اثر تلقیح قارچ Piriformospora indica بر فعالیت زیستی گیاه استویا تحت تیمار نانوذرات سلنیوم
اثر تلقیح قارچ Piriformospora indica بر فعالیت زیستی گیاه استویا تحت تیمار نانوذرات سلنیوم

معصومه احمدی خویی؛ رویا کرمیان

دوره 45، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 361-373

https://doi.org/10.22055/ppd.2022.38237.1990

چکیده
  استویا  (Stevia rebaudiana Bertoni)گیاهی متعلق به تیره مرکبان است و در صنایع غذایی بعنوان عامل شیرین‌کننده و در پزشکی و داروسازی به عنوان عامل ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان، تب­بر، ضد قارچ و ضد باکتری استفاده می‌شود. ...  بیشتر
ارزیابی عکس‌العمل بیوشیمایی گیاهچه‌های آفتابگردان به سطوح سلنیوم در شرایط شور
ارزیابی عکس‌العمل بیوشیمایی گیاهچه‌های آفتابگردان به سطوح سلنیوم در شرایط شور

معصومه عابدینی؛ قادر حبیبی؛ صمد آرزومند

دوره 43، شماره 3 ، آبان 1399، ، صفحه 443-454

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.28539.1722

چکیده
  چکیدهدر این پژوهش تأثیر سلنیوم (صفر، 5 و 10 میکرومولار) بر روی آفتابگردان در شرایط شور (50 و 100 میلی‌مولار) و در محیط هیدروپونیک به‌صورت فاکتوریل و در قالب یک طرح تصادفی در دانشگاه پیام نور مرکز تبریز در ...  بیشتر
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه برخی از ارقام تجاری هلو
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه برخی از ارقام تجاری هلو

میترا رحمتی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ عسگر غنی؛ شادی عطار؛ الهه میرابی؛ لیلا رازقی یدک

دوره 36، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 81-93

چکیده
  به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه برخی از ارقام تجاری هلو (Prunus persica (L.) Basch) آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل 6 رقم هلو ...  بیشتر