زهره صداقتکیش؛ نوراله معلمی؛ مجید راحمی؛ اسماعیل خالقی؛ سید محمد حسن مرتضوی
دوره 34، شماره 2 ، بهمن 1390، ، صفحه 67-80
چکیده
هدف از این پژوهش مطالعهی اثرات اوره و سولفاتروی بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه ی انار رباب نیریز بود که در قالب دو آزمایش جداگانه و در طی دو سال 1387 و 1388 اجرا گشت.در آزمایش اول، سولفاتروی (غلظتهای ...
بیشتر
هدف از این پژوهش مطالعهی اثرات اوره و سولفاتروی بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه ی انار رباب نیریز بود که در قالب دو آزمایش جداگانه و در طی دو سال 1387 و 1388 اجرا گشت.در آزمایش اول، سولفاتروی (غلظتهای 0 ، 5/2% و 5%) در زمان کامل شدن سطح برگ های جوان و اوره (غلظتهای 0، 5/1% و 3%) یک ماه بعد از آن و قبل از گلدهی و در آزمایش دوم، سولفاتروی (غلظتهای 0، 3/0% و 6/0%) در زمانی که سطح برگ های جوان، کامل شدند (عمر کم تر از 20 روز) و اوره (غلظتهای 0، 5/1% و 3%) در دو هفته بعد از اوج گلدهی محلولپاشی شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد و مقایسه میانگینها با آزمون دانکن در سطح احتمال 1 و 5 درصد صورت گرفت. در آزمایش اول، اوره 5/1% به تنهایی موجب افزایش معنیدار اسیدیته قابل تیتر، سولفاتروی به تنهایی موجب افزایش معنیدار اسیدیته قابل تیتر و وزن کل میوهها و اثرات برهمکنش موجب افزایش وزن تر پوست، آریل و اسیدیته قابل تیتر و کاهش وزن کل میوهها گردیدند. در سال دوم پژوهش، نتایج نشان دادند هیچ کدام از غلظتهای اوره و سولفاتروی به تنهایی اثر معنیداری بر طول میوه، قند، عملکرد، وزن تر پوست نداشتند. هر دو غلظت اوره به تنهایی به طور معنیداری میزان اسیدیته قابل تیتر و ویتأمین ث را کاهشداد و موجب افزایش میانگین وزن میوه شد. هر دو غلظت سولفات روی به تنهایی به طور معنیداری قطر میوه، وزن تر آریل و وزن میوه را افزایش دادند.