تأثیر واکس کارنوبا بر کیفیت حسی و تغذیه‌ای میوه انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد
تأثیر واکس کارنوبا بر کیفیت حسی و تغذیه‌ای میوه انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد

فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ آرزو رفیعی

دوره 44، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 51-64

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.27028.1647

چکیده
  چکیدهازدلایلمحدودیتانبارداریمیوۀانارکاهش وزن و صدمه سرمازدگیاست. در سال 1395 به منظور بررسی اثر واکس کارنوبا بر انبارمانی میوه انار آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار ...  بیشتر
بهبود ویژگی‌های کیفی و آنتی‌اکسیدانی گوشت و پوست میوه مرکبات در مدت انبارداری با محلول‌پاشی قبل از برداشت میوه‌ها با کلراید کلسیم
بهبود ویژگی‌های کیفی و آنتی‌اکسیدانی گوشت و پوست میوه مرکبات در مدت انبارداری با محلول‌پاشی قبل از برداشت میوه‌ها با کلراید کلسیم

جواد فتاحی‌مقدم؛ ابوذر هاشم پور؛ رضا فیفایی

دوره 42، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.22511.1484

چکیده
  محلول‌پاشی قبل از برداشت درختان با کلراید کلسیم یکی از شیوه‌های کارا و بی‌خطر برای حفظ و بهبود کیفیت میوه‌ها در مدت انبارداری است. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی تأثیر محلول‌پاشی میوه‌های مرکبات ...  بیشتر
تأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی گیلاس رقم تک دانه مشهد
تأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی گیلاس رقم تک دانه مشهد

حمید حسن پور؛ علی بیستی؛ سهیلا نوجوان

دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 67-78

https://doi.org/10.22055/ppd.2018.20300.1422

چکیده
  به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوه‌های گیلاس رقم «تک دانه مشهد» تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) در چهار غلظت (صفر، 5، 10 و 20 میلی‌مولار) روی میوه اعمال و میوه‌ها در دو زمان، 15 و 30 روز ...  بیشتر
تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه‌فرنگی در سیستم آبکشت
تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه‌فرنگی در سیستم آبکشت

رسول آذرمی؛ نادر چاپارزاده

دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22055/ppd.2018.20715.1432

چکیده
  کیفیت آب و مرحله بلوغ میوه تأثیر زیادی بر کیفیت میوه گوجه‌فرنگی دارد. بدین منظور برای بررسی تأثیر شوری و مرحله رسیدگی میوه بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و عمر ماندگاری میوه گوجه‌فرنگی در سیستم آبکشت، آزمایشی ...  بیشتر
بررسی اثرات محلول‌پاشی کلریدکلسیم روی برگ و میوه بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی میوه خربزه درختی (Carica papaya L. cv. Eksotika II) در مرحله پس از برداشت
بررسی اثرات محلول‌پاشی کلریدکلسیم روی برگ و میوه بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی میوه خربزه درختی (Carica papaya L. cv. Eksotika II) در مرحله پس از برداشت

امین میرشکاری؛ بابک مدنی

دوره 40، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 89-100

https://doi.org/10.22055/ppd.2017.17673.1335

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تأثیر روش محلول‌پاشی کلریدکلسیم بر کیفیت میوه خربزه درختی (Carica papaya L. cv. Eksotika II) آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو عامل کلرید کلسیم با غلظت‌های (صفر، 5/0، ...  بیشتر
تأثیر اسانس‌های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار
تأثیر اسانس‌های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار

عاطفه گلستانی؛ سمیه رستگار

دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 53-62

https://doi.org/10.22055/ppd.2017.13118

چکیده
  بیماری‌های پس از برداشت یکی از دلایل مهم ضایعات انباری میوه انبه می‌‌باشد. شیوع بیماری‌ها می‌‌تواند کیفیت میوه را تحت تأثیر قرار دهد و عمر ماندگاری محصولات باغبانی را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی ...  بیشتر
بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز
بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز

شهره زیودار؛ کاظم ارزانی؛ محمد کاظم سوری؛ نوراله معلمی؛ سید منصور سید نژاد

دوره 38، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 13-26

https://doi.org/10.22055/ppd.2015.11442

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی صفات کمی و کیفی سه رقم زیتون، آزمایشی طی سال های 1391 و 1392 در باغ زیتون گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت کرت­های خرد شده با طرح پایه ...  بیشتر
تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و پرتوتابی فرابنفش بر کیفیت میوه توت‌فرنگی رقم
تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و پرتوتابی فرابنفش بر کیفیت میوه توت‌فرنگی رقم "سلوا" (Fragaria × ananasa cv. Selva)

بهناز سیرویی‌نژاد؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ نوراله معلمی؛ سعید عشقی

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 117-127

چکیده
  میوه توت‌فرنگی به دلیل برخورداری از بافت نرم و متابولیسم بالا، از عمر پس از برداشت کوتاهی برخوردار است. این تحقیق در سال 1389 در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت و طی آن تأثیر کاربرد پلی‌آمین پوترسین ...  بیشتر