ابوالمحسن حاجی امیری؛ عیسی ارجی؛ مرزبان نجفی
دوره 36، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 55-67
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی سازگاری 12 رقم از ارقام تجارتی خارجی زیتون در قالب طرح بلوک کامل تصادفیبه مدت سه سال (88 -1386) در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو واقع در منطقه گرم وخشک سرپل ذهاب به اجرا درآمد. در این ...
بیشتر
این پژوهش به منظور بررسی سازگاری 12 رقم از ارقام تجارتی خارجی زیتون در قالب طرح بلوک کامل تصادفیبه مدت سه سال (88 -1386) در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو واقع در منطقه گرم وخشک سرپل ذهاب به اجرا درآمد. در این آزمایش صفات رویشی و زایشی میوه براساس دیسکریپتور ((I.O.O.Cاندازه گیری شدند.آغاز ظهور خوشه های گل در ارقام بسته به سال درارقام متفاوت بود.رقم موستوئیدس دارای میوه های ریز (2/1گرم) و با (8/12%) بیشترین درصد روغن در ماده تر را دارا بود. رقم جلت دارای بیشترین وزن میوه (4/5 گرم) و کمترین درصد روغن در ماده تر(9/4%) رادر بین ارقام دارا بود. رقم فرانگیونتوبیشترین عملکرد در هکتار (3660کیلوگرم) و رقم ماوی کم ترین عملکرد (873کیلوگرم) در هکتار رادارا بودند. رقم کنسروی زودرس جلت و رقم روغنی دیررس موستوئیدس نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه بهتر بودند. در این تحقیق مشخص گردید؛ دما نقش مهمی در به تاخیر انداختن وضعیت فنولوژیکی و تکامل جوانه ها در گلدهی دارد. عملکرد، اندازه میوه و درصد روغن در میوه ها ی زیتون به هر دو شرایط محیطی و ژنتیکی بستگی دارد.