فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ آرزو رفیعی
چکیده
چکیدهازدلایلمحدودیتانبارداریمیوۀانارکاهش وزن و صدمه سرمازدگیاست. در سال 1395 به منظور بررسی اثر واکس کارنوبا بر انبارمانی میوه انار آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار ...
بیشتر
چکیدهازدلایلمحدودیتانبارداریمیوۀانارکاهش وزن و صدمه سرمازدگیاست. در سال 1395 به منظور بررسی اثر واکس کارنوبا بر انبارمانی میوه انار آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان انجام شد. تیمارها شامل واکس کارنوبا در سه غلظت صفر، 5/0 و 1 درصد و دوره انبارمانی در دو سطح (45 و 90 روز) در سردخانه با دمای 1±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که واکس کارنوبا قادر به جلوگیری از سرمازدگی، کاهش وزن و حفظ اسید کل، پهاش و آنتوسیانین تا پایان دوره انبارمانی شد ولی نشت یونی را فقط تا روز 45 انبارمانی کنترل کرد. سفتی پوست میوه و آریلها در تیمار کارنوبا بیشتر از نمونه شاهد بود. بیشترین میزان سفتی پوست میوه مربوط به هر دو تیمار کارنوبا در روز 45 انبارمانی (8 درصد بیشتر نسبت به نمونه شاهد) بود. افزایش غظت واکس کارنوبا منجر به کاهش میزان ویتامین ث شد ولی تأثیری بر خاصیت آنتیاکسیدانی نداشت. بر اساس نظر پانلیستها عطر و طعم، تازگی پوست و پذیرش کلی میوههای انار در هر دو تیمار کارنوبا بهتر از نمونه شاهد بود.