دوره 47 (1403)
دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
کلیدواژهها = اسانس
تعداد مقالات: 14
تأثیر سدیم نیتروپروساید و تریاکانتانول بر خصوصیات مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی بادرشبی(Dracocephalum moldavica) در مرحله گلدهی کامل
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 آبان 1403
چکیده
سدیم نیتروپروساید و تریاکانتانول بهعنوان تنظیم کننده رشد گیاهی، رشد و توسعه گیاه را بهبود بخشیده و تولید متابولیتهای ثانویه را تحت تأثیر قرار میدهند. همچنین تریاکانتانول بهعنوان یک محرک رشد گیاهی، ... بیشتراثرسطوح مختلف اسید هیومیک و محدودیت در آبیاری بر خصوصیات رشدی و عملکردی گیاه داروئی بالنگوی شهری (Lallemantia iberica L.)
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 آبان 1403
چکیده
بالنگو یکی از گیاهان مهم از خانواده نعناعیان است که اهمیت آن به خصوصیات دارویی و صنعتی آن بر میگردد. به همین منظور جهت بررسی تأثیر تنش خشکی بر خصوصیات جوانه زنی بذر بالنگوی شهری و همینطور تاثیر سطوح ... بیشترارزیابی تاثیر کود آلی در تراکمهای متفاوت کشت بر خصوصیات آگرومورفولوژیکی و عملکرد اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak) در شرایط دیم
دوره 47، شماره 3 ، آبان 1403، ، صفحه 323-336
چکیده
آویشن گیاهی با متابولیتهای با ارزش است که به دلیل خاصیت دارویی، از اهمیت بالایی در صنایع غذایی و دارویی برخوردار است. استفاده از کودهای شیمیایی مشکلات زیست محیطی زیادی را به همراه داشته است، بنابراین ... بیشترتأثیر گرد و غبار بر میزان کلروفیل برگ، هدایت روزنهای و درصد تشکیل میوه خرمای مضافتی
دوره 46، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 25-37
چکیده
در سالهای اخیر گرد و غبار اثر و پیامدهای زیانباری روی درختان خرما در مناطق مختلف داشته است. این پدیده روی کمیت و کیفیت محصول خرما اثرات منفی دارد. در این راستا، پژوهشی جهت بررسی تأثیر گرد و غبار بر کلروفیل ... بیشترارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از تودههای بومی گشنیز ایران (.Coriandrum sativum L) بر اساس صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی
دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1401، ، صفحه 449-461
چکیده
گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum L. گیاهی یکساله از خانواده چتریان میباشد. قسمتهای مورد استفادهی این گیاه، بذر و برگ آن میباشد. گشنیز علاوه بر مصرف خوراکی، کاهنده قند خـون، کاهنده چربی خـون، پـایین ... بیشترمطالعهی روابط بین صفات ریختشناسی و فیتوشیمیایی تودههای مرزه (Satureja hortensis L.)
دوره 44، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 305-319
چکیده
چکیدهتنوع ژنتیکی نیاز بنیادی برنامههای بهنژادی گیاهان میباشد و امکان تولید و پرورش گیاهانی با شرایط مطلوب را فراهم میسازد. مرزه با نام علمی .Satureja hortensis L از مهمترین گیاهان دارویی متعلق به خانوادهی ... بیشتراثر سیستمهای مختلف تغذیهای با کودهای نیتروژنه و فسفره بر برخی صفات کمی و کیفی ریحان
دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1-14
چکیده
کاربرد تلفیقی کودهای شیمیایی و زیستی میتواند عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی را ارتقاء بخشد. به همین منظور آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1393 انجام شد. فاکتورهای ... بیشترتأثیر کاربرد برخی کودهای آلی و شیمیایی بر صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum- graecum L.)
دوره 40، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 27-40
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر کاربرد کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی شنبلیله، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار؛ کاربرد عصاره جلبک دریایی (محلولپاشی با غلظت ... بیشترتأثیر اسانسهای رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار
دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 53-62
چکیده
بیماریهای پس از برداشت یکی از دلایل مهم ضایعات انباری میوه انبه میباشد. شیوع بیماریها میتواند کیفیت میوه را تحت تأثیر قرار دهد و عمر ماندگاری محصولات باغبانی را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی ... بیشتربررسی ترکیبات اسانس پونه (.Mentha longifolia L) منبع غنی از پولگون در پنج رویشگاه استان فارس
دوره 39، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 87-100
چکیده
پونه (Mentha longifolia syn. Mentha sylvestris)گیاه دارویی و معطر ارزشمند متعلق به خانواده نعناعیان میباشد. اینگیاهبهصورت سنتیبهعنوان محرک، مقوی، ضداسپاسم، ضدنفخ، منقبضکننده کیسه صفرا، آرامبخش و مطبوع درایرانمصرف ... بیشتربررسی تاثیر گونههای مختلف مایکوریزا بر ویژگیهای رشدی و میزان اسانس گیاه دارویی ریحانL. Ocimum basilicum
دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 47-56
چکیده
به منظور بررسی تاثیر قارچهای آربسکولار مایکوریزا به عنوان کود بیولوژیک بر ویژگیهای رشدی و میزان اسانس تولیدی گیاه دارویی ریحان، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار ... بیشترتاثیر کودهای شیمیایی و زیستی بر اجزای عملکرد و ترکیبات ثانویه بابونه (Matricaria chamomilla L.)
دوره 37، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 99-112
چکیده
به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی بر اجزای عملکرد، محتوای اسانس و دو ترکیب ثانویه موجود در گیاه دارویی بابونه (Matricaria chamomilla L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی دو سال زراعی ... بیشترمقایسه عملکرد پیکر رویشی، میزان و ترکیبات اسانس گل مکزیکی (Agastache foeniculum Kuntze) در شرایط مزرعه و گلخانه تحت تیمار تنش خشکی
دوره 36، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 43-53
چکیده
به منظور بررسی اثر تیمارهای تنش خشکی بر درصد و ترکیبات اسانس گل مکزیکی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار در شرایط مزرعه و گلخانه انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (100% ... بیشتربررسی اثر روش های مختلف خشک کردن برخصوصیات ظاهری و میزان اسانس پنج گونه بومادران (Achillea)
دوره 32، شماره 1 ، شهریور 1388، ، صفحه 1-11