جسیم طه؛ جعفر حاجی لو
چکیده
چکیدههدف از این پژوهش ارزیابی تأثیر تیمار قبل از برداشت اسپرمیدین در مراحل مختلف رسیدگی میوه زردآلوی رقم شاهرودی با توجه به زمان های برداشت بود. میوههای زردآلو با سه تیمار اسپرمیدین (صفر، 2 و 3 میلیمولار) ...
بیشتر
چکیدههدف از این پژوهش ارزیابی تأثیر تیمار قبل از برداشت اسپرمیدین در مراحل مختلف رسیدگی میوه زردآلوی رقم شاهرودی با توجه به زمان های برداشت بود. میوههای زردآلو با سه تیمار اسپرمیدین (صفر، 2 و 3 میلیمولار) در سه زمان برداشت در مزرعه تحقیقیات خلعت پوشان وابسته به دانشگاه تبریز(سیزدهم، شانزدهم و نوزدهم تیرماه 1396) در چهار تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی تیمار شدند. صفات کیفی اندازهگیریشده شامل مواد جامد محلول کل (TSS)اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، ویتامین ث، سفتی بافت میوه، pH عصاره میوه، فنل، فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل بودند. نتایج نشان داد صفات مورد مطالعه در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی داری با شاهد نشان دادند و در زمانهای مختلف برداشت تغییر کردند. تیمار سه میلیمولار اسپرمیدین بهترین نتیجه را در میان تیمارها به خود اختصاص داد و باعث شد صفات کیفی اندازه گیریشده بهبود یابند. تیمار سه میلیمولار اسپرمیدین در طول هر سه مرحله بیشترین تأثیر را روی ظرفیت آنتیاکسیدانی کل (01/3 درصد)، ویتامین ث (3/29 درصد) و سفتی بافت (3/27 درصد) میوه داشت. میان تیمار دو و سه میلیمولار اسپرمیدین در صفاتی مانند TSS و TA اختلاف معنیداری مشاهده نشد اما نسبت به شاهد اختلاف معنیداری داشتند. در میان برداشتها، برداشت دوم (برداشت تجاری) از نظر حفظ کیفیت میوهها بهترین برداشت بود و باعث شد که صفات ارزیابیشده در تعادل باشند.