مدینه طاهری؛ مختار حیدری؛ مهدی زارعی
چکیده
چکیدهاثر روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی بر کیفیت پس از برداشت میوه انار بررسی شده است ولی اطلاعات محدودی در مورد کیفیت پس از برداشت آریلهای تازه انار بهعنوان یک محصول آماده مصرف وجود دارد. در آزمایش ...
بیشتر
چکیدهاثر روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی بر کیفیت پس از برداشت میوه انار بررسی شده است ولی اطلاعات محدودی در مورد کیفیت پس از برداشت آریلهای تازه انار بهعنوان یک محصول آماده مصرف وجود دارد. در آزمایش حاضر میوههای انار رقم ملس پوست زرد در پاییز 1393 از یک باغ تجاری در منطقه باغملک (استان خوزستان) برداشت شد و آریلهای تازه پس از جداسازی با دست با غلظتهای صفر، 5/2، 5 و 10 درصد ژل آلوئهورا تیمارشده و بهمدت 4، 8 و 12 روز در دمای 7 درجه سلیسیوس و رطوبت نسبی 90 درصد نگهداری شدند. پس از پایان هر دوره انبارداری، برخی شاخصهای بیوشیمیایی مانند اسید اسکوربیک، مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل کل، شدت رنگ، شاخص آنتوسیانین کل و شاخص مواد قهوهای ارزیابی شد. نتایج نشان داد برهمکنش اثر غلظت ژل آلوئهورا و زمان انبارداری بر اسید اسکوربیک، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل کل، شدت رنگ، شاخص آنتوسیانین کل و شاخص مواد قهوهای معنیدار بود. تیمار با همه غلظتهای ژل آلوئهورا موجب کاهش مواد جامد محلول کل گردید. همچنین کاربرد غلظت 10 درصد ژل آلوئهورا موجب افزایش معنیدار نسبت شاخص آنتوسیانین کل به مواد قهوهای شد. با افزایش مدت انبارمانی،کیفیت آریلهای تازه انار بهطور معنیداری کاهش یافت. طی دوره انبارمانی آریلهای تازه انار، غلظتهای 5/2 و 5 درصد ژل آلوئهورا موجب بهبود شدت رنگ پس از 4 روز شد. همچنین نتایج نشان داد در آریلهای تازه انارکاربرد تمام غلظتهای ژل آلوئهورا موجب گردید پس از 8 و 12 روز میزان اسید اسکوربیک بیشتری نسبت به تیمار شاهد (بدون کاربرد ژل آلوئهورا) حفظ گردد. بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان داد ژل آلوئهورا یک ترکیب گیاهی امیدوارکننده برای پوششدهی آریلهای تازه انار میباشد و تحقیقات برای مشخص شدن نحوهکارایی ژل آلوئهورا بر کیفیت پس از برداشت آریلهای تازه انار و سایر محصولات با حداقل فرآوری لازم است.