رضا مرادی؛ سید عطاء اله سیادت؛ عبدالرضا سیاهپوش؛ عبدالمهدی بخشنده؛ محمد رضا مرادی تلاوت
چکیده
چکیدهتعهدات بینالمللی و فشار افکار عمومی برای جلوگیری از آلودگی محیطزیست موجبگذار از برداشت سوخته نیشکر به برداشت سبز در مناطق نیشکر کاری دنیا شده است. به منظور مقایسه شاخصهای کیفی شربت نیشکر ...
بیشتر
چکیدهتعهدات بینالمللی و فشار افکار عمومی برای جلوگیری از آلودگی محیطزیست موجبگذار از برداشت سوخته نیشکر به برداشت سبز در مناطق نیشکر کاری دنیا شده است. به منظور مقایسه شاخصهای کیفی شربت نیشکر در دو روش برداشت سبز و سوخته تحقیقی در سال زراعی 95-1394 در کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) واقع در شمال خوزستان بهصورت آزمایش کرتهای یکبار خردشده بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجراء شد. عامل اصلی سه واریته نیشکر با دوره رسیدگی متفاوت و عامل فرعی پنج روش برداشت و راتونینگ بودند. شاخصهای کیفی مورد ارزیابی شامل درصد خاشاک ساقه، درصد وزنی شربت قابل استخراج، کل مواد جامد حلشده در شربت، میزان ساکارز در شربت، درجه خلوص شربت، قند قابل استحصال درکارخانه (R.S) و عملکرد ساقه بودند. نتایج نشان داد واریته نیشکر در خصوص همه صفات مورد ارزیابی به جز درصد وزنی شربت قابل استخراج اختلاف معنیدار داشتند. روشهای برداشت و راتونینگ در مورد درصد خاشاک همراه نی، قند قابل استحصال در کارخانه، عملکرد نی و کل مواد جامد حلشده در شربت اختلاف معنیدار داشتند. خاشاک همراهنی در مجموع روشهای برداشت سبز حدود 7 درصد و در برداشت سوخته 4 درصد بود. میانگین عملکرد برداشت سوخته 83 تن در هکتار و برداشت سبز 74 تن در هکتار بود. بهطورکلی برداشت سبز نیشکر موجب افزایش درجه خلوص شربت نسبت به برداشت سوخته شد.