کارایی نیتریک اکسید و نانوذرات زینک اکسید در بهبود رشد، تغذیه، متابولیسم و نمو زایشی در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)
کارایی نیتریک اکسید و نانوذرات زینک اکسید در بهبود رشد، تغذیه، متابولیسم و نمو زایشی در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)

الهام دانائی؛ زهرا اوراقی اردبیلی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 مهر 1403

https://doi.org/10.22055/ppd.2024.46944.2170

چکیده
  شکی نیست که پیشرفت قابل توجهی در علم و فناوری نانو راه را برای پیشرفت در بسیاری از زمینه‌های مختلف مانند کشاورزی، زیست‌شناسی، غذا و پزشکی هموار کرده است. در میان انواع مختلف اکسیدهای فلزی با مقیاس نانو، ...  بیشتر
اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه دارویی گل مغربی (Oenothera biennis L.) تحت تنش شوری
اثر سدیم نیتروپروساید بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه دارویی گل مغربی (Oenothera biennis L.) تحت تنش شوری

سعیده علیزاده سالطه؛ آیسان نوری زاد احمد آباد؛ صاحبعلی بلندنظر؛ مینا امانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 مهر 1403

https://doi.org/10.22055/ppd.2024.47316.2186

چکیده
  امروزه گیاهان دارویی، به صورت خام یا فراوری شده در طب سنتی و مدرن صنعتی مورد استفاده فراوانی دارند. تنش شوری یکی از عمده ترین تنش های محیطی است که که با تأثیر منفی بر فرایند رشد و نمو سبب القاء تنش اکسایشی ...  بیشتر
تاثیرات تلقیح مایکوریزایی و ریزوبیوم بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه سویا تحت سمیت مس
تاثیرات تلقیح مایکوریزایی و ریزوبیوم بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه سویا تحت سمیت مس

شراره شیعتی؛ جلیل خارا؛ سیاوش حسینی سرقین؛ عبدالله حسن زاده قورت تپه

دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1401، ، صفحه 603-615

https://doi.org/10.22055/ppd.2023.41415.2048

چکیده
  فلزات سنگین از طریق پدیده­های طبیعی و نیز فعالیت­های انسانی وارد محیط اطراف می­شوند. این فلزات سبب کاهش بیومس، کلروز، مهار رشد و فتوسنتز و نیز تغییراتی در جذب مواد مغذی شده که این عوامل در نهایت ...  بیشتر
اثر تلقیح قارچ Piriformospora indica بر فعالیت زیستی گیاه استویا تحت تیمار نانوذرات سلنیوم
اثر تلقیح قارچ Piriformospora indica بر فعالیت زیستی گیاه استویا تحت تیمار نانوذرات سلنیوم

معصومه احمدی خویی؛ رویا کرمیان

دوره 45، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 361-373

https://doi.org/10.22055/ppd.2022.38237.1990

چکیده
  استویا  (Stevia rebaudiana Bertoni)گیاهی متعلق به تیره مرکبان است و در صنایع غذایی بعنوان عامل شیرین‌کننده و در پزشکی و داروسازی به عنوان عامل ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان، تب­بر، ضد قارچ و ضد باکتری استفاده می‌شود. ...  بیشتر
بررسی شاخص‌های فیزیولوژیکی در پاسخ به تنش سرما در گوجه‌فرنگی وحشی (Solanum habrochaites) جهت غربالگری لاین‌های متحمل به سرما
بررسی شاخص‌های فیزیولوژیکی در پاسخ به تنش سرما در گوجه‌فرنگی وحشی (Solanum habrochaites) جهت غربالگری لاین‌های متحمل به سرما

زهرا نعمتی؛ سید حسین نعمتی؛ امین میرشمسی کاخکی؛ جعفر نباتی

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 395-406

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.31274.1833

چکیده
  چکیدهبه ‌منظور تعیین ویژگی‌های تحمل به سرما و غربالگری لاین‌های گوجه‌فرنگی حساس به سرما، این مطالعه به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کامل صادفی با چهار تکرار در سال 1397 در دانشگاه فردوسی مشهد انجام ...  بیشتر
اثر محلول‌پاشی اکسیدروی و نانوذره اکسیدروی بر شاخص‌های رشدی و غلظت عناصر در گیاه رزماری پرورش‌یافته در شرایط شور
اثر محلول‌پاشی اکسیدروی و نانوذره اکسیدروی بر شاخص‌های رشدی و غلظت عناصر در گیاه رزماری پرورش‌یافته در شرایط شور

