوسنتزی و عملکرد گشنیز (Coriandurum sativum L.)
تأثیر میکوریزا، کود فسفات زیستی و کود دامی بر مقادیر رنگیزه‌های فتوسنتزی و عملکرد گشنیز (Coriandurum sativum L.)

اسما بستامی؛ مجید مجیدیان

دوره 38، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11841

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر قارچ میکوریزا، کود فسفات زیستی و دامی بر عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی گشنیز یک آزمایش فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 18 تیمار و سه تکرار به‌صورت مزرعه‌ای در سال ...  بیشتر
بررسی اثر محلول‌پاشی نانو کلات روی و سولفات روی بر خصوصیات مرفولوژیکی گیاه دارویی ریحان مقدس (Ocimum sanctum)
بررسی اثر محلول‌پاشی نانو کلات روی و سولفات روی بر خصوصیات مرفولوژیکی گیاه دارویی ریحان مقدس (Ocimum sanctum)

زهره مقیمی پور؛ محمد محمودی سورستانی؛ ناصر عالم زاده انصاری؛ زهرا رمضانی

دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 41-53

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11446

چکیده
  ریحان مقدس گیاهی بوته­ای و چندساله از خانواده نعناعیان می­باشد. از بخش­های هوایی این گیاه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی و عطر سازی استفاده می­شود. برگ­های این گیاه حاوی 5/0-5/1 درصد اسانس ...  بیشتر
جداسازی باکتری آزوسپریلوم و بررسی تأثیر چهار جدایه برتر روی جوانه‌زنی بذور کلزا
جداسازی باکتری آزوسپریلوم و بررسی تأثیر چهار جدایه برتر روی جوانه‌زنی بذور کلزا

نگار قادری؛ محسن علمائی؛ محمد حسین ارزانش؛ یونس محمدنژاد؛ علی رضا ربیع زاده

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 9-21

چکیده
  باکتری جنس Azospirillum از باکتری­های محرک رشد گیاه می­باشد که در ریزوسفر و فضای بین سلولی ریشه غلات و سایر گیاهان وجود دارند. یکی از ویژگی­های این باکتری که در تحقیق حاضر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است ...  بیشتر
عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum L., Cv. Synda) در کشت بدون خاک تحت تأثیر خشکی دهی قسمتی از ریشه و پلیمر هیدروژل
عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum L., Cv. Synda) در کشت بدون خاک تحت تأثیر خشکی دهی قسمتی از ریشه و پلیمر هیدروژل

مسعود موسوی رحیمی؛ مجتبی دلشاد؛ عبدالمجید لیاقت

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 23-36

چکیده
  محدودیت منابع آبی در دنیا و مصرف بالای آب در کشاورزی مدیریت آبیاری را در این بخش ضروری ساخته است. کاهش مصرف یا جلوگیری از اتلاف آب، افزایش عملکرد و حتی کاهش عمدی میزان آبیاری (تنش کنترل شده) به شرطی که افت ...  بیشتر
تأثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات‌های محلول دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.)
تأثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات‌های محلول دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.)

آزاده علیزاده؛ مجید نبی پور؛ افراسیاب راهنما

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 69-82

چکیده
  انتقال مجدد مواد پروده به دانه­ها، یکی از شاخص­های فیزیولوژیکی مهم در تشکیل عملکرد دانۀ غلات است. به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف پتاسیم (200، 300 و 400 میلی­گرم پتاسیم در کیلوگرم خاک) بر انتقال مجدد ...  بیشتر
بررسی تاثیر برخی محلول‌های نگهداری طبیعی بر ماندگاری برگ بریده گیاه سیکاس
بررسی تاثیر برخی محلول‌های نگهداری طبیعی بر ماندگاری برگ بریده گیاه سیکاس

ملیحه آب شاهی؛ حسین زارعی؛ عظیم قاسم نژاد؛ مهناز اقدسی

دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 75-87

چکیده
  جهت بررسی عمر انباری برگ­های بریده­شده گیاه سیکاس، تحقیق حاضر با اعمال تیمار مواد نگهدارنده طبیعی شامل شیره نارگیل (سطح 50 درصد و 100 درصد)، عصاره لیمو (در سطوح 0، 100، 250 و 400 پیپیام)، و نیز تیمار شیمیایی ...  بیشتر
تاثیر کودهای شیمیایی و زیستی بر اجزای عملکرد و ترکیبات ثانویه بابونه (Matricaria chamomilla L.)
تاثیر کودهای شیمیایی و زیستی بر اجزای عملکرد و ترکیبات ثانویه بابونه (Matricaria chamomilla L.)

محمد امین کهن مو؛ مجید آقا علیخانی

دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 99-112

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی بر اجزای عملکرد، محتوای اسانس و دو ترکیب ثانویه موجود در گیاه دارویی بابونه (Matricaria chamomilla L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی دو سال زراعی ...  بیشتر
بررسی تأثیر مدیریت تلفیقی عناصر غذایی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.)
بررسی تأثیر مدیریت تلفیقی عناصر غذایی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.)

آذر موقتیان؛ اسفندیار فاتح؛ امیر آینه بند؛ امیر سیاهپوش

دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 113-126

چکیده
  به منظور بررسی اثر کودهای شیمیایی و زیستی_آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی رازیانه (.Foeniculum Vulgare Mill)، آزمایشی به صورت فاکتوریل با استفاده از فاکتورهای کود شیمیایی در 3 سطح (0- K0-P 0N ، N60- P60- K48 و N120-P120- ...  بیشتر
ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ (.tinctorius L Carthamus) تحت تاثیر تیمارهای بقایای گیاهی، نیتروژن و عناصر میکرو در اهواز
ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ (.tinctorius L Carthamus) تحت تاثیر تیمارهای بقایای گیاهی، نیتروژن و عناصر میکرو در اهواز

سیده ندا قائم مقامی؛ موسی مسکرباشی؛ عبدالامیر معزی

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 119-130

چکیده
  به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ تحت تاثیر تیمارهای بقایای گیاهی، نیتروژن و عناصر میکرو، در سال زراعی 90-1389 آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید ...  بیشتر