الهام قجاوند؛ عبدالرزاق دانش شهرکی؛ علی تدین
دوره 37، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 13-21
چکیده
به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی برگ گردو در کنترل علفهرز یولاف وحشی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد اجرا شد. تیمارها شامل ...
بیشتر
به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی برگ گردو در کنترل علفهرز یولاف وحشی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد اجرا شد. تیمارها شامل غلظت عصاره (در پنج سطح شامل صفر، 5/12، 25، 50 و 100 درصد) و نحوه مصرف عصاره (به دو صورت خاککاربرد و محلولپاشی) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش به بررسی صفات سطح برگ، کلروفیل a و b، پایداری دمای گیاه و پروتئین برگ پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد غلظت 50 و 100 درصد عصاره برگ گردو منجر به کاهش سطح و کلروفیل برگ و پایداری دمای گیاه گردید، در حالیکه مقدار پروتئین برگ تیمارهای غلظت عصاره نسبت به شاهد افزایش یافت. مصرف عصاره به روش خاککاربرد به ویژه در زمان دو برگی نیز توانست کلروفیل و سطح برگ را به طور مؤثری کاهش دهد. با توجه به نتایج میتوان با استفاده از غلظتهای نه چندان بالای عصاره برگ گردو در کنترل این علف هرز، در راستای دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست بهره مند شد.