محمدباقر حسن پور اقدم؛ لمیا وجودی مهربانی؛ طاهره شمسی خطلاب

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 421-432

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.31067.1825

چکیده
  چکیدهتنش شوری موجب کاهش رشد و عملکرد گیاه می‌شود. به‌ منظور بررسی تأثیر تنش شوری کلریدسدیم (غلظت‌های صفر، 50 ، 100 و 150 میلی‌مولار) و محلول‌پاشی با اکسیدروی و نانوذره اکسیدروی (0، 5 و 10 میلی‌گرم در لیتر) ...  بیشتر
Effect of Iron-Amino Acid Chelates on Antioxidant Capacity and Nutritional Value of Soybean
Effect of Iron-Amino Acid Chelates on Antioxidant Capacity and Nutritional Value of Soybean

Mahboobeh Jalali

دوره 43، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 477-486

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.30728.1810

چکیده
  ABSTRACTIntroduction:Supplying a sufficient amount of available iron (Fe) for plant growth in hydroponic nutrient solutions is a great challenge. There are various Fe fertilizers to eliminate iron deficiency in crops. The chelators commonly used to supply Fe in nutrient solutions have several disadvantages and may negatively affect plant growth. The objective ...  بیشتر
Effect of Elemental Sulphur on Calcium Uptake and Translocation in Maize Grown in a High pH soil of Malaysia
Effect of Elemental Sulphur on Calcium Uptake and Translocation in Maize Grown in a High pH soil of Malaysia

Mehdi Karimi؛ Rostam Yazdani-Biouki؛ Aminuddin Hussin Hussin؛ Mohd Khanif Yusof؛ Radziah Othman

دوره 43، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 497-506

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.31110.1826

چکیده
  ABSTRACT Introduction:Acidification of high pH soils by elemental sulphur application is introduced for increasing plant nutrient availability and improving plant performance. The present study was aimed to elucidate the effect of elemental sulphur timing and application rates on soil Ca release, Ca concentration in maize and its relationship with maize ...  بیشتر
اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمرگلجایی ارقام ‘Stanza’ و ‘Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا
اثر عصاره گیاه اسپند بر جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده و عمرگلجایی ارقام ‘Stanza’ و ‘Pink Elegance’ گل شاخه بریده ژربرا

میثم محمدی؛ میترا اعلائی؛ مهدی صیدی

دوره 43، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 171-184

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.27785.1680

چکیده
  چکیدهتیمار محلول‌های نگهدارنده گل‌هایبریده با مواد باکتری‌کش یکی از راه‌های کاهش انسداد آوندی و افزایش عمرگلجایی می‌باشد. در این پژوهش عصاره آبی-الکلی گیاه اسپند در غلظت‌های صفر، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد ...  بیشتر
اثر رژیم‌های آبیاری تنظیم‌شده بر ویژگی‌های رویشی، پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه
اثر رژیم‌های آبیاری تنظیم‌شده بر ویژگی‌های رویشی، پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه

رحمت اله غلامی؛ ابوالمحسن حاجی امیری؛ مرزبان نجفی

دوره 42، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 575-585

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.22905.1501

چکیده
  چکیدهاین پژوهش به‌منظورشناختمراحلحساس رشدیزیتوندربرابرتنش خشکی و ارزیابی اثر تنش کم‌آبی بر ویژگی‌های درخت زیتون رقم کنسروالیا در شرایط مزرعه در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو طی سال زراعی 1395-94‌13 ...  بیشتر
بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه
بررسی محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دو گونه وحشی تمشک Rubus persicus و R. caesius در مراحل مختلف رسیدگی میوه

حامد دادخواه آغداش؛ مهدی دائمی سعیدآباد؛ محسن فلاحتی عنبران

دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 295-306

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.26049.1615

چکیده
  چکیدهآنتی‌اکسیدان‌هابا آزادسازی الکترون‌های منفرد و اتم‌های هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود ...  بیشتر
اثر تعداد جوانه در بوته و شاخه برخصوصیات کمی وکیفی انگور رقم پرلت
اثر تعداد جوانه در بوته و شاخه برخصوصیات کمی وکیفی انگور رقم پرلت

