رمضانعلی حسینیان رستمی؛ حسین صادقی؛ کامران قاسمی
چکیده
چکیدهترکیدگی میوهی انار و بیماریهای قارچی مرتبط با آن میوه، از مسائل مهم کشت و پرورش این محصول بهویژه در مناطق مرطوب است. این تحقیق به منظور بررسی اثر نانوکلات مس و سیلیسیم به همراه دو قارچکش ...
بیشتر
چکیدهترکیدگی میوهی انار و بیماریهای قارچی مرتبط با آن میوه، از مسائل مهم کشت و پرورش این محصول بهویژه در مناطق مرطوب است. این تحقیق به منظور بررسی اثر نانوکلات مس و سیلیسیم به همراه دو قارچکش ورمیواش و رورال تیاس بر کاهش ترکیدگی و کیفیت میوه انار رقم شهوار در یک باغ تجاری در شهر سورک، استان مازندران، در بهار و تابستان 1396 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل 1- تغذیه معدنی (در چهار سطح شاهد، نانوکلات مس، سیلیسیم و مس + سیلیسیم) و 2- قارچکش (در دو سطح روروال تیاس و ورمیواش) بودند. محلولپاشی تیمارهای تغذیهای در چهار نوبت به فاصله 15 روز و تیمارهای قارچکش در سه نوبت به فاصله 20 روز انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین میزان تبدیل گل به میوه (73/6 درصد) و وزن خشک میوه (78/49 گرم) در تیمار ورمیواش+سیلیسیم حاصل شد. کمترین میزان آلودگی بصری میوه هم در تیمار مس + سیلیسیم مشاهده شد. تیمار سیلیسیم + مس و سیلیسیم به تنهایی باعث گردید تعداد میوههای ترکخورده نسبت به شاهد کاهش معنیداری یابد. بیشترین میزان رنگیزه آنتوسیانین نیز در تیمار ورمیواش + سیلیسیم + مس مشاهده شد. درصد مهار رادیکالهای آزاد در تمامی تیمارهای انجامشده نسبت به شاهد بیشتر بود. جمعبندی نهایی نشان داد ورمیواش + مس + سیلیسیم موجب افزایش تعداد و کیفیت میوه انار شد.