فرح حسینی؛ محمد اسماعیل امیری؛ فرهنگ رضوی
چکیده
چکیدهبه منظور بررسی تأثیر لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم بر خواص آنتیاکسیدانی و بعضی صفات کیفی میوه توتفرنگی رقم آروماس، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار، ...
بیشتر
چکیدهبه منظور بررسی تأثیر لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم بر خواص آنتیاکسیدانی و بعضی صفات کیفی میوه توتفرنگی رقم آروماس، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار، بر روی بوتههای دو ساله، در سال زراعی 1395 در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی شهرستان مریوان، اجرا شد. تیمارهای مورد استفاده شامل شاهد (آب مقطر)، سوربات پتاسیم با غلظتهای (5/0 و 1 درصد)، لاکتات کلسیم با غلظتهای (5/0 و 1 درصد) و اثر ترکیبی آنها به صورت محلولپاشی در سه مرحله، مرحله اول سه هفته قبل از برداشت تجاری، مرحله دوم دو هفته قبل از برداشت، مرحله سوم یک هفته قبل از برداشت اعمال گردید. نتایج حاصله حاکی از آن است که کاربرد ترکیبی لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم (غلظتهای 5/0 درصد)، میزان آنتوسیانین کل میوه را بهطور معنیدار (در سطح احتمال آمارییک درصد) افزایش داده، که این امر جذابیت رنگ و بازارپسندی میوه را نسبت به شاهد بیشتر نمود، به طبع آن خاصیت آنتیاکسیدانی نیز افزایش یافت. از طرف دیگر اثر این تیمار (ترکیب لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم 5/0 درصد) باعث افزایش معنیداری (در سطح یک درصد) محتوای فلاونوئید کل، کل مواد جامد محلول و شاخص طعم و تیمار ترکیبی (یک در یک درصد) لاکتات کلسیم و سوربات پتاسیم باعث افزایش معنیدار فنل کل (72/95 میلیگرم بر صد گرم وزن تر)، اسید کل و سفتی بافت میوه نسبت به تیمارهای دیگر شد (05/0£p ). بنابراین استفاده از این دو ماده در سه مرحله و بهصورت ترکیبی جهت بهبود خواص کیفی و آنتیاکسیدانی میوه توتفرنگی قابل توصیه میباشد.