عیسی ارجی؛ رحمان فیض؛ محمد گردکانه

دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 321-332

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.22517.1485

چکیده
  چکیدهبه منظورتعیینتعداد جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه بر خصوصیات کمی و کیفی رقم پرلت آزمایشی با سهتیمار 42، 60 و72 جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه  شامل4، 5 و 6 جوانهدر قالبفاکتوریل بر پایهبلوک‌های ...  بیشتر
ارزیابی برخی ویژگی‌های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول‌پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک‌کردن گیاه
ارزیابی برخی ویژگی‌های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول‌پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک‌کردن گیاه

لمیا وجودی مهربانی؛ رعنا ولیزاده کامران؛ محمد باقر حسن پور اقدم

دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 345-358

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.22929.1503

چکیده
  چکیدهتغذیه گیاه و فرایندهای پس از برداشت از عوامل مؤثر در افزایش ویژگی‌های کیفی و محتوای متابولیت‌های ثانویه در گیاهان می‌باشند. به‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی با نانوذره روی (صفر، 3 و 6 میلی‌گرم ...  بیشتر
ارتباط شاخص‌های رنگ با ویژگی‌های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید
ارتباط شاخص‌های رنگ با ویژگی‌های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید

میترا جباری؛ محمد مهدی شریفانی؛ احد یامچی

دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 359-372

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.23071.1506

چکیده
  چکیدهرنگ سطحمیوهیکیازعواملمهمدر ارزیابیکیفیو ویژگی‌های ظاهری در میوه محسوبمی‌شود، که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است.مطالعه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در ...  بیشتر
بررسی اثر مس بر رشد و شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه علف چشمه (Nasturtium officinale)
بررسی اثر مس بر رشد و شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه علف چشمه (Nasturtium officinale)

مرضیه تقی زاده؛ احمد مهتدی؛ طهماسب آسمانه

دوره 39، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 101-114

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.12432

چکیده
  آلودگی محیط‌زیست، ثمره جوامع صنعتی و صنعتی‌شدن اجتماعات بشری است. یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های خاک فلزات سنگین می‌باشد. مس یک ریزمغذی ضروری برای رشد گیاهان می‌باشد، ولی وقتی که غلظت مس در آب بیش از ...  بیشتر
رابطه بین تجمع ترکیبات نیتروژن دار و قندها، و تحمل به تنش شوری در گیاه کلزا (.Brassica napus L)
رابطه بین تجمع ترکیبات نیتروژن دار و قندها، و تحمل به تنش شوری در گیاه کلزا (.Brassica napus L)

وحید اطلسی پاک؛ مچید نبی پور؛ موسی مسکرباشی

دوره 39، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-1

https://doi.org/10.22055/ppd.2016.11951

چکیده
  تنش‌های غیر زیستی نظیر شوری سبب افزایش ترکیبات نیتروژن دار مانند پرولین و پروتئین های محلول در گیاه می‌گردد. به منظور بررسی نقش این ترکیبات در تحمل به شوری، آزمایشی روی گیاه کلزا به صورت کنترل شده و ...  بیشتر
اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد
اثر گرمادهی متناوب بر شدت سرمازدگی و برخی خصوصیات کیفی نارنگی کینو در انبار سرد

سید محمد حسن مرتضوی؛ عبدالرضا دهقان؛ مجید راحمی؛ نوراله معلمی

دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 1-11

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11440

چکیده
  نارنگی از جمله میوه‌های حساس به دمای پایین می‌باشد و نگهداری طولانی‌مدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوست‌مردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی ...  بیشتر
تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بررسی اثر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای رقم سایر(استعمران)
تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بررسی اثر پتاسیم بر عملکرد و کیفیت خرمای رقم سایر(استعمران)

حجت دیالمی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 35-45

چکیده
  به منظور تعیین حد بحرانی پتاسیم در برگ نخل خرما و بهره گیری از آن در ارزیابی وضعیت تغذیه نخلستان،آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی شامل 4 سطح کود پتاسیمی(0، 250، 500 و 750 گرم پتاسیم از منبع سولفات ...  بیشتر
اثر اسید 5- آمینولوولونیک بر تغییرات شاخص‌های تحمل به تنش کمبود آب و فعالیت آنزیم کاتالاز در گیاهچه‌های فلفل شیرین (Capsicum annuum L.cv. Red Bell Pepper)
اثر اسید 5- آمینولوولونیک بر تغییرات شاخص‌های تحمل به تنش کمبود آب و فعالیت آنزیم کاتالاز در گیاهچه‌های فلفل شیرین (Capsicum annuum L.cv. Red Bell Pepper)

