حمید حسن پور؛ علی بیستی؛ سهیلا نوجوان
چکیده
به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوههای گیلاس رقم «تک دانه مشهد» تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 20 میلیمولار) روی میوه اعمال و میوهها در دو زمان، 15 و 30 روز ...
بیشتر
به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوههای گیلاس رقم «تک دانه مشهد» تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 20 میلیمولار) روی میوه اعمال و میوهها در دو زمان، 15 و 30 روز بعد از انبارداری نمونهبرداری و پارامترهای موردنظر اندازهگیری شدند. این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. صفات مختلفی از قبیل اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مقدار مواد جامد محلول (TSS)، pH، ظرفیت آنتیاکسیدان کل، مقدار فنل کل، فلاوونوئید کل، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گایاکول پراکسیداز مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با محلولپاشی گابا مقدار اسیدهای قابل تیتراسیون حفظ شد. تیمار گابا منجر به افزایش فعالیت آنتیاکسیدان کل، فنل کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گایاکول پراکسیداز در میوههای تیمارشده نسبت به میوههای شاهد بعد از 30 روز انبارداری شد. در حالیکه مقدارpH در میوههای تیمارشده نسبت به میوههای تیمارنشده در طول انبارداری کاهش یافت. بنابراین غلظتهای مختلف تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید با توجه به تأثیر بر صفات مطلوب برای افزایش کیفیت پس از برداشت میوه گیلاس رقم «تک دانه مشهد» پیشنهاد میگردد.