رسول جلیلی مرندی؛ لطفعلی ناصری؛ رامین حاجی تقی لو؛ علی رضا خرسندی
دوره 35، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 53-63
چکیده
دو رقم سیب (گلدندلیشس و رد دلیشس) برای ارزیابی کیفیت میوه و عمر انباری، به مدت 0، 20، 40 و 60 دقیقه تحت معرض اشعه UV-C (254 نانومتر) قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی شامل سفتی، مواد جامد قابل حل، pH، اسیدهای قابل تیتراسیون، ...
بیشتر
دو رقم سیب (گلدندلیشس و رد دلیشس) برای ارزیابی کیفیت میوه و عمر انباری، به مدت 0، 20، 40 و 60 دقیقه تحت معرض اشعه UV-C (254 نانومتر) قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی شامل سفتی، مواد جامد قابل حل، pH، اسیدهای قابل تیتراسیون، اسید آسکوربیک، کاهش وزن، پوسیدگی و کیفیت ظاهری بود که در شروع، اواسط و انتهای انبارداری ثبت گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. نتایج تحقیقات نشان داد که تیمار UV-C بر روی صفات مورد ارزیابی در طی انبارداری و اتمام انبارداری معنیدار بود؛ اما پوسیدگی و کیفیت ظاهری بین ارقام مورد آزمایش معنیدار نبود. همچنین اثر متقابل رقم و تیمار UV-C در صفات اندازهگیری شده معنیدار نبود. براساس نتایج به دست آمده تیمار با پرتو UV-C به مدت 40 و 60 دقیقه در صفات مورد ارزیابی بیشترین اثر را داشت.