حسیبن خسروابادی؛ فریال وارسته؛ اسماعیل سیفی
چکیده
آلو بهعنوان یک میوه فرازگرا، تولید اتیلن و سرعت تنفس بالایی در مرحله رسیدن دارد که دلیل عمر پس از برداشت کوتاه این میوه میباشد. بهمنظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک بر عمر انباری و خصوصیات ...
بیشتر
آلو بهعنوان یک میوه فرازگرا، تولید اتیلن و سرعت تنفس بالایی در مرحله رسیدن دارد که دلیل عمر پس از برداشت کوتاه این میوه میباشد. بهمنظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک بر عمر انباری و خصوصیات کیفی میوه آلوی رقم شابلون در استان گلستان، پژوهشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو عامل غلظت اسید اگزالیک (صفر، 2، 4 و 6 میلیمولار) و دوره انبارمانی (صفر، دو، چهار و شش هفته) و در سه تکرار در سال 1393 اجرا گردید. میوهها به مدت 3 دقیقه در محلول اسید اگزالیک غوطهور و پس از حذف رطوبت سطحی در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 درصد انبار شدند. نتایج نشان داد افزایش غلظت اسید اگزالیک باعث افزایش مواد جامد محلول تا اواخر هفته چهارم انبارمانی گردید. بیشترین (۲۱/۱ درصد) و کمترین (۳۸/0 درصد) اسیدیته قابل تیتر بهترتیب در هفته دوم در تیمار 6 میلیمولار و هفته ششم در تیمار 2 میلیمولار ثبت شد. در پایان انبارمانی غلظت 6 میلیمولار سبب حفظ بیشترین ویتامین ث (۶۳/۱۱ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) شد. اثر متقابل اسید اگزالیک و زمان انبارمانی بر میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب در سطح یک و پنج درصد معنیدار بود. درصد کاهش وزندر پایان هفته ششم به میزان ۹۶/۹ درصد رسید. کمترین میزان شاخص قهوهای شدن بدون تفاوت معنیدار، در تیمارهای 2 (۱۱/۴۱ درصد) و ۴ (۸۹/۴۳ درصد) میلیمولار مشاهده شد. در کل تیمار پس از برداشت اسید اگزالیک با غلظت ۴ میلیمولار میتواند بهعنوان ترکیبی طبیعی و ایمن برای حفظ کیفیت و افزایش انبارمانی آلو استفاده شود.