محمد داداش زاده؛ الناز فرج زاده معماری تبریزی
چکیده
چکیدهاین مطالعه با هدف بررسی تأثیر کاربرد کودهای زیستی و محلولپاشی اسیدهای آمینه بر رشد، عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در گیاه سیبزمینی انجام شد. آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ...
بیشتر
چکیدهاین مطالعه با هدف بررسی تأثیر کاربرد کودهای زیستی و محلولپاشی اسیدهای آمینه بر رشد، عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی در گیاه سیبزمینی انجام شد. آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار ودر سال 1397 انجام شد. تیمارها شامل محلولپاشی اسیدهای آمینه (عدم کاربرد، محلولپاشی با غلظت 5/2 و 75/3 گرم در لیتر آب) و باکتریهای محرک رشد (عدم کاربرد، کاربرد سودوموناس، ازتوباکتر و آزوسپریلیوم) بود. بر اساس نتایج بهدستآمده، درصد پروتئین غده تنها تحت تأثیر محلولپاشی اسیدهای آمینه با غلظت 75/3 گرم در لیتر آب افزایش یافت. تعداد غده در بوته، قطر غده، متوسط وزن غده، عملکرد غده و درصد نیتروژن غده سیبزمینی تحت تأثیر محلولپاشی اسیدهای آمینه با غلظت 5/2 و 75/3 گرم در لیتر آب افزایش معنیداری داشت. عملکرد غده در واکنش به محلولپاشی اسیدهای آمینه با غلظت 75/3 گرم در لیتر آب حدود 6/44 درصد افزایش یافت. در این مطالعه، کاربرد ازتوباکتر و کاربرد آزوسپریلیوم نیز اثر افزایشی معنیداری بر صفاتی نظیر تعداد غده در بوته، عملکرد غده و درصد پروتئین غده داشت. عملکرد غده تحت تأثیر کاربرد ازتوباکتر و آزوسپریلیوم بهترتیب بهمیزان 7/35 و 7/41 درصد افزایش یافت. نتایج نشان داد کاربرد ازتوباکتر، آزوسپیریلیوم و محلولپاشی با غلظت 75/3 گرم در لیتر آب میتواند نقش مؤثری در بهبود عملکرد سیبزمینی داشته باشد.