زهره نظری؛ خدایار همتی؛ ولی ربیعی؛ مهدی علیزاده؛ یزدان قلی خزاییپول
چکیده
بهمنظور بررسی اثر هرس تابستانه و محلولپاشی کلرید کلسیم و زمان انبارداری بر برخی صفات کیفی کیوی فروت، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 90- 1389 در باغی خصوصی ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر هرس تابستانه و محلولپاشی کلرید کلسیم و زمان انبارداری بر برخی صفات کیفی کیوی فروت، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 90- 1389 در باغی خصوصی در شهرستان چالوس به اجرا درآمد. فاکتورها شامل:کلرید کلسیم در چهار سطح (0، 0/5، 1 و 1/5 درصد) و هرس تابستانه در چهار سطح (بدون هرس و باقی گذاشتن 2، 4 و 8 برگ پس از آخرین میوه) و زمان نگهداری در سردخانه درچهار سطح دو الی شش ماه بود.نتایج نشان داد که هرس میزان کلسیم گوشت میوه را افزایش و میزان مواد جامد محلول را کاهش و بر دیگر صفات کمیتأثیر معنیداری نداشت. محلولپاشی کلرید کلسیم بر میزان گوشت میوه در سطح 1 درصد معنیدار گردید. اثر متقابل تأثیر کلرید کلسیم و زمان بر میزان سفتی، مواد جامد محلول، ویتامین ث و pH معنیدار بوده بهطوریکه حداکثر اسید (1/118 گرم در صد میلیلیتر) و ویتامین ث (111/60 میلیگرم در صد میلیلیتر) با غلظت یک درصد وکمترین pH (3/445) و مواد جامد محلول (12/7 درصد) و حداکثر میزان سفتی گوشت (1/475 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)، با غلظت 1/5 درصد در پایان شش ماه انبارداری ایجاد شده بود.