زهرا خزائی؛ محمد سیاری؛ مهدی صیدی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 79-92

چکیده
  به منظور مطالعه اثر اسید 5- آمینولوولونیک بر برخی پاسخ­های فیزیولوژیکی فلفل شیرین تحت تنش خشکی آزمایشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با تیمارهای تنش خشکی و اسید 5-آمینولوولونیک ...  بیشتر
بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره برگ پوسیده گردو بر برخی از صفات فیزیولوژیک یولاف وحشی (Avena fatua L.)
بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره برگ پوسیده گردو بر برخی از صفات فیزیولوژیک یولاف وحشی (Avena fatua L.)

الهام قجاوند؛ عبدالرزاق دانش شهرکی؛ علی تدین

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 13-21

چکیده
  به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی برگ گردو در کنترل علف­هرز یولاف وحشی، آزمایشی به ‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهر‌کرد اجرا شد. تیمارها شامل ...  بیشتر
تأثیر سه گونه قارچ میکوریزا (Glomus SPP.) بر شاخص‌های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور
تأثیر سه گونه قارچ میکوریزا (Glomus SPP.) بر شاخص‌های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور

سمانه حبیبی؛ موسی مسکرباشی؛ معصومه فرزانه

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 37-52

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر قارچ‌های میکوریزا آربوسکولار بر شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه گندم، رقم چمران، تحت تنش شوری آزمایشی گلدانی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت یک بار خرد شده‌ی فاکتوریل ...  بیشتر
بررسی مراحل فنولوژی و برخی از شاخص‌های رشد در ارقام سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.)
بررسی مراحل فنولوژی و برخی از شاخص‌های رشد در ارقام سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.)

عبدالستار دارابی؛ سید عبداله افتخاری

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 53-67

چکیده
  به منظور بررسی مراحل فنولوژی، برخی از شاخص­های رشد و خصوصیات کمی و کیفی ارقام ساوالان، سانته و کوزیما آزمایشی به مدت یک سال (90-1389) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در ایستگاه تحقیقات ...  بیشتر
تأثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات‌های محلول دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.)
تأثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات‌های محلول دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.)

آزاده علیزاده؛ مجید نبی پور؛ افراسیاب راهنما

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 69-82

چکیده
  انتقال مجدد مواد پروده به دانه­ها، یکی از شاخص­های فیزیولوژیکی مهم در تشکیل عملکرد دانۀ غلات است. به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف پتاسیم (200، 300 و 400 میلی­گرم پتاسیم در کیلوگرم خاک) بر انتقال مجدد ...  بیشتر
اثر نوع محیط کشت و نوع سیتوکینین برمراحل اولیه ریز ازدیادی گردو
اثر نوع محیط کشت و نوع سیتوکینین برمراحل اولیه ریز ازدیادی گردو

شادی محمدی نژاد؛ منصور غلامی؛ محمود اثنی عشری

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 83-92

چکیده
  در این پژوهش اثر دو نوع محیط کشت DKW (Driverand Kuniyuki Walnut Medium) و WPM(Woody Plant Medium) و سه غلظت صفر، 5/0 و 1 میکرو مولار از هورمون بنزیل آدنین(BA) بر میزان استقرار ریز نمونه­های قلمه تک­گره از گردوی ژنوتیپ منتخب 305 بصورت ...  بیشتر
اثر اسید جیبرلیک و بنزیل‌آدنین بر صفات کمی و کیفی خرمای رقم استعمران در اهواز
اثر اسید جیبرلیک و بنزیل‌آدنین بر صفات کمی و کیفی خرمای رقم استعمران در اهواز

منصور جلالی؛ نوراله معلمی؛ سید محمدحسن مرتضوی؛ عزیز تراهی

دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 105-114

چکیده
  به‌منظور مطالعه اثر تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی بر صفات کمی و کیفی خرمای رقم استعمران (سایر)، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گردید. عوامل آزمایشی ...  بیشتر