فاطمه رشنو نژاد؛ نوراله معلمی؛ سید محمد حسن مرتضوی
چکیده
انار میوهای نافرازگراست و برای داشتن بهترین عطر و طعم باید در مرحله رسیدگی کامل برداشت شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر زمان برداشت و اندازه میوه برای تعیین بهترین تاریخ برداشت و دستیابی به ...
بیشتر
انار میوهای نافرازگراست و برای داشتن بهترین عطر و طعم باید در مرحله رسیدگی کامل برداشت شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر زمان برداشت و اندازه میوه برای تعیین بهترین تاریخ برداشت و دستیابی به انار با کیفیت خوب در منطقه قلعهتل باغمک (استان خوزستان) انجام گردید. در این آزمایش، در سه مرحله (15 مهرماه، 1 آبانماه و 15 آبانماه) میوههای انار برداشت و به سه اندازه بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم شدند. نتایج حاصله نشان داد زمان برداشت و اندازه میوه بر وزن میوه، حجم میوه، میزان آنتوسیانین، میزان ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، نسبت مواد جامد محلول به اسیدتیه قابل تیتر، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای مواد فنولی میوه انار رقم رباب نیریز اثر معنیداری داشت. میزان مواد جامد محلول در برداشت سوم، 16/16 درصد بود و بین میوههای متوسط و کوچک تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میزان اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت مواد جامد محلول به اسید در برداشت سوم بهترتیب 1/04 و 16/2 درصد بود. در مجموع نتایج بهدست آمده بیانگر این است که میوههای متوسط برداشت سوم (اواسط آبانماه) کیفیت بهتری نسبت به میوههای سایر برداشتها داشتند.