احمد کوچک زاده؛ قدرت اله فتحی؛ محمد حسین قرینه؛ سید عطاء اله سیادت؛ سیروس جعفری؛ خلیل عالمی سعید
دوره 36، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 119-129
چکیده
اثر مقادیر مختلف نیتروژن (N) و تقسیط آن (AP) بر خصوصیات کمی و کیفی بازرویی اول نیشکر(Saccharum officinarum L.) واریته CP48-103 بررسی شد. این مطالعه در سال 1386 در مرکز تحقیقات نیشکر واقع در 30 کیلومتری جنوب اهواز انجام گردید. ...
بیشتر
اثر مقادیر مختلف نیتروژن (N) و تقسیط آن (AP) بر خصوصیات کمی و کیفی بازرویی اول نیشکر(Saccharum officinarum L.) واریته CP48-103 بررسی شد. این مطالعه در سال 1386 در مرکز تحقیقات نیشکر واقع در 30 کیلومتری جنوب اهواز انجام گردید. آزمایش بصورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و با سه مقدار نیتروژن (92=N1، 138=N2، 184=N3 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) در کرتهای اصلی و سه روش تقسیط متفاوت کود اوره (40-40-20=AP1 ، 35-35-30=AP2 ، 40-30-30= AP3 درصد)، در مراحل پنجه زنی، ابتدای ساقه رفتن و رشد سریع ساقه در کرتهای فرعی انجام گرفت. نتایج نشان داد که مقدار و تقسیط نیتروژن اثر معنیدار بر خصوصیات نیشکر نداشت. با این وجود بیشترین مقدار محصول ساقه و شکر تولیدی با مصرف 138 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و تقسیط 40-40-20 درصد به ترتیب با 7/91 و 6/10 تن در هکتار بدست آمد. راندمان مصرف نیتروژن در N1 با مقادیر 7/281 و 2/43 کیلوگرم بر کیلوگرم نیتروژن به ترتیب برای محصول ساقه و شکر تولیدی از بقیه تیمارها بیشتر بود. نتایج همچنین نشان داد که هیچ اثر معنیداری در سطوح مختلف کاربرد نیتروژن بر عملکرد نیشکر وجود نداشت و بنابراین افزودن مقادیر بیشتر نیتروژن به مزارع نیشکر توصیه نمی شود.