رسول جلیلیمرندی؛ زهرا شفائی عباس آباد
چکیده
جهت بررسی تاثیر تیمارهای اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به عنوان ترکیبات طبیعی بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود، تیمار اسید سیتریک در غلظتهای صفر، 25/0، 5/0و 1 میلی مول در لیترو تیمار اسید ...
بیشتر
جهت بررسی تاثیر تیمارهای اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به عنوان ترکیبات طبیعی بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه گلابی رقم سردرود، تیمار اسید سیتریک در غلظتهای صفر، 25/0، 5/0و 1 میلی مول در لیترو تیمار اسید سالیسیلیک در سه سطح صفر، 1 و 2 میلیمول در لیتر و همچنین ترکیبات مختلف این تیمارها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد. میوه ها پس از تیمار به مدت 90 روز در انبار سرد5/0±0 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. در همه تیمارها، میزان اسید آسکوربیک، اسیدهای آلی کل، محتوای فنل کل، محتوای آنتیاکسیدان کل و سفتی بافت میوه اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که میوههای تیمار شده با اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک به ترتیب در غلظتهای 1و 2 میلیمول در لیتر تاثیر معنیداری روی محتوای فنل کل، آنتیاکسیدان کل،اسیدهای آلی کل و اسید آسکوربیک داشتند. اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک از نرم شدن میوهها طی دوره نگهداری جلوگیری کردند. نتایج نشان داد که استفاده از اسید سیتریک و اسید سالیسیلیک میتواند راهبردی موثر درتکنولوژی پس از برداشت میوه گلابی رقم سردرود باشد.