تأثیر بیوچار و هیدروژل بر خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مریم‌گلی (Salvia officinalis L.) تحت تنش خشکی
تأثیر بیوچار و هیدروژل بر خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مریم‌گلی (Salvia officinalis L.) تحت تنش خشکی

شایسته غیاث؛ مصطفی شیرمردی؛ حیدر مفتاحی زاده؛ مریم دهستانی اردکانی

دوره 45، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 67-80

https://doi.org/10.22055/ppd.2021.36030.1962

چکیده
  خشکی و پائین بودن کربن آلی خاک دو مسئله مهم برای کشاورزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک است. استفاده از بیوچار و هیدروژل می‌تواند اثرات مخرب خشکی برگیاه را کاهش دهد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بیوچارو هیدروژل ...  بیشتر
تأثیر دو گونه قارچ مایکوریزا بر خصوصیات بیوشیمیایی و زیست‌توده خشک اندام هوایی گشنیز (Coriandrum sativum L.) تحت تنش کادمیوم
تأثیر دو گونه قارچ مایکوریزا بر خصوصیات بیوشیمیایی و زیست‌توده خشک اندام هوایی گشنیز (Coriandrum sativum L.) تحت تنش کادمیوم

فریبا محمدی فرد؛ محمد مقدم

دوره 45، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 81-94

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.30809.1817

چکیده
  فلزات سنگین باعث کاهش رشد گیاهان می‌شوند و بر پتانسیل عملکردی آن‌ها تأثیر می‌گذارند. کادمیوم (Cd) یکی از فلزات سنگین است که باعث ایجاد تنش در گیاهان می‌شود. قارچ‌های مایکوریزا می‌توانند گیاهان را در ...  بیشتر
تاثیر کاربرد آزومیت بر کاهش خسارت ناشی از تنش شوری در گیاه جعفری مکزیکی (Tagetes minuta L.)
تاثیر کاربرد آزومیت بر کاهش خسارت ناشی از تنش شوری در گیاه جعفری مکزیکی (Tagetes minuta L.)

فرحناز عزیزی؛ محمد مقدم؛ سارا فرسرایی؛ دین محمد مشفق

دوره 44، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 247-258

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.29933.1778

چکیده
  به‏منظور مطالعه اثر مقادیر مختلف خاک معدنی آزومیت بر کاهش خسارات ناشی از تنش شوری در گیاه دارویی جعفری مکزیکی (Tagets minuta L.)، آزمایشی به‏صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در گلخانه تحقیقاتی ...  بیشتر
Effect of Iron-Amino Acid Chelates on Antioxidant Capacity and Nutritional Value of Soybean
Effect of Iron-Amino Acid Chelates on Antioxidant Capacity and Nutritional Value of Soybean

Mahboobeh Jalali

دوره 43، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 477-486

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.30728.1810

چکیده
  ABSTRACTIntroduction:Supplying a sufficient amount of available iron (Fe) for plant growth in hydroponic nutrient solutions is a great challenge. There are various Fe fertilizers to eliminate iron deficiency in crops. The chelators commonly used to supply Fe in nutrient solutions have several disadvantages and may negatively affect plant growth. The objective ...  بیشتر
Bioactivity of Methanolic Leaves and Stem Extracts of Adiantum capillus-veneris L. From Southeast of Marivan
Bioactivity of Methanolic Leaves and Stem Extracts of Adiantum capillus-veneris L. From Southeast of Marivan

Morteza Yazdani؛ Fereshteh Jookar Kashi

دوره 43، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 487-496

https://doi.org/10.22055/ppd.2020.29309.1757

چکیده
  ABSTRACTIntroduction:Adiantum capillus-veneris Linn is a medicinal plant belonging to Polypodiales order. Pare-siavashan is the name of Adiantum capillus-veneris Linn in pharmaceutical textbooks of Iranian Traditional Medicine. A. capillus-veneris L. as a medicinal plant was utilized to treat various infectious diseases. In this study, the extract of A. capillus-veneris ...  بیشتر
بررسی اثر غلظت‌های متفاوت سدیم نیتروپروساید در تخفیف صدمات اکسایشی ناشی از تنش آبی حاصل از پلی‌اتیلن‌گلایکول در گیاه دارویی پونه‌سا بی‌کرک در شرایط درون شیشه‌ای
بررسی اثر غلظت‌های متفاوت سدیم نیتروپروساید در تخفیف صدمات اکسایشی ناشی از تنش آبی حاصل از پلی‌اتیلن‌گلایکول در گیاه دارویی پونه‌سا بی‌کرک در شرایط درون شیشه‌ای

رسول نریمانی؛ محمد مقدم؛ دانیال شکوهی

دوره 40، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 77-88

https://doi.org/10.22055/ppd.2017.19097.1375

چکیده
  امروزه کاربرد سدیم نیتروپروساید به‌عنوان آنتی‌اکسیدان و تنظیم‌کننده رشد گیاهی به‌منظور کاهش اثرات منفی ناشی از تنش‌های مختلف مطرح می‌باشد. جهت بررسی این موضوع آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب ...  بیشتر
اثر دمای انبار و نوع بسته بندی بر ماندگاری میوه تمشک سیاه وحشی تابستانه
اثر دمای انبار و نوع بسته بندی بر ماندگاری میوه تمشک سیاه وحشی تابستانه

مهدی حدادی نژاد؛ کامران قاسمی؛ امیرعلی محمدی

دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 99-112

https://doi.org/10.22055/ppd.2017.19095.1376

چکیده
  تمشک سیاه به علت فسادپذیری سریع و عمر کوتاه پس از برداشت، امکان نگهداری به مدت طولانی را ندارد. جهت ارزیابی شرایط بهینه نگهداری تمشک، سه سطح دمای نگهداری (صفر، 4 و 25 درجه سلسیوس) و دو نوع بسته‌بندی (ظروف ...  بیشتر