بیژن کاوسی؛ بهروز حسن پور
چکیده
انگور یکی از مهمترین محصولات باغی در ایران است. در بعضی مناطق به دلیل آب زیاد و شرایط اقلیمی مناسب، رشد رویشی بیشتر از حد عادی است. این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف زمان سرزنی شاخه و قطع دور ...
بیشتر
انگور یکی از مهمترین محصولات باغی در ایران است. در بعضی مناطق به دلیل آب زیاد و شرایط اقلیمی مناسب، رشد رویشی بیشتر از حد عادی است. این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف زمان سرزنی شاخه و قطع دور آبیاری بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انگور عسکری در منطقه سیسخت در شهرستان دنا، طی سالهای 1393-1392 انجام گرفت. تاکهای 18 ساله همسان با سیستم تربیت پاچراغی انتخاب و تمام تاکها با شارژ 60 جوانهای هرس شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل که فاکتور اول شامل تیمار زمان سرزنی شاخه با چهار سطح (شاهد، بعد از تشکیل میوه، مرحله غوره و مرحله تغییر رنگ حبهها) و فاکتور دوم شامل تیمار قطع آبیاری در چهار سطح (شاهد، 70، 80 و 90 روز بعد از تمام گل) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مربوط به اندازهگیری کیفیت آبمیوه شامل درصد کل مواد جامد محلول (%TSS)، درصد اسیدیتهکل (%TA)، نسبت TSS/TA، pH آبمیوه و ویتامین ث بود. نتایج نشان داد که اثر تیمار سرزنی و قطع دور آبیاری بر تمام ویژگیهای کیفی آبمیوه بهاستثناء درصد اسیدکل، اختلاف معنیداری (p≤0.01) را نشان داد. برهمکنش تیمار سرزنی و قطع دور آبیاری بر نسبت TSS/TA و ویتامین ث، اختلاف معنیداری (p≤0.01) را نشان داد. بیشترین نسبت TSS/TA و ویتامین ث آبمیوه مربوط به تیمار سرزنی در مرحله تغییر رنگ با قطع آبیاری در 90 روز بعد از مرحله تمام گل بود. همچنین تیمار سرزنی تأثیر معنیداری بر وزن خوشه و عملکرد نسبت به شاهد نداشت اما در تیمار قطع آبیاری، وزن خوشه و عملکرد نسبت به شاهد کاهش یافت.